Genova

Genova, capitala regiunii Liguria din Italia, este un oraș neobosit de contradictoriu, plin deopotrivă de grandoare, lumină strălucitoare, dar și umbră adâncă. Vă invit să facem împreună o incursiune într-unul dintre orașele emblematice ale Italiei, Genova!

Genova: un labirint încărcat de istorie

Pentru mulți turiști și călători de astăzi, Genova, cel mai mare port maritim din Italia, este o poartă către Riviera italiană, dar și pentru celebrele destinații romantice, Portofino și Cinque Terre. Totuși, eu zic să nu ratezi farmecul orașului genovez, grăbindu-te să îi vizitezi împrejurimile.

La sosirea în Genova, am fost întâmpinată de un amestec vibrant de istorie și modernitate. Orașul, cu străduțele sale înguste și misterios împletite, piețete grandioase și arhitectura splendidă, parcă șușotea în taină povești din trecut. Este evident că istoria se simte vie în Genova. O moștenire arhitecturală importantă vorbește despre gloria ei de odinioară. Acest lucru se simte, cu adevărat, în centrul său vechi extins, unde tumultul vieții moderne “curge” prin labirintul întortocheat de străzi înguste, umbroase și pe alocuri, luminoase.

 

City break Genova, ItaliaCity break Genova, ItaliaCity break Genova, ItaliaCity break Genova, Italia

City break Genova, Italia

City break Genova, Italia

 

Genova, capitala regiunii Liguaria din Italia, este un oraș neobosit de contradictoriu, plin deopotrivă de grandoare, lumină strălucitoare, dar și umbră adâncă.

 

Pas cu pas, am explorat multe din străduțele medievale care mă făceau să simț că aș călători înapoi în timp, când marinarii și negustorii aduceau aici bogățiile din toată lumea. Alături de mireasma de focaccia proaspătă care se răspândea din brutării, eram învăluită și de murmurul locului, o simfonie a vieții cotidiene ce nu se deosebește prea mult de cea de acum câteva secole.
Vizita de câteva ore bune a constat într-o incursiune în istoria bogată a orașului-port și nu am ratat ocazia de a vizita magnifica Cattedrală di San Lorenzo, unde marmura și frescele vorbesc despre credința și arta genovesei.

 

Portul antic, locul de divertisment și timp liber a genovezilor

În ciuda denumirii, Portul Antic din Genova este cât se poate de modern. De-a lungul timpului, portul a devenit cetatea de divertisment și timp liber pentru genovezi și turiști și oferă multe evenimente pe tot parcursul anului. Arena del Mare și Piazza delle Feste, care devine un patinoar artificial în timpul iernii, găzduiesc concerte importante ale artiștilor italieni și internaționali, spectacole și festivaluri dedicate fiecărei expresii a culturii, artei și cinematografiei, care umplu de lumini și sunete întregul oraș genovez.

 

Portul antic, Genova, ItaliaPortul antic, Genova, Italia

Portul antic, Genova, ItaliaPortul antic, Genova, Italia

 

Important de știut este că portul găzduiește și Acvariul din Genova, cea mai mare expoziție de biodiversitate acvatică din Europa, cu 71 de rezervoare adăpostind peste 15.000 de animale din 400 de specii diferite. Inaugurat în 1992 pentru sărbătorirea a 500 de ani de la descoperirea Lumii Noi de către Columb, Acvariul primește în fiecare an peste un milion de vizitatori. Vizita completă durează aproximativ 3 ore, timp în care aveți șansa de a face o excursie prin mările lumii pentru a admira delfini,rechini, pinguini, lamantini și animale antarctice. Acvariul din Genova este singura instalație din Europa care adăpostește meduze, pești tropicali, foci și multe altele, în medii care reproduc cu fidelitate habitatele naturale ale diferitelor specii reprezentate.

 

Cauți un city break în Genova, Italia?

Îți pot oferi recomandări sigure și oferte avantajoase de vacanță!


Contactează-mă!

 

 

Catedrala din Genova, o bijuterie arhitecturală autentică

Catedrala din Genova sau Catedrala Mitropolitană Sfântul Lawrence este grandioasă! Este imposibil să nu fii fermecat de măreția fațadei sale cu benzi albe și negre, de turnul clopotniță care domină centrul istoric, de detaliile minuțioase care contribuie la transformarea clădirii într-o bijuterie arhitecturală autentică. Aceasta este Catedrala San Lorenzo, cea mai importantă biserică din Genova. A fost construită în jurul anului 1098 pentru a susține și apoi a înlocui o bazilică, care datează din secolul al V-lea sau al VI-lea, iar ulterior a fost mărită cu forme solemne și prețioase. Catedrala este dedicată lui San Lorenzo Martire și păzește cenușa patronului orașului San Giovanni Battista, adusă la Genova la sfârșitul primei cruciade.

 

atracții turistice Genova, Italia

atracții turistice Genova, Italia

Catedrala Genova, Italiaatracții turistice Genova, Italiaatracții turistice Genova, Italia

 

Via Garibaldi, un loc în care timpul pare să se oprească

Via Garibaldi, cu bogăția sa arhitecturală și clădirile impunătoare, este una dintre străzile principale din Genova și una dintre cele mai mari din centrul istoric. Dacă vrei să te cufunzi în istorie, într-un loc în care timpul pare să se oprească, aici este locul potrivit din Genova.

Mergând de-a lungul Via Garibaldi, am savurat frumusețea străveche a acestui oraș minunat prin locuințele impunătoare și elegante ale comercianților săi prosperi. De la mijlocul anilor 1500 încoace, Genova s-a îmbogățit cu fațade magnifice din marmură sau decorațiuni pictate, atrii grandioase, grădini splendide cu fântâni și nimfe. Iar în interior, te întâmpină săli mari cu fresce, mobilier somptuos, prețioase colecții de artă și bogate galerii de imagini. Aceste reședințe de lux nu au scăpat din ochiul unor artiști rafinați precum marele pictor flamand Pieter Paul Rubens care, la începutul secolului al XVII-lea, și-a publicat cartea de desene ale clădirilor, pe care a propus-o ca model pentru reședințele orașului.

 

Via Garibaldi, Genova, Italia

Via Garibaldi, Genova, Italia

 

Pe Via Garibaldi se află și Museul di Strada Nuova, un prestigios complex muzeal ce leagă trei palate genoveze importante: Palazzo Doria Tursi, Palazzo Bianco și Palazzo Rosso. Fiecare palat deține săli ce găzduiesc capodopere celebre precum vioara care i-a aparținut lui Paganini. La Palazzo Bianco puteți admira capodopere ale lui Caravaggio și ale multor alți artiști genovezi, italieni și europeni; Palazzo Rosso este decorat cu fresce ale celor mai mari pictori din secolul al XVII-lea din Liguria și îmbogățit cu mobilier prețios.

 

atracții turistice Genova, Italia

atracții turistice Genova, ItaliaGenova, Italia

 

Am lăsat ochii să se delecteze cu toate frumusețile arhitecturale genoveze, apoi m-am așezat la o pizza cum doar italienii știu să facă.

 

 

Te interesează o vacanță în Genova, Italia?

Îți pot oferi recomandări sigure și oferte avantajoase de vacanță!


Contactează-mă!