Londra

Palatul Buckingham

Construit în 1703 pentru Ducele de Buckingham, Palatul Buckingham a înlocuit Palatul St James’s, reședință oficială a monarhului în 1837. Regina Elisabeta a II-a îşi împarte timpul între Palatul Buckingham, Castelul Windsor și, vara, castelul Balmoral din Scoția. Aproximativ 19 camere sunt deschise vizitatorilor când Alteța Regală își ia concediul de la sfârșitul lunii iulie până în septembrie.

Camerele pentru vizitatori sunt deschise pentru excursii auto-ghidate. Accesul se face numai prin achiziţionarea biletelor cu ghid audio inclus, iar vizitele durează aproximativ două ore. Turul include şi intrarea în sala de bal enormă.

 

Informaţii utile:

Metrou: St James Park, Victoria sau Green Park

Tarife acces: adult 34.50£; copil 19.50£; gratuit copil sub 5 ani

Biletele rezervate online sunt mai ieftine.

Program: iulie-august 09:30-19:30; septembrie 09:30-18:30.

Palatul este deschis doar vara.

 

Schimbarea gărzii de la Palatul Buckingham Palace continuă să fie unul dintre cele mai importante motive de vizitare a palatului. Se desfășoară zilnic, timp de 45 de minute, din aprilie până în iulie și la două zile, în restul anului, în jurul orei 11:15. Ora contează în toată treaba asta. Degeaba dai târcoale palatului la alte ore, dacă nu mergi atunci.

Pont: Încearcă să găsești un loc aproape de poarta centrală, astfel vei vedea gărzile trecând chiar pe lângă tine, o să faci poze bune și nu vei regreta deloc deplasarea.