Escapade ideale de Valentine’s Day

Deși este o sărbătoare împrumutată de la americani, Valentine’s Day este un prilej de a ne bucura de compania celuilalt, de a descoperi noi locuri şi obiceiuri. Mulți români țin cont de ziua de 14 februarie din ce în ce mai mult și se gândesc cum să petreacă această zi, într-o atmosferă cât mai plăcută şi romantică. Motivele pentru care ne simţim atraşi de o anumită destinaţie, sunt diverse, pentru fiecare dintre noi. Unii aleg sudul Franţei pentru o cină reuşită, alături de un pahar de vin Chateaux Margaux, alţii optează pentru o escapadă într-o regiune istorică, precum Andaluzia sau, bineînţeles, pentru o plimbare cu gondola pe canalele Veneţiei. 

 

Iată un top, propus de mine, cu cele mai romantice destinații din Europa, special pentru Valentine’s Day:

 

Brugge, Belgia

 

Acest orăşel medieval din inima Flandrei, liniștit, cu multe parcuri și canale romantice ca cele din Veneția, cu un centru istoric deosebit, ți-l recomand cu încredere, mai ales pentru o escapadă romantică. Plus că ciocolata e la ea acasă, astfel ai ocazia să-ți răsfeți persoana iubită cu toate felurile de ciocolată veritabilă.

Un mini sejur de 3 nopți te poate costa aproximativ 220 EUR/persoană.

 

 

 

 

 

 

Marsilia

 

Din topul celor mai deosebite şi romantice oraşe, Marsilia nu ar putea lipsi, nicicând. Este cel mai vechi oraş francez, fondat în urmă cu 2600 de ani şi al doilea oraş ca mărime, din Franţa. Cu o istorie impresionantă şi cu peisaje impresionante, superba aşezare din sudul Franţei poate însemna cadrul ideal pentru o escapadă în doi. Clima este plăcută pe întreg parcursul anului, acesta fiind încă un motiv pentru care Marsilia merită vizitată, oricând. Să nu mai vorbim despre bucătăria franţuzească sau despre vinurile de calitate… 🙂

Poți vizita Marsilia cu tarife începând de la 280 EUR/persoană/3 nopți

 

6497314889_bf49e34e63_b

 

marseille2

 

Marseille Vieux Port at sunrise1

 

PACAMarseilleNotreDamedelaGarde2G.MARTINRAGET_1363789715041423

 

 

Giethoorn, Olanda

 

Cred că puțini au auzit de acest orășel olandez, situat la aprox 100 km de Amsterdam. Dar când îl vei descoperi, vei simți că ai adus un farmec aparte vacanței tale.

Recomandarea mea este să îmbini vizitarea acestui orășel cu un city break la Amsterdam, pentru că este cea mai simplă și ieftină modalitate de călătorie până aici, la Giethoorn. Drumul din Amsterdam e destul de rapid , aproximativ o oră, cu mașina. Însă se poate ajunge și cu trenul sau cu autobuzul.

Tarifele pentru această escapadă romantică olandeză pornesc de la 300 EUR/persoană/3 nopți.

Raluca, o cunoștință dragă mie și o iubitoare de vacanțe inedite, a fost foarte încântată să descopere această locație, despre care spune că este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a vizitat:

“Ajunși în acest sătuc pitoresc, am rămas efectiv fascinați , un loc desprins din rai … Am lăsat mașina într-o parcare, la marginea satului, deoarece singurele căi de parcurgere sunt bărcile sau mersul pe jos.  Am inchiriat o barcă și am început călătoria într-un cadru de vis , un loc feeric … O călătorie acompaniată de sunetul vrăbiuțelor, într-o liniște perfectă …De-o parte și de cealaltă a canalelor sunt case de poveste, cu acoperiș de stuf, cu o mulțime de flori multicolore la ferestre și în grădini, aflate pe un perfect gazon verde …Cam la 20 de minute de mers cu barca se ajunge în spatele caselor, într-o deltă unde ești doar tu și natura . Cum am spus , se poate merge și pe jos , sunt multe poduri de lemn îmbrăcate în flori care fac trecerea intre canale.”

 

11825911_877728492282188_1786887363107499800_n

 

11231257_877728378948866_3278700735485484445_n

 

11822828_877728292282208_6209142220997231519_n

 

 

Sevilla

 

Unele oraşe sunt recunoscute pentru istorie, altele pentru frumuseţea de ansamblu şi foarte puţine pentru personalitatea proprie, cosmopolitană. Ei bine, trebuie să ştii că Sevilla le are pe toate acestea.

Şi o spun răspicat 🙂

Primele aşezări andaluze datează în urmă cu 3000 de ani. Sevilla este un oraş al feeling-ului şi al descoperirii neîncetate. Decorul flamboaiant îţi va stârni dorinţa de a-i cunoaşte, îndeaproape, tot ce are de oferit. Alcazar, Museo del Baile Flamenco, Catedrala şi Giralda sunt doar câteva din obiectivele din prima parte a micului vostru sejur, pe care să nu le rataţi.

Iar referitor la pachetele turistice și tarife, îți recomand să optezi pentru un sejur de minim 5 nopți, cu zbor direct până în Malaga, pentru că zborurile până în Sevilla sunt complicate, cu escale. Apoi poți închiria mașină sau poți călători cu autobuzul până în Sevilla. Sunt aprox 200 km distanță. Tarif pachet 5 nopți: de la 300 EUR/persoană.

 

Seville-panorama1

 

Seville

 

Spain-Square-Maria-Luisa-Park-Seville-Spain

 

seville-skyline

 

 

Paris

 

Parisul, de Valentine’ s Day, cred că este prima variantă la care te gândești! Știm cu toții că atmosfera pariziană oferă îndrăgostiților momente speciale, pentru a celebra iubirea așa cum se petrece ea, într-un fel firesc, întâmplător şi pur. Fie, alegi o plimbare cu persoana iubită pe malurile Senei, fie împarți o înghețată Bertillon pe Insula St Louis sau vă sărutați în fața Bazilicii Sacré Coeur și faceți fotografii romantice la Turnul Eiffel noaptea, toți îndrăgostiții se pot pierde în atmosfera pariziană, care a inspirat secole de romane, poezie și film.

Tarif mini sejur 3 nopți: de la 260 EUR/persoană.

 

 

 

 

 

Roma

„ROMAntismul” este la cote înalte pe fiecare metru pătrat al superbei Cetăţi Eterne. Indiferent în ce punct al oraşului ai ateriza, vei descoperi o atmosferă misterioasă, caldă, plină de farmec şi numeroase monumente istorice împrejur. Roma are mai multe monumente istorice şi obiective culturale decât Atena, Istanbul, Londra sau New York, în cazul în care te întrebai pe unde s-ar plasa din acest punct de vedere.

Roma este alegerea perfectă pentru câteva zile şi nopţi romantice, în care vei trăi o frumoasă poveste fermecătoare, exclamând „Quanto sei bella Roma!”

Tarif mini sejur 3 nopți: de la 200 EUR/persoană.

Vezi aici cele mai romantice locuri din Roma

 

07-Gianicolo__(Waiting_for)_Godot

 

trastevere_en_roma_8705_630x

 

02_villa_FabioStefanoAlla

 

 

Praga

 

Legenda spune că îndrăgostiții care își dau întâlnire la statuia poetului romantic Karel Hynek Mácha, se vor iubi toată viața, iar sărutul va dura pentru totdeauna.

În plus, Praga are multe de oferit îndrăgostiților. Kampa din Praga, un pod mic, unde îndrăgostiții atârnă lacăte pe balustrade ca un semn al dragostei veșnice. Troja Chateau, palatul baroc, unde, în incinta grădinii de aici, romantismul se simte printre “aripi de fluturi “.

 

 

 

 

 

Iar adevărata esență a romantismului, pentru voi – cuplurile îndrăgostite – o găsiți în zona “New World”, nu departe de Loretánské náměstí. Plimbați-vă printre casele colorate cu jardiniere pline de flori. Aici, artiștii locali au ales această locație tradițională pentru studiourile lor.

 

 

Tarif mini sejur 3 nopți: de la 270 EUR/persoană.

 

 

Veneția

 

Veneţia a devenit atât de cunoscută, încât pare că doar trebuie să ne amintim câteva lucruri despre ea. Cărţi, picturi, filme şi multe alte creaţii de artă au invocat Veneţia de-a lungul timpului. Tabloul pitoresc al canalelor înguste, al clădirilor vechi sau al Pieţei San Marco ne-au trimis – cel puţin cu gândul – spre Veneţia, de foarte multe ori. Cu aproximativ 10 milioane de turişti, anual, oraşul canalelor îşi transmite frumuseţea prin şi mai multe milioane de fotografii şi articole. Iar dacă aglomeraţia nu este un impediment prea mare pentru voi, poate fi o opţiune pe care să o luaţi în calcul.

 

Tarif mini sejur 3 nopți: de la 225 EUR/persoană.

 

Sunset on Piazza San Marco

 

04-venezia-canale

 

7683_1280x800

 

1613797

 

 

All we need is love!

 

photo: @blog.myczechrepublic.com, prague.com, theaa.ie, yachtbooker.com, flickr.com, cornichon.com, wienerin.at, coworking-merignac.com, spainattractions.es, travelnoire.com, tourist-destinations.net, travelaway.me, annalinea.hr, viaggi.corriere.it, tuku.cn, m.id.mobogenie.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>