#xmastour: 5 zile, 4 ţări, 5 pieţe de Crăciun, 2000 km

În perioada sărbătorilor de iarnă, piețele de Crăciun devin principalele atracții turistice!

Tocmai ce m-am întors dintr-un tur al celor mai importante şi încântătoare Pieţe de Crăciun din Europa!

Am mers pe ideea că cele mai frumoase momente sunt cele neplanificate, astfel că nu mi-am făcut un plan concret al turului şi m-am bucurat să descopăr destinaţii absolut superbe. Am parcurs 4 ţări, 5 Pieţe de Crăciun, 2000 km, în 5 zile.

Iată un photo preview al #xmastour. Tare m-am bucurat să văd că multă lume m-a urmărit pe facebook şi instagram, pe tot parcursul călătoriei, prin hashtag xmastour. Happy me!

 

XMAS

 

Am pornit la drum din Sibiu cu un zbor Blue Air spre Stuttgart.

Stuttgart este un punct de pornire foarte bun spre multe destinaţii de top din categoria Pieţe de Crăciun.

De exemplu, până la Strasbourg sunt 150 km, iar până la München sunt 230 km. De asemenea, poţi lua în calcul şi Nürnberg, un alt loc special de Crăciun, oraşul de provenienţă a turtei dulci! Sunt 270 km din Stuttgart.

 

Piaţa de Crăciun de la Strasbourg a fost, pentru mine, o surpriză foarte plăcută!

Ştiam că Strasbourg găzduieşte cea mai impresionantă Piaţă de Crăciun din Europa, nu degeaba se numeşte „Strasbourg –  capitale de Noel!” Insă alta e să fii aici, în sufletul atmosferei veritabile de Crăciun, cu tentă romantică! Iar frumuseţea, atmosfera, magia şi povestea în sine, pe care le oferă Piaţa de Crăciun din Strasbourg sunt autentice!

 

 

Apoi am revenit în Germania, unde am descoperit două oraşe cochete şi drăguţe, care transmiteau şi ele emoţia Crăciunului. Este vorba despre Pforzheim şi Ludwigsburg, localizate în apropiere de Stuttgart.

Pforzheim este un oraş comercial, cu multe magazine de tot felul. Este cunoscut ca „oraşul de aur”, găzduind un muzeu de bijuterii, „Schmuckmuseum”. Astfel, cei care doresc să fie la curent cu ultimele apariţii de bijuterii, vor găsi în acest muzeu creaţiile tinerilor designeri, dar şi expoziţiile clasice, prezente permanent aici.

 

2016-12-20_23.21.55

 

Ludwigsburg este diferit de Pforzheim. Oferă o notă ambientală aparte, datorită stilului baroc prezent în arhitectura clădirilor şi a catedralei.

Simetria tipică a unei arhitecturi de oraș și o grădină în stil baroc reprezintă modelul de bază în structura pieței de Crăciun din Ludwigsburg. Am întâlnit aici ornamente şi decoraţiuni pe care nu le-am văzut nicăieri în Europa. De exemplu, aceşti îngeri maiestuoşi, cu aripile întinse, strălucitoare, care binecuvântează întreaga piaţă.

 

2

 

Pentru cei mai mulţi dintre noi, Crăciunul înseamnă cadouri şi implicit shopping. Dacă ajungi la Stuttgart sau în împrejurimi, ţine cont de outletul Metzingen, aflat la 40 km de Stuttgart. Este unul dintre cele mai mari şi atractive outleturi din Europa, cu peste 70 de branduri importante. Primește anual peste 3,5 milioane de vizitatori din 185 de țări. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

 

dav

 

#xmastour continuă spre München!

Piața tradițională de Crăciun, din inima Münchenului, Marienplatz, cea mai vizitată și cea mai veche, este sufletul atmosferei de sărbătoare. Găseşti aici foarte multe căsuţe cu de toate: dulciuri, băuturi calde, covrigi şi cârnaţi tradiţionali, apoi diverse decoraţiuni şi jucării de Crăciun, iar memorabil este mirosul de vin fiert ce pluteşte peste aroma migdalelor caramelizate, condimentată cu scorțișoara înțepătoare a turtelor dulci. Parcă simt şi acum această aromă!

De asemenea, în München sunt mai multe pieţe de Crăciun, în jur de 20. Chiar şi aeroportul găzduieşte un târg de Crăciun care te poate face să pierzi avionul! 🙂

De fapt, tradiția piețelor de Crăciun vine din Germania (sub denumirea de Weihnachtsmarkt sau Christkindelmarkt), încă din Evul Mediu, când oamenii trebuiau să-și facă provizii pentru iarna grea. Şi astfel se organizau diverse târguri, de unde oamenii se puteau aproviziona. Cea mai veche piață de Crăciun din Germania este cea de la Dresda, în estul Germaniei, la 200 km de Berlin), deschisă pentru prima dată în 1434. De aici provine şi Dresdner Stollen, un fel de cozonac tradițional nemţesc, specific orașului și răspândit astăzi în anumite zone din Germania.

Mie mi-a plăcut foarte mult München-ul, nu doar datorită atmosferei de Crăciun, ci şi ca destinaţie excelentă pentru vacanţe de tip city break. Istoria, cultura şi modernul se îmbină foarte frumos! Vorbim mai multe într-un articol viitor. Acum să continuăm călătoria de Crăciun, pe urmele Moşului! 🙂

 

 

#xmastour se încheie cu Viena!

Despre care se spune că este cea mai populară destinație de Crăciun din Europa – unde aroma prăjiturilor specifice de Crăciun şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera de dinainte de Crăciun. Pe alocuri, se simte cum această atmosferă este umbrită de spiritul tipic comercial. Astfel, spiritul Crăciunului devine tot mai mult o afacere. Foarte multă aglomeraţie în Piaţa Primăriei Rathausplatz şi multe standuri comerciale înghesuite.

În schimb, piaţa de Crăciun de la Palatul Schonbrunn, mi-a plăcut în mod deosebit!  Atmosfera regală oferită de Palat, se transmitea inclusiv în povestea de Crăciun, de aici: multe decoraţiuni şi cadouri strălucitoare, de bun gust, cu steluţe, fulgi de nea, păpuşi ce simbolizează personajele Crăciunului, bomboane de ciocolată poleite cu praf de aur, bijuterii cu tentă regală şi multe altele.

 

 

 

#follow me #travelwithme

 


Contactează-mă!

Articole recomandate:

Strasbourg, capitala Crăciunului! Nu degeaba se numeşte „Capitale de Noel!” Să fii aici, de Crăciun, în sufletul atmosferei veritabile de sărbătoare, e o treabă interesantă! &nbs...
Bucură-te de spectacolul Cirque du Soleil Amaluna,... Artă, graţie, pasiune, acrobaţie sunt doar câteva elemente din spectacolul Cirque du Soleil Amaluna, care se va desfăşura pe 29 martie, la Viena.  ...
Călătoriile îmi fac viaţa mai frumoasă! #review201... 2016 a fost de departe, un an plin de călătorii şi evenimente din turism absolut speciale. Iar voi, cei pasionaţi de călătorii, îmi înţelegeţi entuzia...
Evenimentele turistice din 2016 Probabil că te-ai gândit la diverse destinaţii pe care ţi-ai dori să le vizitezi în acest an. Atunci, ar fi bine să îţi faci o idee despre cele mai...

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>