Cappadocia

Cappadocia este „Țara Cailor Frumoși”, un tărâm al fanteziei și al viselor cu ochii deschiși. Acest ținut fantastic îți oferă posibilități nenumărate de expolorare: cu bicicleta, călare sau la pas.

Cappadocia şi zborul cu balonul – o experienţă pe care nu o vei uita niciodată!

Cappadocia este o regiune din Turcia, renumită pentru peisajele sale spectaculoase, pline de formațiuni stâncoase ciudate și colorate. Este o destinaţie de vis pentru iubitorii de frumos şi aventură şi locul unde poţi admira un peisaj unic în lume, format din roci vulcanice sculptate de vânt şi apă în forme ciudate şi spectaculoase. Tot aici, poţi explora oraşe subterane, mănăstiri rupestre şi biserici pictate cu scene biblice.

Iar cel mai încântător mod de a descoperi Cappadocia este zborul cu balonul cu aer cald! Este o experiență pe care nu o vei uita niciodată, deoarece îți oferă o perspectivă unică asupra acestei zone fascinante!

zbor cu balonul Cappadocia

Zbor cu balonul în Cappadocia – foto credits: Alexandra Dragomir

Zborul cu balonul în Cappadocia – o experienţă încântătoare!

Fără doar şi poate, zborul cu balonul în Cappadocia este o experienţă de neuitat, care îţi oferă ocazia să vezi răsăritul soarelui deasupra unui decor de basm. Te vei simţi ca într-o poveste, plutind printre sute de baloane colorate şi admirând castelele de bumbac, hornurile de zână şi văile împădurite şi ei fi uimit de frumuseţea şi diversitatea naturii, care se schimbă la fiecare cotitură.

Zborul începe în zori, când cerul se colorează în nuanțe de roz și portocaliu. Te urci în coșul balonului și simți cum inima îți bate mai repede de emoție. Apoi, pilotul dă drumul la flacără și balonul se ridică ușor de la sol. Te simți ca într-un vis, plutind printre nori și admirând priveliștea de jos.

De sus, poți vedea satele tradiționale, bisericile săpate în stâncă, văile adânci și dealurile rotunde. Poți observa și formațiunile stâncoase numite “ciorchini de struguri”, care au fost create de eroziunea vântului și a apei. Unele dintre ele au fost transformate în locuințe sau hoteluri, oferind o atmosferă de basm. Balonul zboară la diferite altitudini, pentru a-ți oferi ocazia să explorezi fiecare detaliu al peisajului.

Zborul durează aproximativ o oră, timp în care te bucuri de liniște și de frumusețea naturii şi se face dimineaţă devreme, când vântul este calm şi vremea favorabilă. Înainte de decolare, vei primi instrucţiuni de siguranţă şi vei asista la pregătirea balonului. La final, balonul aterizează în siguranță pe un câmp deschis, unde te așteaptă un mic dejun tradițional și un pahar de șampanie. Primești și un certificat de zbor şi vei pleca cu amintiri minunate şi fotografii superbe din această aventură extraordinară.

Atenţie, însă! Zborul cu balonul în Cappadocia este o activitate foarte populară şi solicitată, aşa că îţi recomandăm să rezervi din timp locul tău. Preţul variază în funcţie de sezon, companie şi numărul de persoane din coş, dar se situează undeva între 150 şi 180 de euro. Dar merita fiecare bănuţ pentru senzaţiile pe care le trăieşti!

 

Alte atracţii turistice din Cappadocia:

Dacă vrei să te bucuri de o vacanţă completă în Cappadocia, poţi opta şi pentru un circuit turistic care include şi alte atracţii din zonă, cum ar fi Parcul Naţional Goreme, cetatea de piatră Uchisar sau oraşul subteran Kaymakli. Vei descoperi o lume fascinantă, plină de istorie, cultura şi spiritualitate.

Cappadocia, TurciaCappadociaCappadocia

 

Parcul Naţional Goreme

Dacă vrei să vezi un loc unde natura și istoria se îmbină într-un mod uimitor, atunci trebuie să vizitezi Parcul Național Goreme din Cappadocia. Acest parc este plin de formațiuni stâncoase ciudate, numite „hornuri de zâne”, care au fost sculptate de eroziune de-a lungul mileniilor. Dar nu numai stâncile sunt impresionante, ci și ceea ce au făcut oamenii cu ele.

În Parcul Național Goreme poți admira biserici, mănăstiri, sate și orașe săpate în piatră, care datează din secolele IV-XIII. Aici poți vedea dovezi ale artei bizantine post-iconoclaste, cu fresce colorate care împodobesc pereții sanctuarelor rupestre. Parcul Național Goreme este un loc unic în lume, recunoscut ca patrimoniu mondial UNESCO din 1985. Dacă vrei să descoperi frumusețea și misterul acestui loc, nu ezita să îl vizitezi!

 

Cetatea de piatră Uchisar

Ştiai că, dacă vrei să vezi cum arată o casă de hobbit în realitate, nu trebuie să mergi până în Noua Zeelandă, ci doar până în Cappadocia? Aici vei găsi Cetatea de piatră Uchisar, o construcţie uriaşă care pare să fi ieşit dintr-o poveste fantastică. Cetatea este plină de camere şi coridoare săpate în stâncă, unde poţi să te ascunzi de orcii sau de soacra. Are şi o terasă superbă, de unde poţi să admiri întreaga regiune şi să îţi imaginezi că eşti Frodo sau Gandalf. Pe scurt, Cetatea de piatră Uchisar este locul perfect pentru iubitorii de aventură şi de umor.

Este una dintre cele mai impresionante atracţii turistice din Cappadocia. Situată pe cel mai înalt punct al zonei, cetatea oferă o privelişte panoramică asupra văii. A fost construită în secolul al VI-lea de către bizantini, care, pur şi simplu, au sculptat camere şi tuneluri în stâncile vulcanice, realizând astfel o fortăreaţa şi un refugiu în timpul invaziilor arabe şi mongole. În prezent, cetatea este un muzeu deschis vizitatorilor, care pot explora galeriile subterane şi admira arhitectura unică.

Oraşul subteran Kaymakli

Oraşul subteran Kaymakli din Cappadocia este o adevărată minune a lumii antice. Acesta a fost construit de locuitorii regiunii pentru a se adăposti de invazii şi de condiţiile climatice aspre. Oraşul are opt niveluri sub pământ, dintre care doar patru sunt deschise vizitatorilor. Aici poţi găsi camere de locuit, depozite de alimente, biserici, grajduri şi chiar o şcoală.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale oraşului subteran Kaymakli este sistemul ingenios de ventilaţie. Oraşul este dotat cu numeroase găuri de aerisire care asigura un flux constant de oxigen în interior. De asemenea, are şi un sistem de apărare format din uşi rotative de piatră care puteau fi închise din interior pentru a bloca accesul duşmanilor.

Oraşul subteran Kaymakli este un loc plin de istorie şi mister. Vizitându-l, poţi descoperi cum trăiau oamenii în trecut şi cum se adaptau la mediul înconjurător. Aşa că, dacă eşti în căutarea unei aventuri subterane, trebuie să vizitezi acest oraş fascinant!

Prin urmare, Cappadocia te aşteaptă să o descoperi într-un mod inedit şi încântător: zborul cu balonul cu aer cald. Nu rata această oportunitate unică şi pregăteşte-te să trăieşti o experienţă extraordinară!

Kaymakli, Cappadocia

Kaymakli, CappadociaKaymakli, Cappadocia

 

Ești interesat de o vacanță în Cappadocia?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Cappadocia: