Ras Al Khaimah

Emiratul Ras Al Khaimah oferă o mulţime de atracţii aventuroase, precum cea mai lungă tiroliană din lume şi o natură ce combină frumuseţea plajelor, cu cea a munţilor şi deşertului. Te invit să descoperi această perlă ascunsă a Emiratelor, o destinaţie ideală pentru cei care preferă o vacanţă la plajă, presărată cu aventură, istorie şi un mozaic de cultură.

În Ras Al Khaimah trecutul se combină, foarte interesant, cu viitorul şi astfel, te plasează în două lumi diferite, în acelaşi timp. Ospitalitatea de cinci stele se îmbină armonios cu viaţa autentică din Emirate. Bucătăria delicioasă internațională și locală, pregătită cu pasiune și servită cu mândrie, apele strălucitoare albastre ale Oceanului Arab, alături de priveliștile interminabile ale deșertului, îţi vor aduce experiențe de neuitat!

 

Inspiraţie de vacanţă în Ras Al Khaimah

 

Distracție, aventură, acțiune pe uscat și pe apă … Ras Al Khaimah promite câte ceva pentru toată lumea, pe tot parcursul anului. Să aflăm în cele urmează!

 

Emiratul Ras Al Khaimah, care s-ar traduce: “primul dintre corturi”, se întinde pe o suprafață de 1700 km², aflându-se în partea de nord a Golfului Persic, la aproximativ 100 km de Dubai. Istoria susține că pe acest teritoriu locuiau Azdii, parte a tribului Kahlam. Aceste triburi au ajutat la formarea emiratului Ras Al- Khaiman.  Ras Al Khaimah oferă un amestec unic de moștenire, tradiție și o privire de ansamblu asupra istoriei arabe. Pentru iubitorii de natură, există o gamă largă de peisaje. Sau pur și simplu, poţi avea parte de plăcerile simple de relaxare şi răsfăţ în hotelurile și resorturile de clasă mondială ale emiratului. Peisajele naturale din Ras Al Khaimah sunt unice printre emirate: de la plaje neatinse până la mangrove de culoare verde smarald. Iar apele turcoaz ale oceanului arab oferă vederi uluitoare!

 

Te interesează o vacanţă în Ras Al Khaimah?

 


Contactează-mă!

 

Ca idee de ansamblu, îţi pot spune că Ras Al Khaimah este un loc în care civilizația antică este amestecată, într-un mod armonios, cu stațiuni moderne, unde poţi explora peisaje atemporale care au propriile ecosisteme, cu animale sălbatice fascinante, deșerturi nesfârșite și munți uimitori. O locație plină de istorie, cu o cultură bogată, în toată splendoarea sa…Iar la toate acestea, se adaugă una din cele mai aventuroase experienţe, pentru că în Ras Al Khaimah se află cea mai lungă tiroliană din lume!

 

Aventură şi atracţii turistice în Ras Al Khaimah

 

Cea mai lungă tiroliană din lume!

 

Jebel Jais, cel mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite, găzduiește cea mai lungă tiroliană din lume! O atracție turistică ce se află şi pe lista de cupe pentru EAU. Linia tiroliană propulsează cel mai nordic emirat al Emiratelor Arabe Unite în principalele ligi ale turismului global de aventură și clasifică muntele Jebel Jais drept cea mai importantă destinație de turism activ de aventură din regiune. Iubitorii de adrenalină vor trăi aici, una din aventurile vieţii lor: tiroliana prinde viteze de până la 120 km / h la 150 km / h, la o înălțime de 1.680 metri deasupra nivelului mării, pe vârful muntelui Jebel Jais. Iar zborul în sine durează aproximativ trei minute. Odată finalizat, aventurierii vor termina zborul pe o platformă suspendată de aterizare, unde vor fi transferați pe o a doua linie pentru a-și finaliza călătoria înapoi la sol. Este ceva wow!

 

foto @visitrasalkhaimah.com

foto @visitrasalkhaimah.com

 

Experienţe autentice în deşertul arab

 

În Ras Al Khaimah deşertul este sufletul tradiţiei locale şi doar aici poţi trăi cele mai autentice experienţe locale, precum întâlnirea cu beduinii, oamenii deşertului, într-un camping amenajat de ei, doar pentru turişti. Campingul beduinilor este cu adevărat o reproducere a vieţii simple din deşert şi vei simţi aici cum timpul parcă stă în loc, departe de viaţa cotidiană. Căci despre asta este vorba când ne alegem destinaţia de vacanţă: să ne “rupem” de lumea în care trăim zi de zi şi să explorăm alte locuri şi tradiţii. De asemenea, în deşertul arab din Ras Al Khaimah poţi participa la curse de cămile, poţi face safari pe cămile ori jeep safari pe dunele aventuroase de nisip sau mai poţi merge într-un centru ecvestru. În plus, trebuie să explorezi şi Rezervaţia Naturală Al Wadi, o oază protejată din Ras Al Khaimah care susţine fauna sălbatică din Emiratele Arabe.

 

 

foto@ANCAPAVEL.RO

 

Vezi aici toate atracţiile din Ras Al Khaimah

 

Ospitalitate de 5* în Ras Al Khaimah

 

Eu, când am fost în Ras Al Khaimah, am fost foarte surprins plăcută să văd ce “perle” ale industriei hoteliere găzduieşte acest emirat, despre care credeam că stă sub umbra luxului hotelier din Dubai. Astfel, din opţiunile de cazare propuse de Ras Al Khaimah, veţi putea alege unele dintre cele mai sofisticate branduri hoteliere, precum Ritz Carlton, Waldorf Astoria, Hilton. Vezi aici toate hotelurile recomandate din Ras Al Khaimah.

 

Sejur în Ras Al Khaimah, EAU, foto@ANCAPAVEL.RO

Sejur în Ras Al Khaimah, EAU, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Ca regim de masă, puteţi opta în funcţie de preferinţele voastre: de la mic dejun, până la all inclusive. De asemenea, există o diversitate şi în ceea ce priveşte structura hotelurilor prezente în Ras Al Khaimah. Adică, fie că vă doriţi un hotel de tip resort, fie unul mai micuţ de tip boutique, veţi putea aprecia ospitalitatea arabă şi serviciile sofisticate oferite.

De la cupluri la familii, de la aventurieri la cei dornici de relaxare, toată lumea va avea parte de o primire arabă autentică, dar şi sofisticată, în acelaşi timp.

Şi pentru că am amintit de familiile cu copii, Rixos Bab Al Bahr mi se pare unul dintre cele mai potrivite resorturi în acest sens. În plus, cred că este singurul hotel din Ras Al Khaimah care oferă conceptul ultra all inclusive. Şi nu mă miră deloc acest lucru, pentru că Rixos este brand hotelier turcesc, iar turicii nu se dezmint când vine vorba de servicii complexe adresate familiilor cu copii.

Rixy Kids Club, foto@rixos.com/en/rixy-kids-club

Rixy Kids Club, foto@rixos.com/en/rixy-kids-club

 

Iar când vine vorba de resorturi extravagante, trebuie să vă spun despre fabulosul Ritz Carlton Ras Al Khaimah, care de fapt, nu este doar resort, ci un refugiu de lux, în mijlocul unei rezervații naturale protejate. Ideal pentru cei care caută un loc retras, acest complex privat oferă o combinaţie de aventură și liniște, într-o oază de deșert. Vilele private ale complexului, preparatele de clasă mondială, centrul spa de hidroterapie și faptul că se află la poarta deşertului, toate acestea oferă o experiență inedită. Exploratorii deşertului, dar şi cei mai exigenţi turişti, laolaltă, vor aprecia împrejurimile frumoase şi vor aprecia stilul de viaţă tradițional al Beduinilor, fără să fie nevoiţi să renunţe la confort.

 

Ritz Carlton Rash Al Khaimah - luxul deşertului,, foto@ritzcarlton.com

Ritz Carlton Rash Al Khaimah – luxul deşertului,, foto@ritzcarlton.com

foto@ritzcarlton.com

foto@ritzcarlton.com

foto@ritzcarlton.com

foto@ritzcarlton.com

 

 

Cât costă o vacanţă în Ras Al Khaimah?

 

În primul rând, trebuie să ştiţi că există pe piaţa românească pachete complete de vacanţă, în emiratul Ras Al Khaimah. Pachetele includ biletele de avion, cazare la unul din hotelurile recomandate, mese, transfer de la aeroport, asistenţă turistică şi asigurare medicală (inclusiv asigurare Covid). De asemenea, vor exista şi zboruri directe din Bucureşti spre Ras Al Khaimah, în perioada 5 martie – 4 iunie 2021.

Tarifele unui sejur de 7 nopţi în Ras Al Khaimah pornesc de la 600 EUR/persoană (hotel de 4* cu mic dejun). După cum vedeţi, tarifele sunt accesibile, iar experienţa pe care o veţi trăi la faţa locului, merită toţi banii.

Iar dacă vă doriţi un sejur extravagant la hotelul The Ritz-Carlton, Ras Al Khaimah Al Wadi Desert, despre care v-am povestit mai sus, atunci trebuie să pregătiţi aproximativ 1500-1800 EUR/persoană.


Contactează-mă!

 

 

Ras Al Khaimah, destinaţie sigură în contextul pandemiei Covid-19

 

De curând, am participat la un webinar organizat de tour-operatorii din Emiratele Arabe şi am aflat că Ras Al Khaimah este prima destinaţie din Orientul Mijlociu recunoscută de WTTC (World Travel & Tourism Council) ca fiind o destinaţie sigură, în ceea ce priveşte contextul Covid-19. De asemenea, Autoritatea pentru dezvoltare turistică Ras Al Khaimah, în parteneriat cu spitalul RAK oferă teste PCR de plecare gratuite pentru oaspeții internaționali.

 

Condiţii de intrare în Ras al Khaimah, în contextul pandemiei Covid-19

 

Deşi există acum posibilitatea să călătorim în condiţii mai normale, totuşi trebuie să ţinem cont de contextul pandemic şi de următoarele măsuri de călătorie:

– obligatoriuTest PCR efectuat de toţi turiştii români, înainte de îmbarcare. Rezultatul trebuie sa fie în limba engleză. Probele trebuie prelevate cu maxim 96 ore înainte de plecare. Detalii aici: http://www.mae.ro/travel-conditions/3693#793

– La sosirea în Ras al Khaimah, toţi turiştii cu vârsta de peste 12 ani vor fi obligaţi să efectueze testul PCR – gratuit.

– Nu este nevoie ca turiştii să completeze vreun formular sau sa îşi descarce vreo aplicaţie

– La întoarcerea din Ras al Khaimah către Romania, nu este nevoie de test PCR.

 

Condiţiile de călătorie se pot modifica oricând. Vă recomand să accesaţi site-ul mae.ro pentru actualizarea informaţiilor.

 

surse: @mae.ro, @visitrasalkhaimah.com

foto cover @visitrasalkhaimah.com


Contactează-mă!

 

Recomandări

Cauta mai multe