Tunisia

Tunisia este destinaţia primordială pentru o vacanță la plajă, dar şi locul potrivit pentru a descoperi istoria deşertului şi a berberilor. Este o destinaţie complexă pentru că are atâtea de oferit turiştilor: staţiuni turistice, plaje lungi şi late cu nisip foarte fin şi alb, diverse categorii de resorturi all inclusive, excursii interesante, activităţi turistice şi mult soare! Dar cel mai important este că în Tunisia poţi descoperi lumea autentică a deşertului!

Descoperă!

 

Tunisia este pentru mine, o experienţă de neuitat!

Prima destinaţie pe care am vizitat-o în afara Europei, locul unde: am păşit pentru prima dată în deşert, m-am plimbat cu cămila şi cu jeep-ul printre dunele de nisipam prins apusul într-un loc spectaculos denumit “Sahara de sare”, am interacţionat cu berberii, oamenii deşertului, am condus caleaşca prin oaze, am vizitat locul unde s-a filmat Star Wars, plus multe altele pe care ţi le voi povesti cu drag: http://ancapavel.ro/destinatie/tunisia/excursie-in-sahara/

 

Ghid de călătorie în Tunisia

Condiţii de intrare în Tunisia: cetăţenii romani nu au nevoie de viză turistică, dar este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrării în ţară.

Limba oficială: araba şi franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbesc şi engleza sau germana.

Moneda naţională: dinarul tunisian (DT). Pe teritoriul Tunisiei se pot schimba fără restricţii valutele convertibile, dar sunt acceptate şi cecurile de călătorie, respectiv cărţile de credit. Introducerea sau scoaterea din ţară a dinarului tunisian este strict interzis, iar preschimbarea în valută convertibilă la ieşirea din ţară se poate face până la max. 30% din suma preschimbată la intrarea în ţară (cu condiţia păstrării documentelor de schimb) şi numai la băncile de pe teritoriul aeroportului.

Curent electric: 220 V, conform normelor europene.

Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Femeile gravide peste 6 luni au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabilă! Se poate achiziţiona apă îmbuteliată la preţ acceptabil. Ca în orice destintaţie externă, se recomandă să ai la tine medicamente uzuale: pentru stomac, febră, raceală, alergii, etc.

Programul magazinelor: de luni până vineri, între orele 8-12 şi 16-20. Duminica, majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pieţele tradiţionale) şi medinele sunt deschise până seara târziu.

Îmbrăcăminte: fiind destinaţie de plajă şi deşert, se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac sau in, pantofi comozi, pălărie şi ochelari de soare. La vizitarea moscheelor, conform obiceiurilor islamice, este obligatorie ţinuta decentă. Şi pentru că am adus vorba de îmbrăcăminte, în Tunisia femeile localnice nu sunt obligate să poarte văl şi nici să fie acoperite în totalitate când merg pe stradă. Asta pentru că Tunisia este una dintre cele mai moderne naţiuni islamice, unde femeile se bucură de toate drepturile.

Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi în lumea arabă, la fel ca şi negocierea preţurilor.

Mâncare/ băutură: recomandarea mea este să consumi alimentele în cadrul restaurantelor din hoteluri, ce oferă diverse specialităţi precum cel locale, dar şi preparate europene. Printre specialităţile locale fac parte: carne de vită, miel sau peşte cu garnitură de cus-cus şi legume, bricul (foetaj cu carne) preparat din peşte ton, ouă, carne tocată, fructe de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe bază de miere, alune, curmale sau marţipan. Cele mai apreciate băuturi locale sunt diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale şi berea tunisiană.

Shopping: prin târguiala tradiţională, care este parte integrantă a cumpărăturilor, se pot achiziţiona la preţuri avantajoase covoare, blănuri, produse de piele, condimente, ceramică, obiecte din cupru/ argint.

 

Începând din iunie 2018, se vor relua pachetele turistice pentru Tunisia, în regim charter.

 


Contactează-mă!

Locuri din Tunisia

Cauta mai multe  

Revelion în Tenerife! Oferte şi recomandări

  Tenerife este o opţiune foarte bună pentru cei care preferă destinaţii cu temperaturi calde şi zboruri directe de Revelion! În plus, Tenerife are foarte multe de oferit: un cadru natural superb, cu munți și vegetație, plaje cu nisip alb, resorturi, baruri și restaurante de calitate, diversitate culturală și gastronomie excelentă. Poți face o plimbare în pădurile tropicale, poți vizita …

Continuă să citești  

Atlantis The Palm Dubai – promoţie în decembrie!

Aşa cum v-am obişnuit, urmăresc ofertele speciale şi mă străduiesc ca voi, cititorii şi turiştii mei, să le prindeţi! Atlantis The Palm Dubai ne surprinde din nou cu oferte speciale! 1830 EUR/persoană/sejur 7 nopţi cu demipensiune/loc în cameră dublă deluxe şi bilete de avion incluse Este un tarif foarte bun, ţinând cont că în general, un sejur la Atlantis The Palm …

Continuă să citești  

Snorkeling în Sharm El Sheikh

Marea Roşie este considerată cel mai interesant loc din lume pentru scufundări, cu cea mai bogată faună şi floră submarină. Mă bucur că am trăit şi eu această experienţă, făcând snorkeling, în sufletul Mării Roşii, în parcul naţional Ras Mohammed, din partea sudică a Peninsulei Sinai, unde se află cele mai impresionante zone pentru scufundări. Este imposibil să nu ramâi impresionat de …

Continuă să citești