Cele mai frumoase plaje din Cipru

O insulă exotică și cochetă, cu mulți palmieri, înconjurată de Marea Mediterană, cu o gastronomie bogată în pește și fructe de mare. Te poți relaxa cu o cafea turcească la o terasă cu vedere spre mare. Acesta este Cipru!

Cei mai mulţi dintre noi au început să-şi stabilească vacanţa pentru vară. Iar Cipru este pe lista multora.

Pentru că cele mai frumoase plaje din Cipru atrag, anual, mii de turişti. Nisipurile fine, peisaje deosebite, apa limpede, toate acestea duc la o destinaţie perfectă de vacanţă. Plus că sezonul de plajă este îndelungat, începe în aprilie şi se continuă până în octombrie, timp suficient cât să dai o fugă până acolo. Se zboară uşor, aproximativ două ore, zboruri directe operate de Blue Air, Wizz Air şi Tarom. Iar tarifele sunt accesibile: pentru un sejur de 7 nopţi cu mic dejun, hotel 3* şi bilet de avion, tarifele pornesc de la 450 EUR/persoană.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat 1

 

 

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat3

 

 

În cazul în care te gândeşti să-ţi petreci vacanţa aici, trebuie să ştii care sunt cele mai frumoase plaje din Cipru. Oricare dintre ele poate fi considerată o destinaţie perfectă, în funcţie de preferinţele fiecăruia, desigur.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat5

Ayia Napa

Ayia Napa este considerată, de mulţi turişti, staţiunea cu cele mai frumoase plaje din Cipru. A fost comparată, ani la rând, cu Ibiza, datorită vieţii de noapte foarte active. Ayia Napa este plină de restaurante, cafenele, cluburi, muzee, locuri de joacă şi magazine, ceea ce o recomandă atât celor care vor să se distreze, cât şi familiilor cu copii. Plaja Ayia Napa este foarte curată, cu nisip fin şi mici golfuleţe unde poţi face şi scufundări.

La orice oră din zi sau din noapte, în Ayia Napa vei vedea oameni pe străzi și animație în localurile foarte numeroase. Totuși, chiar dacă străduțele întregii stațiuni sunt aglomerate mai mereu, întreaga Ayia Napa este menținută curată.

De asemenea, din Ayia Napa poți alege numeroase croaziere, la prețuri foarte bune, în jurul a 10 EUR/persoană.

 

sejur cipru croaziere

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat7

 


Contactează-mă!

Nissi Beach

Nissi Beach, în apropiere de staţiunea Ayia Napa, este printre printre puţinele plaje din Cipru unde poţi face bungee jumping. Nissi este înconjurată de vegetaţie luxuriantă şi, pe lângă relaxare, poţi găsi aici posibilitatea de a practica multe sporturi de apă, de la volei la windsurf. Şi interesant la această plajă mai este ţărmul, care străbate marea şi formează astfel, un fel de arhipelag. Aici, apa este ceva mai caldă decât în alte locuri din Cipru. Nissi beach este în general, vizitată de turiști pentru fotografii și pentru unicitatea sa. Aici vei vedea numeroase familii cu copii dar și cupluri care caută unghiul perfect pentru a imortaliza natura. Dar, după cum îți spuneam, apa este ceva mai caldă aici așa că merită să îți faci timp și de o baie.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat8

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat9

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat99

 

Alagadi beach

Plaja Alagadi, cunoscută şi ca Turtle Beach, se află în zona Cipru de Nord, staţiunea Kyrena.

Este renumită pentru broaştele ţestoase care îşi depun aici ouăle, în timpul verii. În acea perioadă, accesul spre ţărm este restricţionat îm porţiunea respectivă, dar priveliştea este, cu adevărat unică. Astfel, plaja Alagadi este una dintre cele mai frumoase plaje din Cipru, dar şi cea mai întinsă, fiind căutată atât de turişti, cât şi de localnici.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat11

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat12

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat13

 


Contactează-mă!

Ladies Mile

Ladies Mile este una dintre cele mai romantice plaje din Cipru. Este recomandată celor care caută intimitate, deoarece nu este aglomerată, dar şi celor care ştiu să înoate foarte bine, apa fiind destul de adâncă.

Pont! Ai grijă, însă, când te scufunzi în valurile din regiunea de nord a plajei, pentru că în partea din apropierea portului, apa devine rapid, extrem de adâncă. La polul opus, cea mai indicată zonă a acestei plaje, pentru cei care nu ştiu să înoate, este regiunea de lângă baza aeriană Akrotiri.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat15

 

Protaras & Escape

În cazul în care îţi doreşti o vacanţă activă, în care doar să stai pe litoral, orientează-te către plajele Protaras şi Escape. Ambele sunt renumite pentru varietatea de sporturi extreme pe care le poţi practica aici.

De exemplu, pe plaja Protaras, găzduită de staţiunea cu acelaşi nume, poţi face snorkeling, te poţi plimba cu hidrobicicletele sau poţi opta pentru jet-ski. Mai mult, îţi recomand să-ţi iei un bilet pentru o mini croazieră, cu barca, pe coasta regiunii Famagusta.

 

Iar Plaja Escape rămâne, în continuare, apreciată pentru valurile curate, de un albastru minunat, dar şi pentru posibilitatea practicării sporturilor de apa, despre care vorbeam mai sus.

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat16

 

Cele mai frumoase plaje din Cipru pentru un sejur de neuitat17

 

Finikoudes

Plaja Finikoudes este o plajă publică din Larnaca și cea mai cunoscută de aici. Este o plajă destul de lată, cu nisip fin și cu acces direct spre promenada din Larnaca. Zona este foarte animată aici, plaja destul de aglomerată în plin sezon și în ore de vârf, asta pentru că este amplasată exact în preajma zonei de restaurante și terase, taverne. Vei găsi înghețată foarte bună pe plaja Finikoudes și un alt avantaj este că stația de autobuz este amplasată chiar aici. Sunt numeroase curse care te pot duce în diferite părți din Cipru: Limassol, Ayia Napa și altele.

Acestea sunt plajele cele mai frumoase pe care îți recomand să le ai în vedere atunci când mergi în Cipru, în vacanță. Nu uita, un mare avantaj pe care ți-l oferă Cipru este faptul că poți vizita întreaga insulă de-a lungul șederii tale, fie cu autobuzul fie cu mașina, așa că te vei bucura de multe locuri frumoase de aici.

 

sejur cipru larnaca - finikoudes beach

Din categoria vacanţe cu plaje deosebite, îţi recomand şi Lefkada – descoperă frumuseţea Greciei!

foto: @loveayianapa.com, flickr.com, dicoveringcyprus.com, ladysmilebeach.com, expedia.com

 

Tururi, activități și experiențe locale din Cipru:

 

Ești interesat/ă de un sejur în Cipru?


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>