Marea Moartă

Bine ai venit într-un loc unic în lume, cel mai vechi cadru natural spa de pe pământ!

 

Marea Moartă, punctul cel mai de jos de pe Pământ, situat la 430,5 metri (1412 picioare) sub nivelul mării, un loc maiestuos și misterios, cu ape turcoaz, cu cristale de sare şi un cadru natural unic. Se află pe Valea Iordanului, mărginită de Israel în est şi Iordania în vest.

Marea Moartă este un loc unic în lume, datorită apelor sale hiper-sărate și nămolului bogat în minerale, cunoscute pentru multiplele lor beneficii aduse sănătăţii. Mulți turiști și localnici vizitează marea și spa-urile din zonă pentru tratamente de nămol și băi de sare.

 

 

De ce poartă denumirea de Marea Moartă?

Cele mai vechi traduceri ale numelui Mării Moarte în limbi non-indigene folosesc adesea denumirea lor originală “Marea sării”, dar încă din epoca romană, vizitatorii din Iudeea începuseră să se refere la mare ca “Marea Moartă” deoarece apele erau lipsite de toate formele de viață, fie că era vorba de plante sau creaturi vii. Originile Mării Moarte clarifică problema chiar mai bine. În zilele când râul Iordan curgea la sud de Marea Galileii, în sezonul umed, nici peștii, nici algele şi nici o altă vietate marină nu puteau supraviețui în apele Mării Moarte, fiind de aproape zece ori mai sărată decât majoritatea oceanelor şi mărilor lumii.

 

De ce este atât de sărată?

Pentru că aici este cea mai mare salinitate din lume, la o adâncime de 304 de metri. Iar salinitatea este foarte ridicată la Marea Moartă din cauza temperaturilor de vară foarte ridicate și a condițiilor climatice uscate, pe tot parcursul anului, fapt ce duc la pierderi semnificative de apă până la evaporare. Apa a pierdut conținutul său de H2O timp de 65.000 de ani, mineralele devenind din ce în ce mai concentrate.

Nivelul apei scade în fiecare an cu aproximativ un metru, un proces care se accelerează, existând pericolul de secare a mării.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

recomandări de vacanță

Află mai multe

 

Must do & live: croazieră pe Marea Moartă

O experiență unică, ce te duce într-o călătorie interesantă pentru a descoperi una din comorile naturii, Marea Moartă, în toată splendoarea ei, unde munții întâlnesc țărmurile. Şi unde poţi admira statui şi perle minunate de sare și cristale, izvoare de apă dulce care intră şi ies din mare și, bineînțeles, faimosul noroi de la Marea Moartă.

Excursia este potrivită pentru iubitorii de natură şi călătorii aventurieri, dar şi pentru fotografii pasionaţi de cadre naturale.

 

 

Unde te cazezi?

Îţi recomand hotelul Mövenpick Resort & Spa Dead Sea 5*

 


Contactează-mă!

 

@deadsea.com, flickr.com

Dulciurile şi călătoriile: legătură eternă

Înainte să mă apuc de acest articol, mi-au trecut prin minte multe locuri care m-au dus cu gândul la savoarea dulciurilor de acolo, unde, pur şi simplu, mi-am încântat papilele gustative! De la plăcinte tradiţionale, până la cele mai sofisticate prăjituri internaţionale, fiecare ţară pe care am vizitat-o, îşi are propriile tradiţii şi reţete culinare şi a fost minunat, de …

Continuă să citești  

Am lansat E-book-ul „Destinațiile cu care nu vei da niciodată greș”!

Alegerea vacanței perfecte nu ține de șansă, de noroc sau de hazard. Se împlinesc 15 ani de când lucrez în lumea călătoriilor. De fapt, se împlinesc 15 ani de când lucrez. Căci în această industrie am deschis ochii, odată cu primul job. Mă enumăr printre acei norocoși care și-au găsit din vreme, drumul și care au muncit cu drag, în fiecare …

Continuă să citești  

Ghidul tău de vacanţă la Disneyland Paris

Copilul tău va pătrunde într-o lume ideală, a jocului, alături de personaje iubite. Disneyland Paris este poarta spre o lume de poveste, plină de culoare, de forme și de caractere încântătoare. Aici, copilul tău îi va îmbrățișa pe Mickey Mouse și Donald. Va vizita Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, va fi pentru câteva minute în pielea lui Ratatouille cu ajutorul …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile