Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussaud, o bătrânică simpatică declanșează un fenomen mondial

Milioane de oameni vizitează anual cele 24 de muzee Madame Tussauds din întreaga lume, dar puțini au timpul și curiozitatea de a afla de unde a pornit totul și cine a fost misterioasa doamnă Tussaud.

Marie Grosholtz, cunoscută, mai târziu, ca Madame Tussaud, s-a născut în anul 1761, în Strasbourg. În anii 1770, Marie învață să modeleze ceara, sub îndrumarea mentorului său, Dr. Philippe Curtius, iar, în 1777, creează un model al chipului celebrului scriitor și filozof Voltaire.

Deschiderea primei „ramuri” peste hotare, la Amsterdam, în 1971, o aduce pe Madame Tussaud înapoi pe continent pentru prima dată din 1817, muzeul mutându-se în locația actuală, din piața Dam, în 1981.

De la om, la statuie

Una dintre cele mai cunoscute, vizitate și apreciate atracții din capitala Olandei, Amsterdam, o constituie Muzeul figurilor de ceară, Madame Tussauds. Acolo, copiii de la 3 la 99 de ani își pot întâlni idolii, nu chiar în carne și oase, ci în armătură metalică și ceară. Statuile sunt atât de realiste și reproduc până la milimetru dimensiunile și caracteristicile fizice ale celor portretizați, încât ai senzația că te afli alături de o persoană reală, care te privește pe tine și numai pe tine, indiferent în ce colț al încăperii te-ai afla.

 

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile