Experiența mea de vacanță la Ethno Belek – un nou refugiu de lux cu rădăcini tradiționale

Noul resort Ethno din Belek, Antalya, deschis în iunie 2024, pune accent pe un concept cultural-estetic care îmbină designul modern cu tradițiile și elementele etnice ale regiunii. Experiența mea la Ethno Belek mi-a oferit o înțelegere a acestui nou concept din industria hotelieră din Antalya și prin intermediul acestui articol, vreau să vă împărtășesc cum arată o vacanță petrecută la acest nou resort din Belek.

Conceptul Ethno Belek: reîntoarcerea la rădăcini, cu un aer modern

Antalya este bine cunoscută pentru hotelurile de lux, care oferă servicii all-inclusive, plaje private și o gamă variată de facilități.

Ethno Belek aduce o schimbare în acest peisaj și propune o abordare nouă, un nou stil de vacanță, unde confortul modern se îmbină cu tradiția și creează o punte între trecut și prezent.

 

Design-ul hotelului Ethno Belek

Încă din momentul în care am pășit în lobby, m-a atras modul în care arhitectura îmbină elementele tradiționale otomane cu estetica modernă și creează o atmosferă care te face să te simți acasă, dar și parte dintr-o poveste mai mare. La intrare în hotel, valeții bat gongul de sosire a oaspeților. Sunetul vibrant al gongului nu este doar un salut, ci și o invitație tacită de a te conecta cu farmecul autentic al locului.

 

De asemenea, decorul atent ales, atât în teritoriu, cât și în camere, de la mozaicurile orientale, la textilele tradiționale și designul inspirat din stilul otoman, m-au făcut să mă simt conectată la cultura locului, fără să pierd din vedere confortul sofisticat destinat relaxării și răsfățului.

 

 

Teritoriul exterior: vegetația și plaja

În teritoriu, vegetația nu abundă încă, fiind un hotel nou. Există zone de relaxare și promenade în aer liber, cu alei care duc spre plajă și piscine. Mi-a plăcut mult cum este amenajată  plaja privată: o plajă lată cu nisip, intrare lină în apă (în zona pontonului, intrarea în mare devine mai abruptă și sunt pietre), șezlonguri confortabile și umbrele mari, moderne. Fiecare șezlong (fără extra cost) este atent aranjat pentru a asigura suficient spațiu între oaspeți. Cabanele (extra-cost) amenajate în același stil, etnic-modern, oferă intimitate, confort și acces direct la mare.

 

 

Prin materialele folosite, lemn, piatră, marmură, ceramică și prin simbolistica tradițională, consider că Ethno Belek devine mai mult decât un loc de vacanță. Este un spațiu care invită oaspeții să exploreze moștenirea culturală a regiunii, într-un mod rafinat.

 

 

Pentru cine este potrivită o vacanță la Ethno Belek?

Noul resort Ethno Belek se adresează unui public divers, cu accent pe cei care caută o experiență rafinată, conectată cu tradițiile locale și natura.

Din punctul meu de vedere, consider că resortul este ideal pentru cupluri care caută o escapadă liniștită și romantică, datorită atmosferei intime, plajei private și opțiunilor de cazare exclusiviste, precum camerele swimp up/ jacuzzi  (piscină privată și jacuzzi), vilele private „Casita” și cabanele private de pe plajă. Resortul oferă și pachete speciale pentru luna de miere și aniversări.

 

Vila Casita, Ethno Belek, Antalya

Vila Casita, Ethno Belek, Antalya

 

De asemenea, eu găsesc potrivit pentru acest loc și publicul interesat de wellness și relaxare. Ethno Belek pune accent pe sănătate și bunăstare, având un spa de lux, programe de wellness, yoga și meditație. Facilitățile includ masaje, tratamente de înfrumusețare și băi turcești (hammam), toate într-un cadru liniștit și elegant.

Ethno Belek este o locație potrivită și pentru organizarea de conferințe, evenimente corporate sau evenimente private de mare amploare. Resortul oferă săli de conferințe și facilități moderne pentru evenimente, asigurând o combinație între afaceri și relaxare într-un mediu plăcut.

Pentru familiile cu copii, resortul oferă cluburi pentru cei mici și facilități de divertisment pentru toate vârstele. Camerele și vilele spațioase sunt gândite pentru a acomoda confortabil familiile. Totuși, țineți cont că atmosfera generală este liniștită, nu sunt aquapark-uri, ceea ce îl poate face un resort agreat, mai degrabă, de adulți sau de familii cu copii mari, în opinia mea.

 

 

S-a lansat oferta early booking 2025 la Ethno Belek! Pentru oferte personalizate și rezervări, îți răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Tradiții reînviate: activități și experiențe culturale la Ethno Belek

Spuneam mai sus că Ethno oferă un nou stil de vacanță în cadrul unui resort de 5 stele, ultra all inclusive. Imi continui această idee și vă mai spun că, Ethno își promoveze facilitățile prin a te invita să participi la ateliere și activități culturale. De la ateliere de artizanat, unde poți învăța tehnici de țesut și olărit, la demontrații culinare, cursuri de preparat cocktailuri și ciocolată, degustări de vinuri, spectacole de dans și cabaret și lista continuă.

Eu am participat la un atelier de gătit unde se pregăteau sarmăluțe tradiționale în foi de viță (dolma). Fiecare participant a avut ocazia de a contribui, în felul lui, la pregătirea acestui preparat. Deși părea simplu și ne amuzam cu toții, puțini au reușit să învelească sărmăluța așa cum ne-a arătat bucătarul. Dar nu despre perfecțiunea gătitului era vorba aici, ci despre comunitate și ospitalitate, despre tradiții locale prezente într-un resort de 5 stele și împărtășite cu oaspeții.

 

Cooking show, Ethno Belek, Antalya

Cooking show, Ethno Belek, Antalya

 

Tradiții reînviate: activități și experiențe culturale la Ethno Belek

Tradiții reînviate: activități și experiențe culturale la Ethno Belek

 

Ethno Arts este un alt mijloc de comunicare din segmentul cultural al comunității Ethno, ce permite oamenilor să-și exprime sentimentele și să împărtășească experiențe prin reunirea abordărilor artistice din medii culturale diverse. Ethno Arts include o gamă largă de forme de artă, de la pictură la sculptură la muzică și dans. Este cadrul principal pentru a aduce oamenii împreună cu puterea artei și a deschide porțile schimbului cultural.

 

Gastronomia pe care o propune Ethno Belek

Gastronomia este un alt punct forte al resortului, ce mi-a deschis ochii asupra experințelor culturale oferite de Ethno. Conceptul de masă oferit este ultra all inclusive, însă, aici, mâncarea nu este doar un mijloc de hrănire, ci un element central al experienței culturale, o călătorie senzorială prin tradițiile culinare ale regiunii. Restaurantul principal al resortului (Kitchen Club) nu oferă doar mâncăruri internaționale, ci pune un accent deosebit pe bucătăria tradițională turcească, aducând pe mese produse și preparate locale, precum o selecție de gustări tradiționale turcești: salata de vinete coapte, humusul cremos, dolma (frunze de viță-de-vie umplute cu carne tocată și mirodenii), legume de tot felul, gözleme (plăcintă turcească, subțire și crocantă, umplută cu diverse ingrediente precum brânză de capră, spanac sau carne tocată). La capitolul carne și fripturi, am găsit kebab de miel la jar, vită și pește la grătar. Fie că este vorba de doradă, biban de mare sau calcan, prepararea peștelui se face pe loc, la plită. La fel și vita. Iar când vine vorba de dulciuri, cred că pozele de mai jos vorbesc de la sine 🙂

 

 

Călătoria culinară continuă la Ethno Belek: descoperă restaurantele À la Carte

“Di Carne”, gustul savuros al cărnii, într-o ambianță elegantă

Di Carne este unul dintre restaurantele a la carte, de specialitate din cadrul hotelului. Dacă sunteți gurmanzi, acesta este locul potrivit! Așa cum sugerează și numele, Di Carne se concentrează pe preparatele din carne, oferind o selecție variată de fripturi de calitate superioară, din carne de vită, miel, dar și alte tipuri de carne. Atmosfera restaurantului este sofisticată, cu un decor modern și un design atent realizat pentru a oferi o experiență exclusivistă. Pe lângă fripturi, meniul include diverse preparate gourmet din carne, gătite cu tehnici culinare moderne. Preparatele sunt, adesea, însoțite de garnituri fine și vinuri selecte. Sper să nu stric vreo surpriză, insă trebuie să vă mai spun că „Chateaubriand” este vedeta restaurantului și vă doresc poftă bună!

 

 

 

“Sobremesa”, restaurant cu savoare și cultură Hispano- Americană

Când am servit cina la Sobremesa, m-am „teleportat „ cu toate simțurile mele, într-un restaurant autentic  din America Latină sau poate, în Spania. Acest loc este mai mult decât un restaurant a la carte, este o experiență culturală, cu muzică live și dansatori costumați în ton cu atmosfera hispano-americană.  De fapt, “Sobremesa” este un termen spaniol care se referă la momentele relaxante petrecute  după o masă copioasă, în compania celor dragi, și vă mărturisesc că acest concept este perfect integrat în atmosfera și filosofia restaurantului din cadrul Ethno Belek. Ce face Sobremesa special? Veți vedea că meniul include o varietate de preparate hispano-americane, precum tapas (patatas bravas, croquete de jamón: crochete cu șuncă, gambas al ajillo: creveți cu usturoi), Jamón ibérico, paella, fructe de mare, toate acestea acompaniate de o selecție de vinuri spaniole. “¡Buen provecho!”

 

 

“Lumiere”, gusturi și spectacol de cabaret

Ultima seară pe care am petrecut-o la Ethno a fost în cadrul restaurantului Lumiere, într-o atmosferă glamour, de cabaret. Odată ce luminile s-au stins încet, scena locației s-a animat. Artiștii, îmbrăcați în costume strălucitoare, au pătruns în spațiu ca niște fluturi nocturni, purtați de ritmuri senzuale. Mișcările lor mi-au dat impresia de coregrafii atent studiate, dar în același timp, pline de grație. Mesele erau învăluite de o lumină obscură, iar scânteia reflectoarelor strălucea pe chipurile zâmbitoare ale celor prezenți. Meniul a fost glamour, în ton cu atmosfera și nu o să uit deliciosul risotto cu foiță de aur. La final, am pășit afară, în răcoarea plăcută a nopții de septembrie din Belek, cu impresia certă că Lumiere nu este doar un restaurant tematic , ci un portal către o experiență senzorială deosebită, unde eleganța cabaretului se împletește cu savoarea unei cine de gală.

Vezi aici toate restaurantele a la carte oferite de Ethno Belek

 

Concluzia mea despre Ethno Belek din Antalya

Cred că ați simțit din relatările mele că m-am bucurat de toate experiențele de care am avut parte la Ethno Belek. Acest hotel se remarcă prin felul în care reușește să creeze o experiență personalizată, autentică și să ofere oaspeților nu doar un loc de relaxare, ci unul unde să experimenteze o anume cultură.

 

 

S-a lansat oferta early booking 2025 la Ethno Belek! Pentru oferte personalizate și rezervări, îți răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

 

Citește mai multe despre Antalya:

Antalya

„Raport calitate-preț pentru familiile cu copii, Rixos Premium Tekirova din Antalya este ce trebuie!”

Ofertă de Revelion în Antalya, 5 nopți – All Inclusive

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile