Cele mai atractive destinaţii şi activităţi turistice din 2021

Ştiu că pandemia încă mai dă bătăi de cap turismului, însă sunt convinsă că viaţa fără turism şi ospitalitate nu are farmec, motiv pentru care am început să mă gândesc la destinaţiile pe care să vi le recomand anul acesta.

Am făcut o selecţie de destinaţii şi excursii pline de aventură, pe care le puteţi experimenta începând de acum! Veţi vedea că am făcut “un ocol” al lumii, de la circuite legendare în Egipt, până la plajele paradisiace din Caraibe şi Oceanul Indian sau în junglele aventuroase din Tanzania.

Aşadar, să înceapă aventura!

 

 

Safari în Tanzania

 

Parcurile naţionale din Tanzania sunt considerate de către iubitorii naturii, cele mai frumoase din lume! Astfel că, bogăţia naturală oferită de misterioasa Tanzanie poate fi admirată în parcurile savanei africane Tarangire, Serengeti, Ngorongoro şi Manyara. Vei vedea peisaje naturale spectaculoase şi variate, specii rare de animale şi plante specifice locului.  Parcul Naţional Lake Manyara este renumit pentru frumuseţea şi abundenţa păsărilor flamingo, dar şi pentru temătorii lei, în timp ce vestitul crater Ngorongoro găzduieşte celebrul rinocer negru şi impresionantul elefant African.

Pont: poţi ajunge în Tanzania cu zboruri charter din Bucureşti!


Contactează-mă!

 

Safari în Tanzania, foto @ANCAPAVEL.RO

Safari în Tanzania, foto @ANCAPAVEL.RO

Safari în Tanzania, foto @ANCAPAVEL.RO

Safari în Tanzania, foto @ANCAPAVEL.RO

 

O zi cu elefanţii din Pinnawala, Sri Lanka

 

În satul Pinnawala din Sri Lanka, la 90 km de capitala Colombo, există un orfelinat de elefanţi, renumit în întreaga lume pentru cea mai mare turmă de elefanţi în captivitate.

Vei avea ocazia să observi viaţa de zi cu zi a elefanţilor, cum sunt hrăniţi puii de elefant, îngrijiţi sau cum fac baie pe malul râului Ma Oya. Este o excursie care va impresiona, cu siguranţă orice iubitor de animale.

În Sri Lanka trăieşti vacanţa perfect exotică şi te bucuri de diversitatea peisajelor, a deliciilor bucătăriei locale, vizite la cele mai frumoase temple şi sit-uri arheologice, tratamente Ayurveda, culturi de ceaiuri,  în ţara cu cea mai veche tradiţie în medicina veche indiană, plus multe altele pe care le vei descoperi doar dacă ajungi în Sri Lanka.

 

Orfelinatul de elefenţi Pinnawala, Sri Lanka, foto @ANCAPAVEL.RO

Orfelinatul de elefenţi Pinnawala, Sri Lanka, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

Circuit în Egipt – misterele Egiptului Antic

 

Este o excursie foarte complexă şi plină de istorie antică. Acest minunat circuit turistic se desfăşoară în fiecare an, de obicei primăvara şi toamna, când temperaturile sunt suportabile. Chiar şi anul acesta, în ciuda contextului pandemic, tour-operatorii au pregătit programul pentru primăvara 2021, iar înscrierile au început!

Printre multe alte atracţii turistice din Egipt, circuitul cuprinde: vizitarea capitalei Cairo, cu monumente din diferite perioade istorice, a oraşului Alexandria, al doilea oraş egiptean ca mărime după Cairo, excursie pe Nil, vizită la templul Luxor, dar şi vizita extraordinară la piramidele din Giza. Istoria fascinantă a Egiptului Antic ne întoarce în timp, cu 2750 de ani înainte de Iisus Hristos pentru a explora grandioasele monumente: Piramida lui Keops, Khefren, Micherinos sau Sfinxul.

 

Vacanţele turiştilor mei: Piramidele din Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei: Piramidele din Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei: Piramidele din Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei: Piramidele din Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

Circuit în Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

Circuit în Egipt, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

Aventură în Tenerife, Spania: Parcul Naţional Teide

 

Deşi Spania a fost grav afectată de pandemie, am speranţa că în această vară se vor ţine charterele spre Tenerife, care au o vechime atât de mare pe piaţa românească: de peste 15 ani se zboară, în fiecare vară, spre cea mai exotică insulă din Europa: Tenerife

Cea mai mare insulă a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, Tenerife te invită să îi descoperi plajele spectaculoase,  pădurile luxuriante, fauna și flora exotice. Dar şi parcurile naţionale care găzduiesc monumente ale naturii, precum vulcanul Teide.

Şi, în continuare, un pic de georgrafie nu strică nimănui : Parcul Național Teide este centrat pe muntele cu acelaşi nume, Teide. Este cel mai înalt munte al Spaniei şi cel mai înalt vulcan din insulele Oceanului Atlantic și de asemenea, al treilea vulcan cel mai înalt din lume.

Vulcanul Teide are o înălțime de 3.718 m deasupra nivelului mării și aproximativ 7.000 m față de fundul oceanului. Se poate urca pe munte cu telefericul de la cota 2.350 m până la 3.555 m, la stațiunea numită La Rambleta. Apoi, urcarea pe jos până în vârf este posibilă numai cu un permis special de la administrația Parcului Național.

Diversitatea rocilor vulcanice, flora şi fauna arealului, precum şi peisajul în sine, transformă acest parc într-un loc unic în întreaga lume. Excursia străbate zone pitoreşti ale insulei Tenerife, trecând prin oraşul Vilaflor (oraşul spaniol situat la cea mai mare altitudine), pe lângă Pico Viejo şi prin Valle de Ucanca. Nu trebuie să rataţi nici zona ¨Roques de Garcia¨, cu spectaculosul complex de formaţiuni ce au luat naştere de-a lungul timpului în urma erupţiilor vulcanice şi care oferă o panoramă minunată asupra vulcanului Teide.

 

Imagini de la turişti: Vulcanul Teide, Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

Imagini de la turişti: Vulcanul Teide, Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

Imagini de la turişti: Parcul Naţional Teide, Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

Imagini de la turişti: Parcul Naţional Teide, Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Tenerife, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

“Lost in paradise”: insula Saona, Republica Dominicană

 

Vă amintiţi de fotografiile wallpaper pentru desktop, cu peisaje exotice, la care nu vâ gândeaţi că sunt făcute într-un cadru real? În insula Saona din Republica Dominicană vă veţi convinge, ca şi mine, de altfel, că frumuseţea naturii ne poate impresiona mai mult decât orice fotografie perfectă!

Şi uite cum gândul îmi zboară la una din cele mai aventuroase experienţe turistice pe care le-am trăit până acum: excursia în insula Saona!

Saona este cea mai mare insulă a Republicii Dominicane, descoperită în 1494 de Cristofor Columb.

Frumuseţea insulei este evidenţiată de plajele paradisiace şi de viaţa sălbatică. Atât pe apă, cât și pe uscat, viața sălbatică a insulei Saona este cu adevărat remarcabilă. Indiferent că sunteţi exploratori ai ecoturismului sau pur şi simplu turişti, veți admira o gamă diversă de specii de păsări şi reptile.

Pont! Din Bucureşti spre Republica Dominicană există chartere săptămânale!


Contactează-mă!

 

Insula Saona, Republica Dominicană, foto @ANCAPAVEL.RO

Insula Saona, Republica Dominicană, foto @ANCAPAVEL.RO

Charter Republica Dominicană, foto @ANCAPAVEL.RO

Charter Republica Dominicană, foto @ANCAPAVEL.RO

sejur Republica Dominicană

Vacanţă în Punta Cana, Republica Dominicană, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

Cultură şi aventură în Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite

 

Când vine vorba de vacanţe în Emiratele Arabe Unite ne gândim la Dubai sau Abu Dhabi. Însă, nu multă lume a auzit de emiratul Ras Al Khaimah, care oferă o mulţime de atracţii aventuroase, precum cea mai lungă tiroliană din lume şi o natură ce combină frumuseţea plajelor, cu cea a munţilor şi deşertului.

Aşadar, vă invit să descoperiţi emiratul Ras Al Khaimah, perla ascunsă a Emiratelor, o destinaţie ideală pentru cei care preferă o vacanţă la plajă, în plină iarnă, presărată cu aventură, istorie şi un mozaic de cultură.

Pont! În perioada ianuarie-februarie 2021 sunt zboruri charter, săptămânale, Bucureşti – Ras Al Khaimah – Bucureşti.

 

Sejur in Ras Al Khaimah: Rixos Bab Al Bahr Hotel, foto@ANCAPAVEL.RO

Sejur in Ras Al Khaimah: Rixos Bab Al Bahr Hotel, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Maldive, refugiul de vacanţă relaxantă

 

Desigur, trebuie să ţin cont şi de iubitorii de vacanţe liniştite sau mai bine zis, de adepţii relaxării totale. De fapt, pentru această categorie de turişti, asta înseamnă “destinaţii atractive”: locuri unde se simt în sufletul naturii, într-un resort uitat de lume, dar cu servicii de calitate şi răsfăţ total.

Plajele intime şi relaxante din Maldive, alături de resorturile cu bungalowuri, localizate chiar pe apele Oceanului Indian, sunt cele mai importante atuuri pe care le are această destinaţie paradisiacă. Tocmai de aceea, insulele Maldive sunt destinaţii de top pentru luna de miere sau pentru vacanţe intime şi liniştite.

 

vacanță în Maldive

 

 

Pont! Din Bucureşti spre Maldive există chartere săptămânale!

 

Bine de ştiut! Condiţiile de călătorie pentru fiecare destinaţie prezentată, le puteţi găsi pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe: mae.ro

Pentru mai multe informaţii şi recomandări personalizate, vă răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

foto@ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile