Limoncello este un lichior de lămâie, produs dintr-o specie de lămâie numită “Oval de Sorrento” care se cultivă mai ales în sudul Italiei, pe Coasta Amalfi. Cel mai adesea se bea rece, în shoturi, la sfârşitul mesei. Poate fi folosit şi la îngheţată, salate sau ca aromă pentru anumite prăjituri.
Află de la celebrul chef italian, Gennaro Contaldo, cum se prepară limoncello:
Coasta Amalfi este una dintre cele mai impresionante zone din Europa, datorită peisajelor naturale absolut superbe şi localităţilor pline de istorie. Interesantă este şi ingeniozitatea localnicilor care şi-au construit casele pe cornişele abrupte de pe coastă.
Cel mai apropiat oraş este Sorrento, un oraş tipic italienesc, plin de istorie, ce constituie un punct excelent de pornire în descoperirea Coastei Amalfi. De asemenea, Sorrento se află aproape de aeroportul din Napoli, la care poţi ajunge uşor, cu un zbor direct din România.
Revenind la limoncello, italienii obişnuiesc să spună ca orice om trebuie să bea un pahar de limoncello măcar o dată în viaţă. Este, cu adevărat, una din cele mai uzuale băuturi din Italia, şi nu numai.
@youtube.com, flickr.com