Hurghada

Egipt pare să fie destinaţia vedetă a acestui an. Există zboruri charter spre Hurghada şi Sharm El Sheikh din toate oraşele principale ale ţării noastre, iar la destinaţie găsim noutăţi şi experienţe frumoase, despre care vă voi povesti în cele ce urmează.

Am plecat spre Hurghada (Egipt) cu o „infuzie” de entuziasm pentru că ştiam că la faţa locului voi avea parte de ceea ce îmi doream: cazări în hoteluri sofisticate şi experienţe locale unice! Am zburat spre Hurghada din Craiova, cu un charter, iar zborul a fost cât se poate de plăcut pentru că aeronava este de ultimă generaţie, iar confortul este pe măsură.

 

 

La prima vedere, Hurghada este de nerecunoscut şi are deja un aer cosmopolit. Deşi, odinioară au fost construite doar câteva hoteluri modeste, în Sakkala, centrul vechiului oraş, unde se mai păstrează încă vechile construcţii arabe şi străduţele micuţe cu tarabe, astăzi în Hurghada, industria imobiliară şi cea hotelieră sunt în continuă dezvoltare.

 

Vacanţă în Hurghada, Egipt @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Hurghada, Egipt @ANCAPAVEL.RO

 

Totuşi, aromele şi gusturile orientale ale Egiptului le puteţi simţi vizitând bazarele tradiţionale, viu colorate, precum cele din cartierul El-Dahar. Veţi găsi aici un adevarat labirint de străduţe înguste, cu tarabe cu suveniruri, mici magazine, restaurante şi cafenele. De asemenea, mergeţi şi în piaţa de fructe să cumpăraţi un mango egiptean, despre care se spune că este cel mai delicios mango din lume.La fel şi guava, alt fruct egiptean care seamănă cu perele, dar parcă gustul de guava este mai dulce şi mai aromat. Dar să ştiţi că, pe cât sunt de delicioase, pe atât de greu se obţin toate fructele şi legumele de aici. Din cauza climei deşertice, localnicii se ocupă îndeaproape să ude pământurile şi să ajute natura, astfel încât să obţină o recoltă roditoare. Unde nu se udă, nu creşte nimic, ar rămâne doar deşert. La fel şi în hoteluri, se oferă atenţie deosebită florilor şi vegetaţiei pentru că dau un farmec aparte teritoriului.

 

Vacanţă în Hurghada, Egipt @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Hurghada, Egipt @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Hurghada, Egipt

Vacanţă în Hurghada, Egipt

Piaţa de fructe din Hurghada

Piaţa de fructe din Hurghada

Oraşul Hurghada

Oraşul Hurghada

Ești interesat/ă de o vacanță în Hurghada?


Contactează-mă!

 

Cea mai mare staţiune de pe ţărmurile Mării Roşii, cosmopolită şi plină de viaţă, Hurghada te va întâmpina cu ospitalitatea sa egipteană, recunoscută la nivel mondial. Ce te așteaptă într-o vacanță all inclusive în Hurghada, vei vedea în cele ce urmează!

 

Sejur în Hurghada @ANCAPAVEL.RO

Sejur în Hurghada @ANCAPAVEL.RO

 

Imediat cum se termină oraşul Hurghada, spre sud, de-a lungul ţărmului, s-au construit numeroase hoteluri, majoritatea în sistem all inclusive, având plaje excelente, cu nisip fin şi intrare lină în mare şi desigur, cu facilităţi variate.

Iar dacă doriţi să exploraţi locurile egiptene pline de istorie, precum Piramidele sau oraşul antic Luxor, cu monumentele sale frumoase, construite de mâinile meșterilor străvechi, puteţi alege excursiile locale, puse la dispoziţie de ghizii însoţitori.

De asemenea, să nu uităm că Marea Roşie oferă cele mai spectaculoase experienţe subacvatice, datorită faunei şi florei foarte bogate. Astfel că, pentru iubitorii de sporturi nautice există în Hurghada multe opţiuni precum scuba diving, snorkeling, surfing, kite surfing. Prima oară, eu am făcut snorkeling în Sharm El Sheikh, iar în Hurghada am vrut să încerc kite surfing, însă timpul nu mi-a permis. În schimb, am experimentat ceva inedit, echitaţie pe malul Mării Roşii şi vă asigur că experienţa este extraordinară! Clubul de echitaţie se numeşte Happy Horse Stable şi îl găsiţi în cadrul resortului spectaculos, Rixos Premium Magawish, deschis recent! Iată aici experienţa mea la noul Rixos din Hurghada: https://ancapavel.ro/nou-rixos-premium-magawish-hotel-de-lux-in-hurghada-egipt/

 

