Amsterdam

Muzeul Van Gogh

Este o experiență în sine să vizitezi acest muzeu, care urmărește viața artistului prin intermediul celei mai mari colecții Van Gogh din lume, cu multe dintre cele mai importante capodopere ale sale, plus minunate piese cunoscute. Este fascinant să-i vezi evoluţia, de la începuturile şi până la sfârșitul vieții, prin strălucirea sa creativă. Există, de asemenea, picturi ale contemporanilor Gauguin, Toulouse-Lautrec, Monet și Bernard.

 

Vincent Willem Van Gogh, probabil cel mai important pictor din istorie, a realizat peste 2.000 de opere de artă, 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. Astăzi, multe dintre operele sale, inclusiv numeroasele lui portrete, peisaje și picturi cu floarea-soarelui, se numără printre cele mai cunoscute și cele mai scumpe din lume. Deşi a fost puțin apreciat în timpul vieții, faima sa a crescut în anii de după moarte.

Emblematice sunt picturile cu floarea soarelui. Floarea avea o semnificație deosebită pentru el: galbenul simboliza prietenia și speranța, în timp ce floarea în sine exprima gratitudinea. „Floarea soarelui îmi aparține, într-un fel”, spunea artistul.

 

 

Să intri la muzeu nu este de fiecare dată uşor, cozile pot fi foarte lungi. Însă, poţi rezerva online biletele şi ai parte de intrare rapidă. Există audioguide gratuite pentru adulți și copii, precum și ateliere regulate.

 

Program: luni-vineri: 09-18; vineri 9-22.

Transport:
De la Gara Centrală poţi lua tramvaiul 2 spre Nieuw Sloten sau 5 spre Amstelveen Binnenhof până la staţia Van Baerlestraat. Sau tramvaiele 3 şi 12 spre staţia Van Baerlestraat şi tramvaiele 16 si 24 sau autobuzele 145, 170 sau 172 până la staţia Museumplein.

 

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile