Croazieră de 11 zile pe Mediterană cu NCL ESCAPE – impresii și aventuri povestite de turiști

Imaginați-vă călătoria de-a lungul coastei mediteraneene, unde fiecare oraș-port dezvăluie comori istorice, culturale și peisaje uimitoare. Într-o vacanță pe croazieră, această fantezie devine realitate, precum mi-au mărturisit turiștii mei. În cele 11 zile de croazieră, dumnealor au avut ocazia să parcurgă  cele mai impresionante destinații ale Mediteranei, precum Dubrovnik, Corfu, Valetta, Napoli, Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona. Haideți să explorăm acest itinerariu extraordinar, alături de turiștii mei!

Odiseea Mediteraneană: croazieră de la Trieste (Veneția) la Barcelona, prin splendoarea coastei și a insulelor

 

Ziua 1: Trieste (Veneția)

Vacanța pe croazieră pornește din Trieste, un oraș cu o istorie fascinantă și o arhitectură splendidă, adesea umbrit de faima Veneției. Turiștii mei, o familie de 2 adulți pasionați de vacanțe pe croazieră și nu numai, au sosit în Veneția cu 2 zile înainte de ziua de imbarcare. Din Veneția, au călătorit cu trenul până la Trieste. Îmbarcarea pe NCL Escape a avut loc pe 3 iulie 2024 din portul Trieste și anunța începutul unei aventuri de 11 zile de neuitat pe marea Mediterană!

Croazieră pe Marea Mediterană cu NCL ESCAPE

Croazieră pe Marea Mediterană cu NCL ESCAPE

 

 

Ziua 2: Split, Croația

Prima oprire este în Split, un oraș minunat de explorat atunci când cobori de pe un vas de croazieră. Split este cunoscut pentru Palatul lui Dioclețian, un complex antic care domină centrul orașului, dar și pentru plimbări și drumeții, plajă, tradiții sau gastronomie. Apropo de gastronomie, domnii au achiziționat o excursie de la bordul navei, într-o zonă viticolă, mergând aprox 4 ore cu autocarul din port. Aici, au mers la o gazdă locală, alături de care au pregătit împreună, plăcinte tradiționale.

 

Ziua 3: Dubrovnik, Croația

Suntem tot în Croația, în superbul oraș – stațiune Dubrovnik! Supranumit „Perla Adriaticii”, Dubrovnik impresionează prin zidurile sale medievale bine conservate, amintindu-le domnilor mei că, aici s-a filmat „Game of Thrones!” O plimbare prin Stradun, strada principală a orașului vechi, le-a oferit oportunitatea de a descoperi biserici, muzee și restaurante cu specific local, dar și cafenele pentru o cafea excelentă!

 

Ziua 4: Corfu, Grecia

Vasul de croazieră NCL ESCAPE își continuă minunatul itinerariu spre Corfu, o insulă grecească cu un farmec aparte, unde istoria și natura se îmbină armonios. Pe măsură ce nava se apropie de port, ești întâmpinat de o priveliște impresionantă a vechii fortărețe, care domină orizontul cu zidurile sale masive și impozante. Orașul vechi din Corfu, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, este la doar câțiva pași distanță de port, ocazie perfectă pentru ai mei turiști să îl decopere la pas, având timp și pentru o baie în apele azurii ale Mării Ionice!

 

Ziua 5: Valetta, Malta

Iată-ne ajunși la mijlocul itinerariului, în Valetta, capitala Maltei, un oraș fortificat cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural impresionant!  Domnii au decis să meargă cu autobuzul turistic prin Valetta, căci timpul petrecut aici era scurt. La plecare, doamna Maria a fost încântată de ceramica și sticlăria din Valetta, pe care le-a admirat în buticurile de prezentare. Este știut faptul că Malta excelează în domeniul meșteșugului, al artei și culturii.

 

 

 

Cauți o ofertă de vacanță pe o croazieră? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Ziua 6: Napoli, Italia

Din Valetta, nava se îndreaptă spre Italia și oprește la Napoli, poarta de acces către minuni antice și naturale, precum Pompei și Coasta Amalfi. În Napoli, domnii s-au plimbat pe străduțele înguste și pitorești, cea mai autentică modalitate de a experimenta farmecul acestui oraș și bineînțeles, au savurat celebra pizza napoletană. Și-au notat pizzeria tradițională pe care ne-o recomandă și nouă: Antica Pizzeria Da Michele 1870.

 

Ziua 7: Civitavecchia (Roma), Italia

Portul Civitavecchia este unul dintre cele mai importante porturi maritime din Italia și servește ca principal punct de acces maritim pentru capitala țării, Roma. Turiștii mei au revăzut, recent, principalele atracții turistice ale Romei, de aceea, la debarcare în Civitavecchia, au decis să râmână în port și să prindă câteva ore de plajă. Portul Civitavecchia, fiind un port industrial și de croazieră important, nu este cunoscut în mod special pentru plajele sale, însă există câteva opțiuni pentru cei care doresc să se relaxeze pe malul mări, în apropierea acestuia.

 

Ziua 8: Livorno (Florența/Pisa), Italia

Portul Livorno este punctul de plecare ideal pentru excursii la Florența și Pisa. Zis și făcut! Domnii au rezervat o excursie de la bordul navei pentru a vizita Florența. În aproximativ 2 ore, au ajuns la destinație (ar fi putut ajunge mai devreme, însă excursia a avut o oprire la o fabrică de pielărie din apropiere, ceea ce, din spusele dumnealor, acest moment nu a meritat). Totuși, în cele nici 2 ore rămase la dispoziție, au reușit să ajungă în centrul istoric al minunatului oraș florentin, să admire Domul (Catedrala Santa Maria del Fiore) și să-și promită că vor reveni aici, într-un city break.

