O săptămână în Skiathos

Mi-ar fi plăcut să fi fost o lună în Skiathos, nu o săptămână! Aşa de mult m-a impresionat această insulă grecească, din nord-vestul mării Egee, unde, simţi că te afli într-o destinaţie exotică, undeva departe de casă. Dar, de fapt, eşti la o distanţă de o oră jumătate, cu avionul.

Din tot ceea ce am văzut în Skiathos, pot spune că este o destinaţie pentru toate categoriile de turişti: gaşcă de prieteni, familii cu copii, cupluri, lună de miere, seniori…Toată lumea este binevenită aici, unde se găsesc atât de multe plaje cu nisip fin. Peste 60! Iar 9 dintre plaje sunt distinse cu Blue Flag, pentru calitatea apei și a nisipului.

Voi aminti doar câteva din aceste plaje, pentru că ar fi multe de povestit şi nici nu ştiu cu ce să încep mai întâi…

Plaja Koukounaries este cea mai cunoscută plajă de aici, supranumită şi “Chrysi Ammos”, adică “Nisipul Auriu”, datorită nisipului său fin, care, sub razele soarelui, are culoare aurie. Iar mireasma pădurii de pin care ajunge până pe plajă, conturează şi mai mult priveliştea exotică a acestui loc.

 

SAM_0188

 

SAM_0190

 

Aproape de plaja Koukounaries, se află vilele Alisia, Alexis şi Dionissos, structuri de cazare foarte bune pentru cei care vor să aloce un buget mai mic de vacanţă. De exemplu, tarifele pornesc de la 300 eur/persoană/sejur 7 nopţi cu bilet de avion inclus.

 

SAM_0247

 

SAM_0248

 

Plaja Agia Paraskevi este tot o plajă superbă, cu nisip fin.

Pont: Intrarea în mare este lină, de aceea plaja e ideală pentru copii. In zonă, se află hotelul Skiathos Princess, un hotel foarte bun, pe care îl recomand cu încredere, mai ales familiilor cu copii. Are acces direct la plaja Agia Paraskevi, iar cei mici se pot bucura de un loc de joacă, amenajat pentru ei sau de un club pentru copii.

 

SAM_0283

 

SAM_0273

 

SAM_0281

 

SAM_0280

 

Plaja Banana este frecventată de tineri datorită facilităţilor pe care le oferă: sporturi nautice, taverne, cafenele şi atmosferă plină de acţiune.

 

banana beach 1

 

Plaja Mandraki este, efectiv, binecuvântată de natură, cu dune de nisip fin şi apă limpede de culoarea smaraldului.

 

Mandraki2

 

Plaja Megalos Vassilias este cunoscută şi sub numele de „Plaja Regelui”, denumire dată de faptul că, aici era unul dintre palatele regelui Filip al Macedoniei.

Tot aici, pe plaja Vassilias este hotelul Kassandra Bay 5*, un hotel absolut superb, elegant, înconjurat de grădini şi măslini, ideal pentru cupluri şi luna de miere. Pentru un sejur de 7 nopţi cu mic dejun şi bilet de avion, tarifele pornesc de la 700 EUR/persoană şi pot ajunge până la 2000 EUR/persoană.

 

SAM_0153

 

SAM_0138

 

SAM_0146

 

SAM_0159

 

SAM_0176

 

SAM_0163

 

Una dintre cele mai impresionante plaje din Europa este plaja Lalaria! Spectaculoasă! Se poate ajunge aici doar de pe mare, în croazierele pe care le poţi rezerva la faţa locului.

 

SAM_0350

 

SAM_0339

 

SAM_0357

 

SAM_0334

 

Pentru distracţie, oraşul Skiathos este principalul reper al insulei. Un loc încântător de promenadă, cu străzi înguste, cu multe case albe, tradiţionale şi grădini pline cu flori, taverne, restaurante, cafenele şi cluburi.

 

SAM_0299

 

SAM_0303

 

SAM_0304

 

SAM_0311

 

Bussola Bar  este amplasat în imediata vecinătate a golfului Koukounaries. Poţi petrece pe muzică de tot felul, în special muzică de club, mixată de un DJ inspirat.

 

SAM_0384

 

Iar mâncarea tradiţională nu poate lipsi din discuţie. Specificul mediteranean ne încântă pe mulţi dintre noi, iar în Skiathos, avem ocazii excelente să savurăm fructele de mare şi preparatele din peşte.

La taverna Big Bad Wolf, amplasată în apropierea Plajei Koukounaries, am mâncat o porţie delicioasă de calamari la gril. Iar taverna este renumită pentru musacaua pregatită de Alexandros Mavrogialis, proprietarul şi bucătarul localului. Este indicat să faci o rezervare telefonică, înainte.

 

SAM_0262

 

Dacă îţi plac scoicile, tot aici, la taverna Big Bad Wolf, o astfel de porţie pică excelent!

 

SAM_0263

 

Despre Restaurantul Carnayo am aflat, de la specialişti, că este unul dintre cele mai bune localuri din Skiathos, mai ales pentru o cină specială. Aici vei savura întotdeauna legume din grădina bio, paste gustoase, peşte proaspăt şi reţete gătite cu imaginaţie şi inspiraţie de Chef-ul restaurantului. Iar colecţia specială de vinuri greceşti, este nelipsită.

 

SAM_0313

 

La restaurantul White Viewde pe terasa hotelului Skiathos Palace, poţi veni nu doar pentru specialităţile greceşti şi internaţionale, ci şi pentru priveliştea superbă asupra golfului Koukounaries. Şi pentru florile multicolore care decorează foarte frumos terasa.

 

SAM_0226

 

SAM_0231

 

Aminteam despre florile superbe de pe terasa White View. Şi vreau să continui ideea, pentru că atât de mult mi-au plăcut florile multicolore şi vegetaţia din Skiathos. Imaginile vorbesc de la sine…

 

SAM_0251

 

SAM_0232

 

SAM_0140

 

SAM_0201

 

SAM_0204

 

SAM_0206

 

SAM_0207

 

Şi, evident, o vacanţă în Skiathos nu este completă, dacă nu surprinzi şi apusul de soare!

 

SAM_0379

 

Poţi găsi pachetele turistice pentru Skiathos, plus alte destinaţii, în motorul de căutare din subsolul paginii.

 

Din categoria vacanţe inspirate în Grecia, îţi recomand şi Santorini

 

@aerotravel.ro

Articole recomandate:

Recomandare pentru sejururi all inclusive 300 de oameni din turism ne-am întâlnit să dăm startul unui nou sezon, plin de vacanţe inspirate şi experienţe inedite! Antalya a fost destinaţia n...
A început sezonul carnavalurilor din întreaga lume... În această perioadă - februarie şi martie - se desfăşoară cele mai importante şi mai spectaculoase carnavaluri şi festivaluri din întreaga lume! Iar p...
Cea mai bună înghețată din Europa! 11 sugestii pen...   MINI DONDURMA, ISTANBUL Înghețata turcească e celebră. Există zeci, poate sute de tonete unde vânzătorii fac spectacol, cu o dexteritate care...
Vacanţă în Istanbul, după atentate Sunt anumiţi oameni care, atunci când călătoresc, își oferă dreptul de a renunța la vechile tipare și se deschid către noi oportunități de cunoaștere....

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>