Cele mai impresionante atracţii din Dubai

V-am promis de ceva timp că vom vorbi despre atracţiile principale din Dubai şi despre posibilităţile nemărginite pe care le oferă acest oraş impresionant. Trebuie spus de la bun început că Dubai este o lume a superlativului, o lume sclipitoare, a alegerilor nesfârşite - atribute care - dacă pe unii dintre noi îi încântă, pe alţii îi ţine deoparte. Cert este că vei descoperi un oraş al viitorului prin desăvârşire: aici se află cea mai înaltă clădire (Burj Khalifa), singurul hotel de 7 stele (Burj al Arab), cea mai mare insulă creată de om (The Palm) , cele mai mari fântâni arteziene dansatoare (Dubai Fountains) şi lista ar putea continua, cu siguranţă.

 

Îţi voi mai spune în ce perioadă a anului este recomandat să călătoreşti în Dubai, ce nu ai voie să ratezi aici şi de cât timp este nevoie pentru toate acestea.

Fiţi pregătiţi, urmează o călătorie impresionantă!

 

 

Când este recomandat să călătoreşti în Dubai?

 

Perioada octombrie – aprilie este cea mai potrivită pentru un sejur în Dubai, pentru că temperaturile sunt suportabile (între 25 – 35 grade celsius), în timp ce după luna mai, temperaturile depăşesc 40 grade celsius.

De asemenea, poţi să mai ai în vedere lunile ianuarie şi februarie pentru shopping, când este perioada reducerilor. Ţine cont că foarte curând, în ianuarie 2016, are loc Dubai Shopping Festival, care celebrează “sportul rege” al oraşului: shopping-ul, bineînţeles!

Şi poate nu ştiai: în Dubai există 96 de mall-uri, fapt datorită căruia, fenomenul cumpărăturilor conferă evnimentului din luna ianuarie titulatura World’s Best Shopping.

 

 

Printre cele mai cunoscute Mall-uri se enumeră: The Dubai Mall, Mall of the Emirates, Mercato Mall, Ibn Battuta, Wafi Mall, Marina Mall şi Dubai Outlet Mall.

 

 

Atracţiile principale din Dubai

 

Burj al Arab

P.O. Box 74147, Dubai, United Arab Emirates

 

Burj al Arab este mai mult decât un hotel, mai mult decât o impersionantă creaţie arhitecturală şi mai mult decât un complex al entertainment-ului. Indiferent de gust, de preferinţe şi de aşteptări, trebuie spus din capul locului că este un simbol al Dubai-ului, o creaţie reprezentativă a Orientului zilelor noastre, plin de posibilităţi de toate felurile.

 

oferte de vacanta in Dubai

 

Despre Burj al Arab nu se poate vorbi, deci, doar ca despre un hotel, din motivele enumerate mai sus şi datorită faptului că majoritatea turiştilor îl vizitează ca pe un obiectiv principal al oraşului. Bineînţeles că preţurile sunt foarte mari pentru a te caza aici şi nu voi intra acum în discuţia dacă îşi justifică sau nu, sutele de euro/noapte. Însă Burj al Arab oferă vitzitarorilor accesul într-o lume imensă a luxului, a posibilităţilor fără limite şi a serviciilor de clasă: este amplasat pe o insulă proprie, camere cu vedere deasupra şi către largul mării, 9 restaurante signature, un spa full-service impersionant, posibilitatea de a fi transferat la hotel cu un Rolls Royce sau chiar cu elicopterul. De asemenea, restaurantul Al Mahara serveşte specialităţi sea food într-un ambient cu vedere la acvariul imens, situat de jur împrejur, iar Sky View Bar este situat la 200 m deasupra mării.

 

 

Dubai Fountains

Financial Centre Road | Dubai Mall, Dubai,United Arab Emirates

 

Fântânile arteziene “dansatoare” oferă turiştilor un spectacol foarte frumos, aruncând apa până la 150 metri înălţime, totul petrecându-se sub forma unei coregrafii deosebite, pe un fundal muzical. În imediata vecinătate a acestora, se află Burj Khalifa şi Dubai Mall, alte două obiective principale ale oraşului. Îţi recomand să îţi planifici vizita aici, pe timpul serii, efectul vizual fiind unul deosebit.

Unii spun că este mai spectaculos chiar decât în Las Vegas 🙂

 

Burj Khalifa

Emaar Boulevard | Downtown, Mohammed Bin Rashid Boulevard, 1, Dubai, United Arab Emirates

 

oferte de vacanta in Dubai

Vacanţă în Dubai, ANCAPAVEL.RO
Vedere din Burj Khalifa

Imaginează-ţi cum se respiră aerul la etajul 125. Şi ce vedere panoramică îţi poate oferi cea mai înaltă clădire din lume! Plus fântânile de la bază, pe care – de această dată – le poţi admira de la maaare înălţime. Fără îndoială, Burj Khalifa este obiectivul pe care niciun vizitator nu l-ar omite. Dacă vrei să petreci ceva mai mult timp aici şi separat de posibila aglomeraţie, poţi rezerva locuri la restaurantul ATMOSPHERE, situat la etajul 122. Dar ia aminte că preţurile sunt şi ele la aceeaşi înălţime. Aici, un meniu de nivel mediu poate depăşi 125 EUR.

Tot în interiorul Burj Khalifa, se află Armani Hotel Dubai.

Biletele pentru vizitarea Burj Khalifa se pot rezerva aici -> https://tickets.atthetop.ae/atthetop/

 

 

Skydive Dubai (Palm Drop Zone)

Al Sufouh Road | Dubai Marina, Dubai, United Arab Emirates

12359237_10207499530787604_7625192_o

 

Aceasta este o experienţă foaaarte tare, care merită din plin! Vei trăi o senzaţie intensă şi deosebită, chiar dacă ai mai făcut sărituri până acum, asta pentru că vederea deasupra “palmierului” la peste 3900 m este wow!

Staff-ul instructorilor este foarte amabil, “săritor” şi profesionist. 🙂

Îţi recomand să îţi rezervi marea săritură, online, din timp.

O poţi face aici -> http://www.skydivedubai.ae/book-an-experience.html

 

12351469_10207499531067611_1909345710_o

 

 

Dubai Mall

Al Mussallah Rd | DownTown Dubai, Near Souk Al Bahar Bridge, Dubai 113444, United Arab Emirates

 

Vacanţă în Dubai - ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Dubai – ANCAPAVEL.RO

 

Amplasat chiar în inima Downtown Dubai, lângă Burj Khalifa şi renumitele fântâni, The Dubai Mall este cel mai mare complex de shopping şi entertainment din întreaga lume. Aici sunt prezente 1200 de magazine şi outlet-uri retail şi peste 160 de shop-uri food & beverage. Pe lângă acestea, mall-ul oferă variante de entertainment impersionante, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele: Dubai Aquarium & Underwater Zoo, DubaiDino, KidZania, At the top Burj Khalifa (accesul se poate face prin Dubai Mall), SEGA Republic, Real Cinemas şi altele.

 

 

 

 

Aquaventure Waterpark

Crescent Road | Atlantis, The Palm, Dubai,United Arab Emirates

 

Imaginile vorbesc de la sine, adrenalină din plin şi multă diversitate în tot ceea ce are de oferit cel mai mare WaterPark din Orientul Mijlociu şi Europa. Indiferent de vârstă şi de curajul de moment, poţi găsi cu uşurinţă o modalitate de distracţie potrivită. Zoomerango şi Aquaconda sunt printre cele mai căutate puncte de distracţie ale parcului. Este necesar să îţi aloci câteva ore bune pentru a putea accesa principalele sale atracţii, pentru că odată intrat în caruselul adrenalinei, vei vedea că timpul zboară foarte repede. Şi dacă ţi-ai alocat un buget măricel, după terminarea distracţiei poţi alege să serveşti masa la unul dintre restaurantele din interior.

 

 

Dubai Desert Conservation Reserve

Desert Safari Camp, Dubai, United Arab Emirates

 

 

Aceasta poate fi o experienţă remarcabilă, diferită de vibraţia intensă a oraşului. O escapadă în deşert este o şansă de evadare şi de reculegere, în acelaşi timp, indiferent de tipul excursiei pentru care optezi. Poţi alege Jeep Safari, plimbarea cu cămila, belly dancing show, o masă gustoasă, tradiţională şi o narghilea excelentă. Cu puţin noroc, vei putea admira şi câteva dintre animalele sălbatice, aşa că fotografiile din această vacanţă vor fi, cu siguranţă, speciale. Ghizii sunt, adesea, foarte prietenoşi şi dornici să creeze o legătură specială între turist şi cultura locală.

 

 

De cât timp ai nevoie pentru a vizita cele mai importante atracţii?

 

Dubai a devenit o destinaţie din ce în ce mai căutată, însă nu doar din punct de vedere turistic. Anual, mii de zboruri, aduc oameni din toate colţurile lumii, al cărui obiectiv principal este business-ul.

Totuşi, dintre toate obiectivele şi atracţiile oraşului, cele propuse mai sus, sunt primele pe lista oricui, indiferent de motivele care îl aduc în Dubai.

Recomandarea mea pentru cei care îşi planifică, însă, o vacanţă în sclipitoarea metropolă, este să îşi aloce cel puţin 7 nopţi. Ar fi, de asemenea, foarte bine să identifici dinainte pe Google Maps, locaţia tuturor obiectivelor pe care ţi le-ai propus să le vizitezi, pentru că – vei vedea – distanţele parcurse sunt destul de mari şi astfel, poţi scuti timp şi îşi poţi păstra energia pentru explorare. Transportul în comun este foarte eficient şi la un preţ acceptabil, iar cursele cu taxiul sunt ieftine şi deseori, pot fi avantajoase.

 

Găsești aici pachetele complete de vacanță în Dubai

 

 

Alte informații utile

 

În Emiratele Arabe, sunt considerați minori cei care nu au împlinit vârsta de 21 ani.

Sunt acceptate doar pașapoartele electronice cu valabilitate 5 ani sau cele de tip vechi cu valabilitate 10 ani (nu sunt acceptate pașapoartele temporare).

Nu este nevoie de viză, dacă durata sejurului în Emiratele Arabe Unite este mai mică de 30 zile.

La check-in, anumite hoteluri opresc o garanţie de aproximativ  200 – 500 euro  (cash sau credit card) pentru orice cheltuieli extra. Această garanţie se restituie la plecare dacă nu aţi avut cheltuieli  extra.

 

Cauţi o vacanţă în Dubai? Te ajut cu drag!


Contactează-mă!

 

foto@ANCAPAVEL.RO

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>