Tarifele de roaming vor fi eliminate din iunie 2017

Oficialii de la Bruxelles au clarificat neînţelegerile provocate de normele privind roamingul. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a explicat că, aşa cum s-a aprobat, taxa de roaming va dipărea complet din vara anului viitor. Până atunci, operatorii de telefonie mobilă pot oferi scutiri de minimum 90 de zile pe an. Unele companii au început deja să aplice eliminarea taxei pentru convorbirile efectuate în străinătate, în ţările Uniunii Europene. Totodată, presa europeană a scris că taxa de roaming nu va fi eliminată, ci suspendată 90 de zile pe an.

Astfel, convorbirile telefonice sau SMS-urile în spaţiul Uniunii Europene vor fi gratuite din iunie 2017, dacă se încadrează în anumite limite. Persoanele care vor folosi serviciul roaming nu vor plăti nimic pentru 30 de zile consecutive, iar pe parcursul unui an întreg, perioada de convorbiri fără taxă va fi de 90 de zile, potrivit unui proiect al Comisiei Europene, care ar trebui aprobat în luna decembrie.

Aşadar, fie că pleci în vacanţă, în călătorii de afaceri sau în vizită la cei dragi, vei avea mai multă libertate în comunicarea la telefon.

 

International Roaming, Travel & Surf, Mobilfunk Deutsche Telekom AG

 

roaming-charges

 

small-business-international-roaming-mobile

 

Însă, dacă firmele de telefonie suspectează că un client abuzează de roaming, acesta poate fi taxat cu 4 cenţi pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de cenţi pe megabite.

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat: „Am fost surprinşi să constatăm că una dintre propunerile de succes ale Comisiei a fost greşit interpretată de o parte a presei. Vreau să fiu foarte clar: am decis eliminarea roamingului. Nu mai trebuie să plătiţi din iunie 2017. Roamingul înseamnă să călătoreşti, să circuli în interiorul Uniunii Europene, să mergi în vacanţă. În medie, europenii călătoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenţi, turişti, oameni de afaceri. Aceştia au nevoie de protecţie, nu clienţii care locuiesc permanent în străinătate şi au abonament acasă.”

 

sursa: digi24.ro; foto: mareenfischinger.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile