Malá Strana

Malá Strana - "Micul Oraș de-a lungul râului" este faimoasa regiune istorică a Pragăi, cunoscută și sub deunmirea Menší Město pražské - cartierul și regiunea situate de-a lungul Vltavei.

Amplasat chiar la poalele Castelului din Praga și de-a lungul Vltavei dar și la o aruncătură de băț de Centrul Vechi al Pragăi, cartierul Malá Strana se distinge prin casele burgheze și prin clădirile cu o arhitectură de tip baroc, majoritatea apărute și refăcute după anul 1541. Străduțe mici, înguste, curate și cărămiziul acoperișurilor predomină vederea generală.

Deși se află la 10 minute de centrul istoric praghez, Malá Strana dă impresia că este un mic orășel de munte, situat departe de aglomerarea urbană. Poate că aceasta este cel mai atrăgător lucru. Este o asociere rară de senzații.

vedere din balconul hotelului Golden Well Hotel Prague

Atmosfera străduțelor înguste este una primitoare și civilizată. Întregul peisaj este pitoresc și inspirațional. În Malá Strana te poți simți bine doar mergând la pas și privind în jur. Casele, micile restaurante și cafenele, oamenii și aerul în sine te vor face să te simți bine. Hotelurile de aici, sunt, de asemenea la mare căutare, fiind amplasate în cadrul unor clădiri istorice. Iar Vltava este la un pas, Centrul Vechi al Pragăi, de asemenea.

 

 

Ce poți face în Malá Strana?

În inima cartierului se află Malostranské náměstí – Piața Centrală (Lesser Town Square). Aici poți vizita numeroase shop-uri, cafenele sau să iei un prânz într-unul dintre restaurante. Și tot aici se mai găsesc și câteva bisericuțe.

Pe timpul zilei, în Malá Strana își fac apariția turiști din diverse locuri ale lumii, însă într-un număr mai mic decât în centrul Pragăi, în timp ce spre înserat, atmosfera devine una liniștită, timp în care te poți bucura de o plimbare la pas și în care poți „gusta” vechea Pragă.

@svoboda-williams.com, commons.wikimedia.org, pragueexperience.com

Tururi, activități și experiențe locale din Praga:

Ești interesat/ă de un city break la Praga?


Contactează-mă!

Recomandări

Cauta mai multe