Echitaţie în Hurghada, Egipt @Rixos Premium Magawish

Echitaţie în Hurghada, Egipt @Rixos Premium Magawish

 

Apropo de snorkeling, vă recomand croaziera spre Insula Paradise din Hurghada. Veţi vedea că este o ocazie excelentă să faceţi snorkeling în largul Mării Roşii. Eu, deşi am prins o zi cu vânt puternic, care aproape mă zbura de pe vas, totuşi mi-a plăcut mult această excursie! Am navigat aproximativ 2 ore dus, 2 ore întors, am admirat priveliştile superbe ale Mării Roşii, de pe o barcă cu etaj şi categoric, ne-am distrat toţi cei prezenţi pe barcă. Iar insula Paradise găzduieşte cele mai frumoase plaje din Hurghada. În zilele când nu bate vântul, soarele arde cu putere pe insulă, aşa că e bine să vă echipaţi cum trebuie, ca să evitaţi insolaţiile. Această excursie locală costă aproximativ 55 EUR/persoană şi se poate cumpăra de la ghizi.

 

Snorkeling în Hurghada, Egipt

Snorkeling în Hurghada, Egipt

Frumuseţi subacvatice ale Mării Roşii, Hurghada

Frumuseţi subacvatice ale Mării Roşii, Hurghada

Croazieră spre insula Paradise din Hurghada

Croazieră spre insula Paradise din Hurghada

The gang :)

The gang 🙂

Insula Paradise, Hurghada

Insula Paradise, Hurghada

Croazieră pe Marea Roşie, Hurghada

Croazieră pe Marea Roşie, Hurghada

Insula Paradise, Hurghada

Insula Paradise, Hurghada

Leagănul instagramabil :) Insula Paradise, Hurghada

Leagănul instagramabil 🙂 Insula Paradise, Hurghada

Călătoriile leagă prietenii frumoase!

Călătoriile leagă prietenii frumoase!

 

Distracţie, ospitalitate egipteană, plaje cu nisip de excepţie şi o varietate de hoteluri – aceasta este Hurghada!

 

Staţiunea Sahl Hasheesh, situată în sudul Hurghadei, este un nume relativ nou pe harta Egiptului, dar a devenit rapid o atracţie a rivierei egiptene. Proiectul staţiunii a fost realizat de renumitul arhitect, Lord Norman Foster, care a dorit să păstreze peisajul şi mediul cât mai apropiat de natura zonei, motiv pentru care doar un procent de 15% din suprafaţa staţiunii este alocat pentru construcţii: hoteluri, vile şi alte elemente ale infrastructurii turistice. Restul spaţiului este dedicat grădinilor, parcurilor şi terenurilor de golf. Pe lângă hoteluri şi vile, proiectul include un port pentru iahturi şi un club de golf. O parte din terenuri au fost deja achiziţionate pentru construirea vilelor private.

Aici, în Sahl Hasheesh se află unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Hurghada, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*. Voi ştiţi deja că v-am recomandat de multe ori acest hotel, iar acum, că am fost acolo, cu atât mai mult!  Arhitectura şi designul hotelului cuprind influențe şi caracteristici din stilul maur, ce presupune îmbinarea curentelor artistice creștine (romanice, gotice, renascentiste) cu cele musulmane. Toate aceste caracteristici arhitecturale ale hotelului Baron oferă o atmosferă foarte elegantă şi cochetă.

Iar vegetaţia şi florile multicolore pe care le întâlneşti pe tot teritoriul hotelului îţi conferă o stare de bine şi de relaxare totală.

Piscinele infinity mi-au plăcut enorm! Oferă privelişti exotice, spre superba Mare Roşie, unde vă puteţi bucura de soare, de apa cristalină, dar şi de un apus de soare fascinant. Toate piscinele de aici sunt încălzite în timpul iernii, pentru că, să nu uităm, Hurghada este o destinaţie potrivită în orice perioadă a anului.

 

Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Piscina infinity, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Piscina infinity, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Piscina infinity, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Piscina infinity, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Minunata grădină, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

Minunata grădină, Baron Palace Sahl Hasheesh 5*, Hurghada, Egipt

 

Opţiunile culinare la un astfel de hotel sunt atent selectate, evident. Vă recomand să încercaţi restaurantele a la carte (cu varietate de preparate egiptene, italiene, mexicane, asiatice, grătar, fructe de mare) şi să îmi spuneţi care v-a plăcut cel mai mult! La capitolul animaţie şi distracţie, să nu aveţi aşteptări prea mari, pentru că stilul liniştit şi relaxant al hotelului nu permite prea multe opţiuni în acest sens.

Vezi aici toate hotelurile din Hurghada pe care ţi le recomand 

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Hurghada?


Contactează-mă!

 

Scurt ghid de vacanţă în Hurghada

 

Cum ajungi în Hurghada?

Există zboruri charter spre Hurghada din toate oraşele principale ale ţării noastre. Călătoria durează aproximativ 3 ore, zbor direct.

 

Când e bine să călătoreşti în Hurghada?

În orice perioadă a anului, mai puţin, poate, în lunile iulie şi august, când temperaturile sunt destul de ridicate. Însă, acest lucru nu este îngrijorător, căci, datorită umidităţii scăzute, aerul este mai uşor respirabil, faţă de staţiunile europene, în mijlocul verii. Sezonul preferat de turişti este cuprins între octombrie şi mai. Temperatura medie a aerului ajunge la 24-26 de grade, temperaturi perfecte pentru vizitarea obiectivelor turistice sau pur şi simplu, relaxarea pe plajă. Iar temperatura apei în Marea Roşie coboară foarte rar sub 20 de grade.

 

Cum funcţionează internetul?

În hoteluri, internetul nu funcţionează excelent, însă pentru postări pe social media sau chat pe whatsapp, îţi poţi face treaba. În schimb, dacă ai nevoie de o viteză mai mare de net, poţi cumpăra o cartelă din aeroport, de la punctele Orange sau Vodafone. Cu 10 dolari, îţi iei o cartelă de aproximativ 20 GB.

 

Cum este traficul?

În Hurghada, precum în aproape tot Egiptul, nu prea se respectă regulile de circulaţie. Aşa că mare atenţie la circulaţie, dacă închiriaţi maşină. Regula de bază în Hurghada este să claxonezi şi să atenţionezi ce manevre vrei să faci. Cine loveşte cu faţa este vinovat. Cine e lovit în spate nu are nicio vină. Şi totuşi, deşi nu se respectă regulile de circulaţie, nu prea vezi accidente şi nu prea auzi scandal în trafic, supărări, înjurături. Egiptenii sunt destul de calmi, ca să zic aşa, în trafic.

 

Care sunt condiţiile de călătorie?

Pentru călătorii în Hurghada este nevoie de paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii. Taxa de viză, 25 usd-persoană s-a scos, momentan, dar se va reintroduce după 30 aprilie 2021.

În contextul Covid, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior prezentării la frontiera egipteană. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul pasaportului calatorului! Pentru copiii până în 6 ani, testul nu este obligatoriu.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-alerts/2906

 

Cât costă o vacanţă în Hurghada?

Tarifele unui sejur de 7 nopţi all inclusive, pachet charter, pornesc de la:

500 EUR/persoană, la hoteluri modeste

700 EUR/persoană, la hoteluri standard

1000 EUR/persoană, la hoteluri premium

 

Acestea au fost recomandările mele pentru o vacanţă super reuşită în Hurghada! Sper că v-a făcut plăcere incursiunea într-una din cele mai frumoase destinaţii cu arome orientale.

Cu bine!

Anca.

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Hurghada, Egipt?


Contactează-mă!

 

foto@ANCAPAVEL.RO

 

Descoperă şi alte locuri din Egipt: https://ancapavel.ro/destinatie/egipt/

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Hurghada:

Recomandări

Cauta mai multe  

Maldive – vacanțe pentru cupluri și luna de miere

  Vizitați insula Maafushi, cea mai populară insulă din Maldive Maafushi este o insulă mică din Maldive, dar plină de viață, unde puteți găsi o varietate de activități, restaurante și cazare. Dacă ați ajuns aici, puteți face snorkeling, scufundări, surfing, parasailing sau plimbări cu barca cu fund de sticlă. De asemenea, puteți vizita închisoarea din Maafushi, unde puteți afla mai …

Continuă să citești  

Vă invit într-o croazieră ca în filme!

  Vă invit într-o croazieră ca în filme! Efectiv, ca în filme! Navele de croazieră din programele pe care vi le-am propus sunt, de-a dreptul, încântătoare și ne introduc în atmosfera de croazieră de poveste. MSC EURIBIA, MSC FANTASIA, MSC DIVINA, COSTA FASCINOSA, COSTA TOSCANA  sunt nave celebre de croazieră ce străbat apele mărilor și ale oceanelor din lumea întreagă! …

Continuă să citești  

Vacanțe premium cu reduceri early booking pentru vară!

Românii sunt adepţii vacanţelor cât mai sofisticate, dornici să aleagă pachete turistice de calitate, unde confortul şi ospitalitatea primează. Este deja cunoscut acest fapt, iar turistul român este prezent în majoritatea locațiilor hoteliere premium ale destinațiilor vedetă de vară: Turcia, Grecia, Spania și nu numai. Ca în fiecare an, în luna decembrie, se lansează pachetele turistice pentru vacanța de vară, …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile