Cipru de Nord

 

Familiilor cu copii

Oriunde ai merge în Cipru de Nord vei găsi plaje superbe, late, cu nisip fin, intrare lină în mare şi hoteluri all inclusive sau ultra all inclusive, cu facilităţi pentru copii, deci aspecte foarte importante pentru vacanţa micuţilor turişti. Şi îţi mai spun că tarifele sunt mai mici decât în Turcia, iar sezonalitatea este mai mare: vara începe în aprilie şi se termină la sfârşit de octombrie.

 

Celor pasionaţi de explorare

Există suficiente vestigii, aşezăminte antice sau medievale, muzee şi obiective de tot felul, care să te ţină ocupat de dimineaţa până seara. De la epoca bronzului la templieri, de la veneţieni la englezi, urmele istoriei se văd peste tot.

 

Celor aflaţi în căutare de autentic

La mică distanţă de staţiunile turistice se pot vizita sate unde obiceiurile de secole au rămas aproape neschimbate. Îţi povestesc aici experienţa mea într-un sat de pe coasta de nord-vest!

 

Celor dornici de distracţie

Cipru de Nord are o viaţă de noapte incitantă, de la cluburile animate până în zori, la cazinouri, un punct de atracţie pentru turiştii din Turcia (unde cazinourile sunt interzise încă din 1998), dar şi din Marea Britanie, Germania, China, Iordania, Iran, Liban etc.

 

 

Bine de ştiut!

 

Când să mergi în Cipru de Nord?

Vremea pentru baie şi plajă este excelentă (25-30 grade Celsius) în lunile aprilie, mai, iunie, octombrie şi noiembrie. În iulie şi august e destul de cald, peste 35 de grade, dar dacă suporţi uşor căldura, atunci poţi lua în calcul şi această perioadă. Iar pentru explorare şi plimbări, poţi alege o vacanţă aici şi iarna, când temperaturile sunt plăcute, în jur de 15 grade.

 

Documente necesare pentru călătoria în Cipru de Nord

Atât în Cipru de Nord, cât şi în Cipru de Sud, românii nu au nevoie de paşaport, ci doar de cartea de identitate.

Atenţie! Dacă la sosire în aeroportul Larnaca prezinţi paşaportul, atunci, la punctul de frontieră spre Cipru de Nord, trebuie să te identifici tot cu paşaportul. Pentru detalii, îţi recomand să contactezi Poliţia de Frontieră, telefon: 0219590

 

Recomandări de sejururi în Cipru de Nord

Eu recomand sejururile rezervate prin intermediul agenţiilor de turism, pentru că oferă toate serviciile necesare unei vacanţe complete. Iar faptul că ţi se oferă transfer direct de la aeroportul din Larnaca la hotelurile din Cipru de Nord, este un mare avantaj, pentru că scapi de toată bătaia de cap cu trecerea frontierei din Sud spre Nord.

Îţi prezint aici propunerile de cazare şi tarifele pachetelor turistice

 

Pentru consultanţă şi rezervări, îţi răspund cu plăcere!


Contactează-mă!