Valencia

Valencia îți oferă ocazia de a explora tradițiile autentice ale Spaniei, folosind o combinație unică de istorie, arhitectură modernă și atmosferă de plajă. Este un oraș complet, căruia aproape că nu îi lipsește nimic. Aici vei găsi mâncare gustoasă, oameni prietenoși, o infrastructură bine pusă la punct și suficiente atracții culturale. Așadar, plictiseala iese din discuție. Rămâne doar să îți organizezi timpul pentru o vacanță frumoasă petrecută aici, pe Coasta de Est a Spaniei.

Valencia (Spania) oferă o combinație ideală între oraș și plajă. Acesta este și principalul motiv pentru care unii turiști îl aleg pentru un city break, în timp ce alții optează pentru un sejur la plajă, de o săptămână – două.

Odată ce ai decis dacă îți dorești un hotel în zona centrală, aproape de obiectivele culturale sau unul cu acces la plajă, sejurul tău în frumosul oraș spaniol începe să prindă contur.

Desigur că în funcție de timpul alocat, poți îmbina cu succes ambele aspecte. Pentru că Valencia poate fi explorată facil cu transportul în comun, cu taxiul sau chiar pe jos, într-o anumită măsură. Comparativ cu metropolele Madrid și Barcelona, Valencia este mai puțin aglomerată și mai accesibilă, ceea ce o face ideală pentru o vacanță liniștită, dar cu suficiente atracții.

 

Cum ajungi în Valencia?

Din București, poți ajunge cu ușurință, în Valencia, cu un zbor Wizz Air. Atmosfera relaxată se simte imediat ce aterizezi în Valencia. De la aeroport, te vei putea deplasa, fără bătaie de cap, în centrul orașului. Există stație de metrou chiar în aeroport, cu acces foarte facil, dar și diverse curse de autobuz spre variate zone din jurul Valenciei. Prețurile sunt accesibile.

 

Centrul din Valencia și obiective turistice

Centrul orașului îi încântă pe cei care iubesc „să se piardă” pe străduțele vechi și înguste, să descopere mâncăruri tradiționale delicioase tip „street food mediteranean”, terase diverse sau să admire clădirile vechi, construite în variate unghiuri și colorate în nuanțe de cărămiziu, ocru sau galben.

Tot centrul vechi găzduiește, cum era de așteptat, și principalele obiective culturale ale orașului. Printre acestea, am să enumăr câteva:

Catedrala din Valencia și El Micalet

Catedrala gotică din centrul orașului este faimoasă pentru faptul că ar adăposti Sfântul Graal. Merită să urci în turnul El Micalet pentru o priveliște panoramică superbă asupra orașului.

La Lonja de la Seda (Bursa Mătăsii)

Construită în secolul al XV-lea, acest obiectiv face parte din patrimoniul UNESCO și este un exemplu extraordinar de arhitectură gotică civilă. La Lonja de la Seda era locul unde comercianții de mătase își încheiau afacerile.

Muzeul Național de Ceramică González Martí

Acest muzeu este dedicat artei ceramicii și se află într-un palat baroc impresionant, Palatul Marqués de Dos Aguas. Colecția include obiecte de ceramică tradițională din regiunea Valencia și nu numai.

Mercado Central

Una dintre cele mai mari piețe acoperite din Europa, Mercado Central este un loc plin de viață și culoare, unde vei găsi produse locale proaspete. Clădirea în sine este o capodoperă a arhitecturii moderniste.

Grădinile Turia și Palatul de Muzică

Grădinile Turia sunt un parc urban creat în albia unui fost râu care traversează orașul. Pe lângă plimbări plăcute, vei găsi aici și Palatul de Muzică din Valencia, o sală de concerte renumită.

Biserica San Nicolás

Supranumită „Capela Sixtină” a Valenciei, Biserica San Nicolás este cunoscută pentru frescele sale spectaculoase care acoperă tavanul. Stilul său baroc o face un adevărat punct de atracție.

Torres de Serranos și Torres de Quart

Aceste două turnuri medievale sunt rămășițele vechii fortificații a orașului. Torres de Serranos și Torres de Quart oferă o perspectivă asupra istoriei defensive a Valenciei și pot fi vizitate pentru o priveliște frumoasă asupra orașului.

 

Plajele din Valencia

Cât despre plajele Valenciei, acestea sunt late și cu nisip fin și pot găzdui cu ușurință turiști numeroși, de toate vârstele și cu diferite preferințe. Valencia este o opțiune excelentă inclusiv pentru familiile cu copii mici.

Există variate hoteluri de-a lungul zonei litorale, la fel și terase. Iar în proximitate, numeroase terase și restaurante. Există varietate din punct de vedere al ospitalității, rămâne doar ca alegerile tale să fie compatibile cu gustul și preferințele proprii pentru a avea o vacanță reușită. Se poate spune că Valencia este una dintre destinațiile oneste, din multe puncte de vedere.

 

cover photo credits: Northleg Official, on unsplash.com

 

Tururi, activități și experiențe locale din Valencia:

 

Informații

Cauta mai multe  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile