Tunisia

Tunisia este destinaţia primordială pentru o vacanță la plajă, dar şi locul potrivit pentru a descoperi istoria deşertului şi a berberilor. Este o destinaţie complexă pentru că are atâtea de oferit turiştilor: staţiuni turistice, plaje lungi şi late cu nisip foarte fin şi alb, diverse categorii de resorturi all inclusive, excursii interesante, activităţi turistice şi mult soare! Dar cel mai important este că în Tunisia poţi descoperi lumea autentică a deşertului!

Descoperă!

 

Tunisia este pentru mine, o experienţă de neuitat!

Prima destinaţie pe care am vizitat-o în afara Europei, locul unde: am păşit pentru prima dată în deşert, m-am plimbat cu cămila şi cu jeep-ul printre dunele de nisipam prins apusul într-un loc spectaculos denumit “Sahara de sare”, am interacţionat cu berberii, oamenii deşertului, am condus caleaşca prin oaze, am vizitat locul unde s-a filmat Star Wars, plus multe altele pe care ţi le voi povesti cu drag: http://ancapavel.ro/destinatie/tunisia/excursie-in-sahara/

 

Ghid de călătorie în Tunisia

Condiţii de intrare în Tunisia: cetăţenii romani nu au nevoie de viză turistică, dar este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrării în ţară.

Limba oficială: araba şi franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbesc şi engleza sau germana.

Moneda naţională: dinarul tunisian (DT). Pe teritoriul Tunisiei se pot schimba fără restricţii valutele convertibile, dar sunt acceptate şi cecurile de călătorie, respectiv cărţile de credit. Introducerea sau scoaterea din ţară a dinarului tunisian este strict interzis, iar preschimbarea în valută convertibilă la ieşirea din ţară se poate face până la max. 30% din suma preschimbată la intrarea în ţară (cu condiţia păstrării documentelor de schimb) şi numai la băncile de pe teritoriul aeroportului.

Curent electric: 220 V, conform normelor europene.

Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Femeile gravide peste 6 luni au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabilă! Se poate achiziţiona apă îmbuteliată la preţ acceptabil. Ca în orice destintaţie externă, se recomandă să ai la tine medicamente uzuale: pentru stomac, febră, raceală, alergii, etc.

Programul magazinelor: de luni până vineri, între orele 8-12 şi 16-20. Duminica, majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pieţele tradiţionale) şi medinele sunt deschise până seara târziu.

Îmbrăcăminte: fiind destinaţie de plajă şi deşert, se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac sau in, pantofi comozi, pălărie şi ochelari de soare. La vizitarea moscheelor, conform obiceiurilor islamice, este obligatorie ţinuta decentă. Şi pentru că am adus vorba de îmbrăcăminte, în Tunisia femeile localnice nu sunt obligate să poarte văl şi nici să fie acoperite în totalitate când merg pe stradă. Asta pentru că Tunisia este una dintre cele mai moderne naţiuni islamice, unde femeile se bucură de toate drepturile.

Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi în lumea arabă, la fel ca şi negocierea preţurilor.

Mâncare/ băutură: recomandarea mea este să consumi alimentele în cadrul restaurantelor din hoteluri, ce oferă diverse specialităţi precum cel locale, dar şi preparate europene. Printre specialităţile locale fac parte: carne de vită, miel sau peşte cu garnitură de cus-cus şi legume, bricul (foetaj cu carne) preparat din peşte ton, ouă, carne tocată, fructe de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe bază de miere, alune, curmale sau marţipan. Cele mai apreciate băuturi locale sunt diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale şi berea tunisiană.

Shopping: prin târguiala tradiţională, care este parte integrantă a cumpărăturilor, se pot achiziţiona la preţuri avantajoase covoare, blănuri, produse de piele, condimente, ceramică, obiecte din cupru/ argint.

 

Începând din iunie 2018, se vor relua pachetele turistice pentru Tunisia, în regim charter.

 


Contactează-mă!

Locuri din Tunisia

Cauta mai multe  

Vacanţe All Inclusive în Dubai

Ce înseamnă All Inclusive (AI)? Toate mesele principale, snacks-urile şi gustările pe parcursul zilei, băuturile răcoritoare şi alcoolice locale din timpul meselor, precum şi cele de la barurile din hotel, de la piscină sau de la plaja hotelului – sunt incluse în pachetul all inclusive. De asemenea, sistemul all inclusive oferă gratuit, accesul la piscine, la plaja privată cu şezlonguri, …

Continuă să citești  

Unde călătorim în această primăvară? Destinaţii inedite şi tarife accesibile!

  Dacă îți dorești o vacanță în perioada martie – mai, cu temperaturi de vară, zboruri directe şi de scurtă durată şi nu în ultimul rând, tarife accesibile, iată ce îţi recomand !   Dubai Ori de câte ori mă gândesc la destinaţii inedite şi exclusiviste, cu temperaturi calde, când în Europa este încă frig, Dubai este prima pe listă!  …

Continuă să citești  

Oferte speciale pentru un sejur în Iordania!

Iordania este locul unde se află Petra, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, unde peisajele deşertului Wadi Rum nu se pot compara cu nicio altă zonă de deşert şi unde frumuseţea Mării Moarte şi a Mării Roşii, deopotrivă – te aşteaptă pentru un sejur memorabil! În cele ce urmează vei vedea oferta pentru un sejur în Iordania, serviciile …

Continuă să citești