 

Ziua 9: Cannes, Franța

Nava NCL ESCAPE își continuă, triumfătoare, itinerariul și ajunge pe Riviera Franceză, la Cannes! Într-o atmosferă de eleganță și relaxare, turiștii mei coboară în portul din Cannes, plin de ambarcațiuni de lux, și se îndreaptă spre iconicul bulevard La Croisette.  Cu o cafea la îndemână și o porție delicioasă de Crepes Suzette, dar și cu privirea spre marea azurie și spre celebrul hotel Carlton, cu siguranță, aceste momente sunt memorabile pentru dumnealor!

 

Ziua 10: Palma de Mallorca, Spania

Astăzi, debarcăm în portul din Palma de Mallorca, într-o atmosferă minunată, de vacanță de vară! Domnii au mers la pas prin centrul istoric al Palmei, o modalitate excelentă de a descoperi farmecul și istoria acestei destinații. Passeig del Born, un bulevard elegant, cu magazine de lux și cafenele a fost locul perfect pentru o pauză de cafea și o porție de tapas. Apoi, au ajuns în dreptul împunătoarei catedrale gotice, La Seu. Ziua continuă la plajă, playa Can Pere Antoni, accesibilă din port, într-o plimbare pe jos de aproximativ 15-20 de minute.

 

Ziua 11: Barcelona, Spania

Pe măsură ce sejurul de croazieră alături de turiștii mei, se apropie de sfârșit, ultimele momente petrecute la bord sunt învăluite de un amestec de melancolie și recunoștință. Nava se apropie, încet, de țărmul Barcelonei, oferind o priveliște spectaculoasă asupra orașului catalan care se întinde pe fundalul albastrului nesfârșit al Mării Mediterane. După debarcarea finală în portul din Barcelona, domnii au luat un taxi spre hotelul unde aveau cazare 1 noapte. Le-am recomandat hotelul Continental Palacete, o locație de poveste, în inima capitalei catalane, pe bulevardul Las Ramblas. Sfârșitul zilei i-a prins în plaza Catalunya, unde spaniolii celebrau cu mare fast, victoria Spaniei la EURO 2024!

 

“O vacanță de vis pe care o recomandăm tuturor, măcar o dată în viață! Noi dorim să repetăm experiența pe croazieră și la anul!” Maria C.

 

Croazieră pe Marea Mediterană cu NCL ESCAPE

Croazieră pe Marea Mediterană cu NCL ESCAPE, fotografii de la turiști

 

 

Despre vasul de croazieră NCL ESCAPE: informații și recenzii

 

Croazieră pe Marea Mediterană cu NCL ESCAPE

 

Nava de croazieră NCL ESCAPE este una dintre cele mai mari nave din flota Norwegian Cruise Line (NCL). Lansată în 2015, NCL ESCAPE are o capacitate de aprox. 4,266 pasageri și un echipaj de aprox 1,733 membri.  Dispune de un total de 2.175 cabine, oferind diverse tipuri de cazare, precum: cabine interioare, exterioare cu vedere la ocean, cabine cu balcon, mini-suite și The Heaven, adică Suite de lux situate într-o zonă exclusivistă, cu acces la facilități private, cum ar fi un restaurant, lounge și piscină proprii.

Turiștii mei au ales o cabina exterioară cu hublou, o opțiune de cazare confortabilă și accesibilă, oferind o vedere la ocean printr-un hublou. Acest tip de cabină este potrivit pentru pasagerii care doresc să se bucure de lumina naturală și de priveliștile exterioare, fără a avea un balcon. Cabinele cu hublou sunt, în general, mai accesibile ca preț, decât cele cu balcon, oferind, totodată, un confort similar.

Pentru serviciile de masă, domnii au ales pensiune completă, ce include mesele principale de tip bufet, în restaurantele principale ale navei, toate acestea fiind incluse în prețul croazierei.

Bine de știut: Pensiunea completă nu include băuturi alcoolice, sucuri proaspete, băuturi energizante, apă îmbuteliată și cafea specială. Acestea pot fi achiziționate separat.

De asemenea, NCL ESCAPE oferă și o serie de restaurante de specialitate care nu sunt incluse în pensiunea completă și unde se percepe o taxă suplimentară.

Totuși, turiștii mi-au mărturisit că aveau așteptări mai mari de la serviciile acestei linii de croazieră și i-am înțeles de ce. În primul rând, mâncarea nu era diversificată. Deși vasul nu duce lipsă de un număr mare de restaurante, totuși diversitatea lipsea. Prea multe standuri de burgeri, pizza și alte produse fast-food, iar în restaurantele a la carte nu se justificau prețurile foarte mari. Aceeași problemă și la divertisment: programul de spectacole și activități nu era suficient de variat, lăsându-i cu prea puține opțiuni interesante.

Bine de știut: Internetul nu este inclus în prețul croazierei și se poate achiziționa, suplimentar,  de la bordul navei. Există mai multe pachete tarifare de internet. Turiștii mei au ales pachetul de bază care include acces la social media și email, la un tarif de 15 USD/zi/1 device. Pentru cei care nu doresc să cumpere un pachet zilnic sau nelimitat, există opțiunea de a cumpăra minute de internet.

 

 

 

Cauți o ofertă de vacanță pe o croazieră? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile