Recomandare pentru vacanţa de Paşte în Polonia

Iubitorii de vacanţe culturale vor îndrăgi, cu siguranţă, tărâmurile poloneze, unde istoria şi elementele arhitecturale îşi pun amprenta pe aceste locaţii de-a dreptul interesante.

M-am gândit să recomand această călătorie pentru vacanţa de Paşte, când cei mai mulţi turişti sunt dornici să cunoască locuri culturale şi optează pentru vacanţe de tip circuit.

Astfel, circuitul din Polonia începe cu Varşovia, capitala, unde ai ocazia să descoperi o metropolă europeană, care îmbină, cu o fineţe aparte, elementele arhitecturale moderne cu cele de importanţă istorică pentru stilul tradiţional polonez. Principala atracţie a Varşoviei este oraşul vechi, refăcut cu meticulozitate după ce a fost distrus aproape complet în cel de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, poţi vizita: Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin ,Castelul Regal, cunoscut şi sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante construcţii gotice ale oraşului, fostă reşedinţă a mai multor regi ai Poloniei; strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute străzi ale Varşoviei, unde se află mai multe locuri în care celebrul compozitor Frederic Chopin avea numeroase concerte: Palatul Namiestnikowski, Biserica Sfântul Iosif, construită în stil baroc, cu decoraţiuni în stil rococo, în care Chopin obişnuia să cânte la orgă, Palatul Czapski unde Chopin a deţinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, biserica Sfintei Cruci în care se află inima lui Chopin şi Palatul Krasinski.

 

 

City break la Varşovia - ANCAPAVEL.RO

 

City break la Varşovia - ANCAPAVEL.RO

 

Pont: Din Varşovia poţi continua să mergi şi mai mult pe urmele lui Chopin, la o distanţă de 50 km, vizitând Zelazowa Wola, locul naşterii lui Chopin, apoi mai poţi vizita localităţile Brochow şi Sanniki, în care compozitorul şi-a petrecut o mare parte a copilăriei. Casa din satul Zelozowa în care s-a născut este astăzi parte dintr-un muzeu în care se află mobilier şi obiecte personale ale compozitorului.

Poţi încheia cu o vizită în satul tradiţional Sanniki, în care compozitorul compunea muzică, împreună cu prietenii săi din copilărie. Tot aici, în Sanniki, găseşti Palatul cu acelaşi nume, edificiu ce datează în forma actuală, din 1910, în clădirea căruia a fost amenajat un muzeu, în memoria marelui compozitor şi o sală de concerte în care se desfaşoară evenimente culturale.

 

 

Ce mai poţi vizita?

Wroclaw, oraşul situat pe râul Odra (Oder), este unul dintre cele mai frumoase oraşe poloneze, cu cea mai mare suprafaţă a spaţiilor verzi din Polonia şi construit pe mai multe canale, fiind format din 12 insuliţe, conectate prin mai mult de 300 de poduri. Astfel, este denumit şi Veneţia Poloniei.

Pont: În drum spre Wroclaw, îţi recomand să vizitezi Palatul Antonin, construit pentru Ducele Antoni Radziwill. Palatul, impresionant atât ca arhitectură, cât şi prin grădinile sale realizate în stil englezesc, găzduieşte anual Festivalul Chopin, pentru a comemora perioada în care compozitorul l-a vizitat pe ducele Radziwill.

Duszniki Zdroj, este încă o recomandare. Această locaţie a evoluat, de-a lungul timpului, ca o staţiune de relaxare şi tratament, datorită apelor minerale cu proprietăţi curative, ce se extrag din subteran.

Cel mai bine conservat şi unul dintre cele mai impresionante oraşe ale tării, care şi-a păstrat nealterată identitatea istorică, în ciuda evenimentelor la care a fost martor de-a lungul timpului, este Cracovia.

Vizitează Colina Wawel cu Catedrala şi Palatul Regal, apoi partea veche a oraşului cu Piaţa Centrală, cea mai mare piaţă medievală a Europei. 

 

Cum poţi să parcurgi uşor şi organizat acest circuit polonez?

 

Îţi recomand să optezi pentru un pachet turistic complet, oferit de agenţiile de turism. Pentru că ai toate serviciile incluse: bilet de avion, zbor direct, Bucureşti – Varşovia – Bucureşti, operat de LOT Polish Airlines, cazare la hoteluri centrale, însoţitor de grup vorbitor de limba română, pe tot parcursul programului, tururi de oraş cu ghid, vizite la principalele locaţii şi atracţii poloneze, bilet de intrare la concertul de muzică Chopin.

 

“Simplitatea este realizarea supremă. După ce ai interpretat o cantitate imensă de note muzicale, simplitatea reprezintă încununarea artei”. Frederic Chopin

 


Contactează-mă!

 

foto@ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile