Află ce tip de destinaţie de vacanţă ţi se potriveşte!

Sunt atâtea și atâtea locuri superbe în această lume încât, uneori, ne este foaaarte greu să ne hotărâm asupra unei singure destinații dedicate vacanței noastre. Și pe bună dreptate!

 

Pentru că fiecare dintre noi își dorește ceva aume de la o anumită vacanță, într-un moment anume. Poate că unii dintre noi ne dorim o vacanță în care să explorăm cât mai multe locuri și culturi, alții suntem atrași îndeosebi de ideea de relaxare totală sau – de ce nu – de o destinație dedicată shopping-ului și consumului.

Uneori, știu, le-ai alege pe toate, dar există niște “ingrediente” specifice fiecărei destinații și fiecărui tip de vacanță, compatibile mai mult sau mai puțin cu personalitatea ta și cu principalele tale valori.

Așa că…ia să vedem unde te-ai încadra cel mai bine 🙂

 

 

1. VEȘNICUL EXPLORATOR

Pentru tine, ideea de a te trezi dimineața și de a porni spre cunoașterea îndeaproape a destinației alese, este cel mai important lucru, când mergi în vacanță. Foarte probabil, te-ai documentat bine înainte, ți-ai făcut deja o selecție cu principalele obiective turistice și deja știi și ordinea în care le vei “puncta”. Pe lista ta, sunt trecute adresele și orele de vizită la principalele atracții și obiective culturale. A! Și te-ai interesat și unde se mănâncă bine. Hotelul l-ai ales cu ceva vreme înainte și ai ținut să fie amplasat într-o zonă cu acces facil către cele mai importante atracții. În rest, aparatul foto să-l ai cu tine și compania ideală. Căci alegerea ta, este de regulă bine documentată și impresiile sunt cel puțin egale cu așteptările.

Destinațiile reprezentative pentru acest tip sunt: orașe europene precum Viena, Praga, Atena, Munchen, Berlin Paris, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Lisabona, Varșovia, Bologna, sau Tel Aviv, Madeira ori Tenerife, dacă vorbim de destinații “la soare”.  Și alte destinații exotice din lume, ca Maroc, Thailanda, Filipine, India, Sri Lanka, Malaezia, Vietnam, Mexic sau Brazilia.

 

 

2. Romanticul “incurabil”

Acest tip de călător este atras în mod deosebit de locurile care emană o atmosferă caldă și liniștită, unde aglomerația și comercialul nu se intersectează prea tare cu ideea sa de încărcare a bateriilor. Romanticul “incurabil” caută în mod special de la destinația aleasă, cadrul ideal. O fotografie panoramică de deasupra dealului Gianicolo, din Roma poate fi un exemplu inspirațional, pentru el. Cel mai adesea, alege să călătorească în cuplu sau alături de cel mult, încă o pereche. Ba chiar de unul singur, uneori, pentru că el știe că solitudinea nu-i totuna cu singurătatea. Natura, istoria, cultura și ospitalitatea localnicilor sunt elementele cheie pentru o vacanță reușită, de data aceasta.

Unde alege să călătorească romanticul “incurabil”, de regulă? Italia una dintre alegerile importante: Roma, Veneția, Verona, Firenze și întrega regiune Toscană, Coasta Amalfitană, Sicilia sau Sardinia. Din Europa, mai poate alege, cu succes, dintre: Brugge, Paris, Marsilia, Londra, Barcelona, Sevilla și întreaga Andaluzia, Porto, Mallorca sau  insulele Greciei: Santorini, Lefkada, Kos sau Creta.

 

 

 

3. Adeptul relaxării totale

Când te gândești la vacanță, primele lucruri care îți vin în minte sunt: plajă, șezlong, soare, apa mării – caldă de preferat, servicii spa & wellness, un cocktail și – bineînțeles – mâncare bună 🙂

Nici mai multe și nici mai puține. Cam asta ți-ai dori și punct. Poate că tot anul ai fost pus pe alergătură, poate că în interes de serviciu deja ai călătorit destul și descoperirea unor noi locuri nu mai prezintă atât de mult interes. Sau poate pur și simplu, o vacanță în care să o iei la pas sau în care să schimbi autobuze ori metrouri, te-ar aduce înapoi, acasă, mai obosit decât ai plecat.

Turcia, bineînțeles, poate fi opțiunea numărul 1, pentru tine. Cu principalele sale stațiuni, Antalya, Belek, Kemer, Bodrum, Kusadasi și Marmaris. Pe lângă care, ai mai putea alege dintre Grecia, Cipru, Croația, Mallorca sau Republica Dominicană.

 

 

 

4. Tânărul și neliniștitul

Vacanța ta este numai a ta și vrei ca fiecare moment să fie trăit cu intensitate. Gașca ta de prieteni este și ea, pregătită, pentru o nouă aventură, distracție din plin, nopți pierdute ( sau câștigate 🙂 ) dar și pentru ceva explorare, mai după-amiază. Senzația de libertate este ceea ce căutați, mai exact. Un refresh al tonusului, al bunei dispoziții și încă o serie de peripeții, împreună cu prietenii tăi. Stelele hotelului sunt puțin importante pentru tine, în general. Mai degrabă, pui preț pe zona în care ești cazat și pe tarif. Sigur te-ai gândit că ai multe alte variante să-ți cheltui banii, decât pentru un confort mai ridicat sau pentru diverse facilități.

Destinațiile alese, adesea, de acest tip, sunt: Ibiza, Mykonos, Tenerife, sau destinații de city break ca Amsterdam, Londra, Lisabona, Dublin. Iar dacă bugetul alocat este mai consistent, foarte atractive pot fi Japonia, China, Brazilia, Argentina, Mexic și, bineînțeles, SUA – New York, Los Angeles, Las Vegas.

 

 

5.  Călătorul shopaholic

Daa…din ce în ce mai numeroși, acești împătimiți, respectiv împătimite ale cumpărăturilor (a hainelor, în special), sunt foarte atrași de acele destinații comerciale. Total opuși celor care își iau rucsacul în spate și pornesc în călătoria pe care și-au ales-o cu o zi – două înainte, aceștia pun preț pe ideea de etichetă, în general, fără nicio conotație peiorativă sau ironică. Mall-urile orașelor importante sau outlet-urile sunt punctele cheie pentru a-și satisface setea de cumpărături, având întotdeauna convingerea că au făcut chiar o investiție bună sau că au cheltuit mai puțin decât ar fi cheltuit în țară, pe așa ceva. Câtă dreptate au, nu ne privește, în această discuție. Cert este că sunt numeroase centre comerciale în Europa și în afara ei, unde poți găsi cam tot ce ți-ai putea dori și reducerile sunt, adesea, considerabile. Confortul, de data aceasta, este important pentru această categorie. Zborul ales este rareori unul low cost, hotelul trebuie să fie cel puțin de nivel mediu spre bun și amplasat în apropiere de centru. Pentru că, bineînțeles că pe lângă cumpărături, oricine dorește să viziteze măcar cele mai importante atracții ale orașului.

Dubai, Istanbul, Londra, Paris, Milano, Berlin și bineînțeles, SUA, sunt primele pe lista lor.

 

foto@ANCAPAVEL.RO


Contactează-mă!

 

 

  1. Ivanov Ion Corneliu says:

    Bună seara.Doresc oferte pentru perioada 22 august – 6 nopți cu demipensiune sau mic dejun pentru 2 adulți și un copil de 13 ani pentru Roma,Barcelona sau Londra la hotel de 3 stele.Astept ofertele dumneavoastră .
    Ma puteți suna la telefonul 0745802302.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>