‘’Schimbarea la Față’’ în Israel – pelerinaj în Ţara Sfântă

"Și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina" - Matei 17, 2. "Schimbarea la față a Domnului" este sărbătoarea care celebrează minunea petrecută pe Muntele Tabor, în Israel.

 

Mă pregătesc de o nouă călătorie, în Israel, împreună cu agenţia  Holy Land ZB Travel care oferă pachete turistice spre Israel şi nu numai. Prima plecare este pe 18 august, cu ocazia sărbătorii ‘’Schimbarea la Față’’. Mai sunt câteva locuri disponibile, în caz că te interesează un pelerinaj în Ţara Sfântă.

Această mare sărbătoare ‘’Schimbarea la Față’’ se serbează conform calendarului de rit vechi. Pelerinii pot retrăi o minune, mai presus de fire, pe Muntele Tabor, printr-un circuit în Israel, exact pe locul unde Iisus Hristos a luat față Dumnezeiască.

Între 18 – 22 august 2018, poți merge într-un circuit în Israel, care celebrează sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului și nu numai. Vei vizita cele mai cunoscute situri istorice și religioase și locurile de referință din Israel: Bethleem, Ierusalim, Hozeva – Ierihon – Marea Moartă, Ein Karem – Lida – Jaffa – Tel Aviv.

 

Iată programul:

Ziua 1, vizită la Muntele Tabor şi la Biserica Ortodoxă “Schimbarea la faţă”

După aterizarea în Tel Aviv, excursia începe cu o vizită la Muntele Tabor, la Biserica Ortodoxă “Schimbarea la faţă” unde are loc sărbătoarea cu acelaşi nume. Biblia spune că aici, pe Muntele Tabor, s-a petrecut minunea transfigurării lui Iisus, luând adevărata faţă, cea Dumnezeiască. ‘’Schimbarea la Faţă’’ se serbează conform calendarului de rit vechi, iar pelerinii o trăiesc în felul lor, fiecare după propria credintă şi percepţie. Şi referitor la credinţă, oamenii vin aici şi pentru Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

 

 

Ziua 2, Bine ai venit la Bethleem, locul unde s-a născut Iisus!

Fiecare dominație creștină – luterană, catolică, ortodoxă – este prezentă aici, iar orașul forfotă cu activităţi turistice: piața principală este plină de pelerini, unii mai curioşi, alţii mai entuziasmaţi, însă toţi au aceeaşi dorinţă: să țină pasul cu ghizii lor şi să descopere farmecul acestui loc unic în lume.

Pelerinajul la Bethleem include vizite la multe biserici şi mănăstiri cu importanţă biblică şi istorică. De exemplu, Biserica Naşterii Domnului găzduieşte cripta unde s-a născut Iisus şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“ , singura icoană în care Maica Domnului zâmbeşe, de bucuria Naşterii lui Iisus. Este cea mai veche biserică creştină din Ţara Sfântă. Vei vedea că locul Nasterii lui Iisus este marcat într-un fel anume, cu o stea de argint cu 14 colţuri.

Am mai aflat că sunt multe de văzut și de făcut în Bethleem, chiar și pentru cei mai puţin religioşi. Există un Oraș Vechi plin de viață, un bazar și numeroase locaţii din jurul orașului, unde poţi să mănânci, să cumperi suveniruri sau pur şi simplu să te plimbi. De asemenea, mulți turiști vin la Bethleem şi pentru arta stradală. Să admire, mai ales, câteva din șabloanele artistului britanic Banksy, imagini care au transformat zidul de separare dintre Bethleem şi Ierusalim, într-o operă de artă. Dar mai multe îţi povestesc după ce mă întorc.

 

 

Ziua 3, vizită la Ierusalim

Potrivit Bibliei, oraşul Ierusalim a fost creat de regele David al Israelului, în jurul anului 1000 I. HR. Fiul său, Solomon, a construit primul templu din oraş. Pentru creştini, Ierusalim este sfânt, datorită crucificării lui Hristos în acest oraş.

Mergem pe Muntele Măslinilor, vizităm Biserica Mica Galilee, (locul unde Iisus și Sfinții Apostoli poposeau împreună cu pelerinii din Galileea, înainte de intrarea în cetate la marile sărbători. Tot aici este marcat locul unde Mântuitorul a apărut a treia oară în mijlocul apostolilor după Înviere. Ne închinăm la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ‘’ Maica Domnului Galileanca’’), vizităm Mănăstirea Eleon (locul ridicării la cer al Maicii Domnului), Biserica Aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul (biserica unde a avut loc cea de a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul).

De asemenea, vizităm şi Capela Inălțării Domnuluiaflată pe Muntele Măslinilor, în Ierusalim. Este un loc de închinare, atât creștin, cât și musulman. Potrivit tradiției, acesta este locul de pe care Mântuitorul Hristos s-a înălțat la cer. Micuța capelă rotundă păstrează o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos. Mergem şi la Biserica Pater Noster – “Tatăl Nostru” (locul unde Iisus a învățat pe ucenici rugăciunea “Tatăl Nostru”), iar la final, admirăm împreună o vedere panoramică a Ierusalimului.

Va urma vizitarea Grădinii GHETSIMANI, cu Biserica Națiunilor (locul unde se află piatra pe care a stat Iisus înaintea prinderii sale); Biserica Mormântul Maicii Domnului, unde după coborârea a 48 de trepte, ne vom închina la Mormântul Maicii Domnului și Icoana Făcătoare de Minuni – Maica Domnului “IERUSALEMITA”. Spre ieşire sunt mormintele Sfântului Iosif și al Sfinților Părinti, Ioachim și Ana. Mai departe, închinare la Biserica Sfântul Ştefan. Mergem pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii), după care ne îndreptăm spre Muntele Sion, unde vizităm Foișorul cu Cina cea de Taină, Mormântul Psalmistului David și Biserica Adormirii Maicii Domnului. Continuăm Drumul Crucii. Aici vizităm Mănăstirea Saidanaya, apoi continuăm până la Mormântul Sfânt – Biserica Sfântului Mormânt – numită și Qiyama în limba arabă. Călătoria continuă spre Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului, Biserica Învierii  – a fost clădită de Împăratul Constantin cel Mare în secolul al-IV lea. Aici, Împărăteasa Elena a găsit locul și vestigii ale Sfintei Cruci. Intrăm şi la Biserica – Metocul Ghetsimani, unde ne vom închina la Icoana Făcatoare de Minuni ‘’Maica Domnului Adormită’’ .

 

Ziua 4:  Hozeva – Ierihon – Marea Moartă

După micul dejun, ne deplasăm spre Hozeva, pentru vizitarea Mănăstirii Sf. Gheorghe Hozevitul. Ne  inchinăm la Moaștele Sf Ioan Iacob Hozevitul, singurul Sfânt român din Țara Sfântă. (Sf. Ioan Iacob de la Neamț), Peștera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Continuăm spre Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizităm Biserica “Dudu lui Zaheu”, apoi ne deplasam spre Muntele Ispitirii unde ne bucurăm de o vedere panoramică şi intrăm la mănăstirea Carantania de pe Muntele Ispitirii (locul unde Iisus a fost ispitit de Satana de 3 ori și a postit 40 de zile). Apoi, vom vizita Așezământul Românesc de la Ierihon. Drumul continuă spre Râul Iordan, Qassr al Yahud – locul original al Botezului Domnului, vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Plecăm împreună spre Marea Moartă.

 

Vedere spre Marea Moartă

 

Ziua 5: Ein Karem – Lida – Jaffa – Tel Aviv

Ne deplasăm la Ein Karem – patria Sfântului Ioan Botezătorul. Vizităm Biserica Sf Ioan Botezatorul, locul nașterii Sf. Ioan Botezătorul și Biserica Sfintei Cruci.

Deplasare spre Lida (Lod) cu închinare la Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe (mormântul Sf. Gheorghe) ridicat pe proprietatea mamei sale de origine palestiniană. Deplasare la Jaffa (Jaffo), vizitarea Bisericii Ortodoxe Sf. Mihail și Gavril (cu preot român), unde Simion Tăbăcarul l-a primit pe Sf Petru și unde a avut loc învierea Tabitei. Mergem spre Tel Aviv (vederea panoramică a orasului), timp liber.

 

 

Dacă eşti şi tu interesat de acest program, îţi spun că merită şi din punct de vedere financiar.

Tariful este 550 EUR/persoană, cu reducere de la 595 EUR şi include:

  • Bilet avion Bucureşti-Tel Aviv–Bucureşti, compania Tarom
  • Taxe de aeroport
  • Bagaj de mână 10 kg
  • Bagaj de cală 23 kg
  • Transport cu autocar modern cu A/C, pe toată durata circuitului
  • 3 nopţi cazare + demipensiune la hotel 3*/4* (clasificare locală)
  • Ghid de limbă română
  • Intrări la obiectivele turistice din program
  • Asistenţă turistică permanentă

 

Așadar, dacă îți dorești să vizitezi locurile sfinte din Israel, aceasta este o ocazie foarte bună. De “Schimbarea la Față”, în perioada 18 – 22 august, poți merge în pelerinaj în Israel.

Mai sunt câteva locuri!

Pentru detalii şi rezervări contactează agenţia Holy Land ZB Travel sau scrie-mi pentru orice informații sau întrebări:


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Open chat
Bună ziua! Sunteți interesat/ă de o ofertă de vacanță? Vă rog să lăsați detaliile și adresa de e-mail.

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile