Coasta Amalfi

City break la Napoli

Istoria mafiotă a clanului Camorra, imaginile clădirilor scorojite, mirosul greu, hainele întinse pe balcoanele înguste, tumultul piețelor gălăgioase sau claxoanele isterice, pasiunea pentru fotbal și pentru icoana lor, Maradona – toate acestea ar putea aduce în gândurile tale imaginea orașului Napoli și a spiritului său.

Și totuși, pe lângă toate acestea, ar mai fi încă ceva! Ceva care te-ar putea face, în mod straniu, să îl iubești pentru totdeauna…

Eu cred că în cazul Napoli, farmecul său stă ascuns fix printre rânduri”. Cred că nu ai trata corect experiența napoletană, dacă ai face-o precum în situațiile uzuale.

Napoli nu este un oraș de care să te bucuri, căutând obiective turistice sau istorice. Deși nici acestea nu lipsesc, fără îndoială. Napoli cred că se aseamănă mai degrabă, cu un organism. Este un loc viu și în continuă mișcare. Și așa cum viața ar trece pe lângă tine dacă ai sta să îți numeri prea mult respirațiile, tot așa, zilele și nopțile petrecute în Napoli s-ar irosi dacă te-ai gândi prea mult la ce-i de făcut și de vizitat.

City break la NapoliCity break la NapoliCity break la Napoli

City break la Napoli

Pe scurt, șederea în Napoli ar trebui să fie mai degrabă despre experiențe și mai puțin despre locuri, oricare ar fi acelea.

Să te lași purtat într-un oraș atât de aglomerat, care nu este printre cele mai pașnice din lume, poate că nu ar fi cel mai inspirat, ai zice.

Și nici nu o sa te contrazic.

Căci atunci când mă gândesc la farmecul pe care l-ai putea recepta de la acest oraș, nu mă refer la a te avânta pe străzi, la întâmplare. Ci mă refer, așa cum concluzionam ceva mai sus, la acțiuni. Mărunte.

De exemplu, nu ai cum să mergi la Napoi și să nu încerci o pizza autentică. Asta ca să începem cu un banal exemplu. Unde să o încerci? Aproape că asta contează mai puțin. Centrul vechi este plin de locuri incitante!

obiective si atractii Napoliobiective si atractii Napoliobiective si atractii Napoli

 

Ești interesat/ă de un city break la Napoli?


Contactează-mă!

Via Francesco Caracciolo și Castelul Oului

Apoi, o plimbare pe Via Francesco Caracciolo – bulevardul care se întinde de-a lungul promenadei Napoletane –  trebuie, musai, făcută. Pentru că, în acest fel, vei avea ocazia să descoperi „perla” acestui oraș: vederea spre Golful Napoli. Unde sclipirea mării de deasupra albastrului său viu contrastează puternic cu fațadele colorate dar și cu cele gri și învechite ale orașului, elaborând o imagine idilică, aproape artistică. În apogeul căreia, vederea Castelului Oului (Castel dell’Ovo) în plan apropiat și a Vezuviului, în plan depărtat, aduc o notă și mai dramatică, toate acestea oferind un cadru de film nemuritor.

Napoli

foto credits: https://www.expedia.com/

Napoli

foto credits: https://www.expedia.com/

Napoli

foto credits: https://www.expedia.com/

 

Piața Pignasecca și alte piețe locale

O altă experiență care trebuie „gustată” este cea a piețelor locale. Vor aduce multă savoare city break-ului tău la Napoli! Așa cum probabil intuiești, totul este foarte crud aici. Și la propriu și la figurat.

Varietatea de pește, crudități sau brânzeturi este prezentată într-un mod autentic napoletan. În nici un moment cu vei avea de-a face cu manierismul de oraș, nici măcar în piețele cele mai centrale. Și totuși, acest fapt devine de-a dreptul cuceritor, pentru că de la prima vedere sau strigare se poate simți naturalețea locului, a vânzătorilor și a tot ceea ce este expus spre vânzare.

 

Teatrul San Carlo

Apoi, ca să facem un salt diametral opus, sărim direct în loja Teatrului San Carlo din Napoli (Teatro di San Carlo Napoli).

Nu te așteptai la asta, nu?

Și de ce fix acolo? În mod evident, pentru una dintre piesele superbe puse în scenă, dar mai exact, facem acest salt pentru a completa gama de experiențe autentice și contrastante specifice vibrației acestui loc denumit „Napoli”.

 

Cartierul Spaniol

Iar în final, voi face trimitere la Cartierul Spaniol (Quartieri Spagnoli), care este renumitul cartier rău famat napoletan, care în ultimii ani a devenit una dintre principalele atracții locale și pe care îl amintesc aici, însă, fără titlu de recomandare. Ci doar pentru a încheia într-o notă specifică, autentică, paradoxală chiar. Caracteristică spațiului la care facem referire.

Cartier despre care vei găsi păreri și păreri, fapt care cred că te va face mai curios și mai intrigat. Poate chiar dornic să îl descoperi tu însuți. Asta, însă, va rămâne la latitudinea ta.

Cartierul Spaniol - Napoli

foto credits: https://www.naplespass.eu/

 

Ești interesat/ă de un city break la Napoli?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Napoli: