Lisabona – punctul de pornire spre cele mai frumoase destinaţii portugheze

Lisabona, acest oraş al celor 7 coline, te face să simţi cum tradiţia se îmbină armonios cu ritmul trepidant al vieţii cotidiene. Iar atmosfera în ritmuri de fado, obiectivele turistice, viaţa culturală, dar şi preţurile destul de accesibile, îţi vor diversifica foarte frumos vacanţa!

Lisabona reprezintă un punct de pornire spre multe alte destinaţii portugheze care merită vizitate!

Te poţi urca într-un tren, autobuz sau în maşină şi în aproximativ 30 de minute ajungi la staţiunile Cascais şi Estoril, unde te vei bucura de plajă şi de apele oceanului Atlantic. Cascais este o staţiune mică şi cochetă, fost sat pescăresc, unde te poţi plimba la pas sau cu bicicleta. Pe de altă parte, Estoril este o staţiune populară, fiind, odinioară, o destinaţie de lux pentru regii şi nobili.

 

Plaja din Estoril

vacanță în Lisabona, Portugalia

 

Farul şi Casa do Santa Maria din Cascais

vacanță în Cascais, Portugalia

 

 

Boca del inferno (gura iadului), o grotă formată în stâncă, unde valurile oceanului se sparg asurzitor

vacanță în Portugalia

 

De la Estoril şi Cascais poţi urca spre nord – vest, 15 km şi ajungi la Sintra, oraşul palatelor şi al grădinilor. Poţi ajunge aici tot la fel de simplu din Lisabona, cu tren, autobuze sau maşina.

Palacio da Pena este reprezentativ în Sintra. Culorile şi arhitectura palatului te duc cu gândul la poveştile copilăriei cu prinţi şi prinţese.

 

vacanță în Portugalia

 

vacanță în Portugalia

 

 

Poarta secretă a palatului

 

vacanță în Portugalia

Mai departe, în direcţia vest, de-a lungul oceanului, se află Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, unde uscatul se întâlneşte cu oceanul

vacanță în Portugalia

 

vacanță în Cabo, Portugalia

 

vacanță în Portugalia

 

Tot din Lisabona, la aproximativ 10 km, poţi vizita Costa de Caparica, o altă staţiune portugheză, care se laudă cu cea mai mare plajă din zonă, dar şi cu tarife mai accesibile decât Cascais şi Estoril.

 

vacanță în Portugalia - ANCAPAVEL.RO

 

Al treilea oraş ca mărime din Portugalia este Porto, care merită din plin să străbaţi ţara pentru el. Se află la 315 km de Lisabona, în direcţia nord. Timpul şi distanţa nu îţi permit să vii din Lisabona şi să te întorci în aceeaşi zi. Deci trebuie să îţi iei cazare aici, în Porto.

Probabil ştii de celebrul vin de Porto, un vin dulce datorită faptului că strugurii sunt lăsaţi să-şi adune dulceaţa până toamna târziu. Asta pentru că temperaturile blânde de aici îi ajută, desigur.

Sunt multe de povestit despre Porto, voi scrie mai multe într-un articol viitor.

 

vacanță în Portugalia - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Portugalia

 

sejur în Portugalia

 

Şi să nu uităm de Algarve, cel mai sudic punct al Portugaliei, la o distanţă de 270 km de Lisabona. Este o destinaţie ce are multe de oferit turiştilor! Aici găseşti articolul despre Algarve

Iar cei care au mai mult timp la dispoziţie şi implicit un buget mai mare, pot avea parte de o vacanţă absolut superbă în insulele Madeira şi Azore, localizate chiar în mijlocul Atlanticului.

Sunt zboruri directe din Lisabona, operate de Tap Portugal, iar durata zborului este de 1 oră şi 45 minute. Priveliştile naturale pe care le oferă aceste insule sunt de o frumuseţe rară. Culorile exotice ale florilor, apele oceanului și vegetația verde smarald creează un tablou minunat!

 

vacanță în Algarve - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Algarve

 

vacanță în Portugalia

 

Piscina hotelului Melia Madeira Mare 5* , un hotel foarte bun, cu un raport excelent calitate/preţ

vacanță în Portugalia

 

Furnas Boutique Hotel  din São Miguel, insulele Azore, mai exact în Vale das Furnas, locul cu cea mai mare concentrare de ape termale din Europa.

 

vacanță în Portugalia

 

Pentru suport, consultanţă şi rezervări mă poţi contacta şi îţi voi răspunde cu drag!


Contactează-mă!

 

 

 

@ flickr.com, furnasboutiquehotel.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>