Călătoria cu animalele de companie, în avion. Tips & Tricks

Companiile aeriene acceptă, atât în cabina de pasageri, cât şi la cală, numai câini şi pisici. Pentru ca patrupedele să fie acceptate în cabina de pasageri, trebuie să ţii cont de următoarele condiţii:

 • să fie anunţate încă din momentul în care îţi rezervi biletul de avion. Înainte de toate, animalul de companie trebuie confirmat, pentru călătorie, de către compania aeriană şi abia apoi va fi acceptat la bordul avionului;
 • să fie sănătoase;
 • să aibă un microcip implantat sub piele;
 • să aibă carnet de sănătate;
 • vaccinul antirabic să fie valabil, cu maxim 30 zile înainte de călătorie;
 • să aibă paşaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar;
 • să aibă o greutate de maximum 5 kg (incluzând şi greutatea cuştii standard de transport al acestora). Dimensiunile maxime ale cuştii nu trebuie să depăşească 42 cm x 30 cm x 21 cm.

 

Pont: aceste date sunt valabile pentru zborurile Tarom. La low cost – Blue Air –  de exemplu, greutatea maximă admisă la cabină este 6 kg, incluzând şi greutatea cuştii, iar dimensiunile cuştii sunt 45 cm x 30 cm x 23 cm. Ca atare, în funcţie de compania aeriană aleasă, interesează-te care sunt dimensiunile şi greutatea admise, pentru transportul căţelului/pisicii.

 • să fie transportate în cuşca standard (Pont: se poate achiziţiona de la ghişeul Emiteri Bilete din aeroportul Otopeni, în avans sau în ziua plecării, în funcţie de disponibilitate sau de la magazinele specializate în vânzarea produselor pentru animale de companie). De asemenea, pot fi transportate şi în cuşca de tipul “soft bag”(este vorba de o cuşcă din material textil, impermeabil, în conformitate cu reglementările internaţionale).
 • să fie curate;
 • să nu fie gestante;
 • să nu provoace disconfortul celorlalţi pasageri.

Dacă te prezinţi la ghişeul de înregistrare fără o rezervare prealabilă sau nu respecţi condiţiile impuse de transportator, ţi se va refuza transportul animalului de companie.

Câinii şi pisicile de talie medie, se pot transporta numai la cala avionului, în cuşti standardizate, de dimensiuni maxime 120 cm x 80 cm x 80 cm. Şi desigur, să îndeplinească aceleaşi condiţii de transport, pe care ţi le-am prezentat mai sus.

 

Care sunt taxele de transport animale, în avion?

 

Pentru transportul animăluţelor, în cabina avionului, trebuie să achiţi o taxă de aproximativ 35 EUR/animal/segment zbor.

Iar pentru animalele de talie medie, la cală, transportul se poate face la tariful de aproximativ 75 EUR/animal/ segment de zbor, aplicabil la greutatea brută (cuşcă plus animal).

Pont: tarifele sunt informative şi pot varia în funcţie de compania aeriană.

 

Alte informaţii importante:

 • Nu este permis transportul animalelor de companie, atât al celor transportate în cabina de pasageri, cât şi al acelora transportate în cala avionului, către următoarele destinaţii: Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, datorită legislaţiei locale restrictive.

 

 

Din lumea High Class

 

Vedetele internaţionale, care călătoresc cu animalele lor de companie, se așteaptă ca acestea să fie tratate la același nivel de servicii personale ca şi pasagerii VIP, și astfel, nu este puțin probabil ca patrupedele lor să se bucure de transport, toaletă și hrană exclusiviste.

Există o serie de firme de transport specializate, care oferă experiențe luxoase de călătorie pentru prietenii cu patru picioare ale celor bogați și celebri.

De exemplu, celebrul designer Karl Lagerfeld, a fost fotografiat în avionul său privat, împreună cu pisica lui, pe nume Choupette, celebră şi ea, de altfel. Imaginile vorbesc de la sine:

 

Află şi care sunt condiţiile de călătorie cu avionul, pentru copii şi bebeluşi

 

foto@https://unsplash.com/photos/CMhVRKI6vSY – non copyright photos

 


Contactează-mă!

 1. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>