Poporul Irlandez este cunoscut pentru spiritul petrecăreţ, pentru litri de bere consumaţi în irish pub-uri şi pentru verdele costumaţiei lor. Ei bine, cam toate acestea, împreună, se petrec la sărbătoarea „Sfântului Patrick” din Dublin, care are loc în perioada 16-19 martie.
Evenimentul îl comemorează pe Sfântul Patrick şi marchează ajungerea creştinismului în Irlanda. În plus, cei care sărbătoresc Saint Patrick’s Day, celebrează cultura şi moşternirea irlandeze.
Cel mai celebru simbol asociat cu Sfântul Patrick este trifoiul. Se spune că sfântul s-ar fi folosit de un trifoi cu trei foi pentru a le explica mai bine doctrina Sfintei Treimi păgânilor irlandezi. De asemenea există o legendă conform căreia Sfântul Patrick ar fi alungat toți șerpii din țară.
Astfel, se organizează petreceri și carnavaluri în țările cu o puternică comunitate irlandeză, în special în Irlanda, desigur, la Dublin, cu purtări de steaguri și trifoi.
Programul evenimentului îl poţi găsi aici
Iar dacă am adus vorba de Dublin, poţi avea în vedere o escapadă de câteva zile, aici în capitala Irlandei. Blue Air zboară direct, din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, iar tariful unui city break este în medie, 250 eur/persoană, pachet de 3 nopţi cazare cu mic dejun şi bilet de avion.
Şi astfel poţi ajunge la Dublin, cel mai important centru cultural al Irlandei, unde se găsesc multe muzee, catedrale şi clădiri vechi, de câteva secole. O plimbare pe străduţele Dublinului este ca o călătorie în trecut…
Mulţumiri Ioanei Florea, o cunoştinţă şi o clientă dragă mie, pentru imaginile pe care le-a surprins în mini vacanţa ei la Dublin.
Şi să nu uităm de celebrul mic dejun irlandez, care nu este deloc mic 🙂 fiind foarte consistent. Practic, în Irlanda se pregăteşte unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Se începe cu un platou de bacon asezonat cu cârnaţi, fasole, cotlete de oaie, omlete, ouă prăjite, roşii şi ciuperci, peşte afumat. Şi se încheie cu o cafea tare, împreună cu produse de patiserie, cum ar fi chifle albe sau negre, cu tărâţe sau seminţe, unt, miere, gem sau marmeladă.
@pinterest.com, wikipedia.org, stpatricksfestival.ie