Vara continuă în Egipt! #VacanteleTuristilorMei

Deşi calendaristic toamna şi-a făcut apariţia, vara nu va pleca niciodată din anumite locuri şi bine face! Iar dacă nu aţi mers nicăieri vara aceasta, vă pot spune că, în perioada următoare, puteţi avea o vacanţă de vară în plină toamnă. Şi în acest sens, Egipt este cap de listă pentru că aici, pe meleagurile faraonilor, nu se simte deloc că a venit toamna. Mai mult decât atât, în ciuda contextului pandemic, sejururile în Egipt se desfăşoară atât de bine, iar turiştii sunt foarte încântaţi de tot ceea ce le oferă această destinaţie extraordinară.

 

Vreau să vă prezint, în cele ce urmează, câteva impresii de călătorie în Egipt, pe care le-am primit de la turiştii mei. Am ales întâi şi întâi, impresiile unei doamne care îmi este clientă dragă de câţiva ani buni şi împreună am reuşit să ne organizăm excelent, de fiecare dată! Doamna despre care vă povestesc şi-a petrecut vacanţa în Sharm El Sheikh, împreună cu soţul şi fiul de 13 ani. Şi-au dorit un sejur mai lung, de 14 nopţi, să recupereze, oarecum, perioada în care nu s-a putut călători. Şi citind cu multă plăcere impresiile pe care mi le-au trimis, mi-am dat seama că Sharm El Sheikh le-a oferit, turiştilor mei, tot ceea îşi doreau de la această vacanţă:

 

“Vacanta noastra a fost minunata. Ne-am bucurat de fiecare zi in parte. Putin cam cald in timpul zilei, dar reversul medaliei a fost apa din piscina/mare care a fost perfecta. Eu intotdeauna cand intru in apa marii ma zburlesc toata pana ma obisnuiesc cu temperatura. Aici nu a mai fost nevoie de timpul de acomodare cu temperatura apei 🙂 Am reusit sa ajungem si in Cairo, visul meu sa ating piramidele s-a implinit. Am mers si cu buggy si cu camila 🙂 Am vazut si pestisori colorati si corali. Intr-un cuvant ne-am rasfatat. Deja ne gandeam unde oare sa mergem la anul ( presupunand evident ca toata lumea e sanatoasa si nu escaladeaza criza epidemiologica). Va multumim foarte mult ca ati facut posibil acest sejur, ne-am simtit foarte bine si asteptam cu nerabdare noi sugestii de destinatii minunate, asa cum ne-ati obisnuit deja.” Iulia, turistă

 

Sejur în Sharm El Sheikh, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Sejur în Sharm El Sheikh, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Vacanţă în Sharm El Sheikh, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Vacanţă în Sharm El Sheikh, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Rixos Seagate, hotel premium în Sharm El Sheikh

Rixos Seagate, hotel premium în Sharm El Sheikh

Rixos Seagate, hotel premium în Sharm El Sheikh

Rixos Seagate, hotel premium în Sharm El Sheikh

 

Există pachete turistice în Sharm El Sheikh cu zboruri charter şi tarife accesibile, pe tot parcursul anului. Trebuie doar să alegeţi perioada preferată, iar eu vă ofer recomandările potrivite!

 


Contactează-mă!

 

 

Şi eu, la rândul meu, mă regăsesc atât de bine în relatările turistei mele pentru că ştiu cât de ofertantă este Sharm El Sheikh! Îmi place foarte mult staţiunea în sine, dar cel mai tare îmi place aerul de relaxare, care combină legendele ţării cu dezvoltarea extraordinară a industriei hoteliere şi a turismului. De fapt, motorul lui Sharm El Sheikh este chiar turismul, ceea ce înseamnă că toată lumea – de la personalul hotelurilor la localnici şi beduini (oamenii deşertului) – se va strădui să te răsfeţe.

 

Iar dacă mă întrebaţi care ar fi top 5 motive pentru a vizita Sharm El Sheikh, v-aş spune că:

  1. Sharm El Sheikh este una dintre cele mai importante destinații de scufundări din lume
  2. poţi face safari în deşert – plimbarea cu ATV-urile prin deşertul Nabq îţi va arăta cât de autentic şi aventuros poate fi Sharm El Sheikh
  3. are locuri autentice cu arome orientale
  4. vremea este excelentă pentru plajă şi baie pe tot parcursul anului
  5. există pachete turistice în Sharm El Sheikh cu zboruri charter şi tarife accesibile pe tot parcursul anului

 

 

În continuare, vreau să vă mai prezint câteva impresii venite de la o turistă căreia i-am oferit pentru prima dată consultanţă şi recomandări. Şi mi-ar face plăcere să devină clienta casei 🙂

Doamna Lucia a ales Hurghada ca destinaţie egipteană. Mesajul este scurt şi la obiect şi cel mai mult mi-a plăcut că se simte energia pozitivă din cuvintele dumneai:

“Buna ziua! Suntem în ultima zi de vacanta in Hurghada, mâine plecam acasă. Va multumim din suflet pentru organizarea acestui concediu, am petrecut zile super frumoase și interesante. Va trimit câteva poze. Sper sa mai colaboram și cu alte ocazii. Zile frumoase sa aveți!!!” Lucia, turistă

 

Vacanţă în Egipt, Hurghada: hotel Premier le Reve - recomandare excelentă

Vacanţă în Egipt, Hurghada: hotel Premier le Reve – recomandare excelentă

Sejur în Hurghada, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Sejur în Hurghada, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Bazarul din Hurghada, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Bazarul din Hurghada, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Incursiune în lumea faraonilor, Egipt #VacanteleTuristilorMei

Incursiune în lumea faraonilor, Egipt #VacanteleTuristilorMei

 

 

În final, dar nu în cele din urmă, m-am delectat cu fotografiile şi video-urile pe care mi le-a trimis Edi, un tânăr turist care şi-a petrecut vacanţa în Hurghada, alături de gaşca de prieteni. Când ai 20 şi ceva de ani, îţi doreşti doar vacanţe pline de aventură! Iar Hurghada, cea mai populară staţiune turistică din Egipt, ştie să îşi încânte turiştii cu multe activităţi şi excursii active, precum croaziere pe Marea Roşie, scuba diving, snorkeling, safari în deşert, excursii în lumea faraonilor (vizite la piramide şi în oraşul antic Luxor, croazieră pe Nil).

 

 

Cea mai mare staţiune de pe ţărmurile Mării Roşii, cosmopolită şi plină de viaţă, Hurghada te va întâmpina cu ospitalitatea sa egipteană, recunoscută la nivel mondial. Există pachete turistice în Hurghada cu zboruri charter şi tarife accesibile, pe tot parcursul anului.

 


Contactează-mă!

 

 

Aşadar, citind impresiile turiştilor mei, ne putem da seama că o vacanţă în Egipt este binevenită oricând, chiar şi în perioada de vară, când este foarte cald (peste 35 de grade Celsius). Însă, dacă ţinem cont de următoarele sfaturi, atunci vacanţele voastre în Egipt pot fi foarte reuşite, indiferent de perioadă.

 

Purtaţi haine adecvate

 

Oriunde aţi fi în Egipt ( mai ales în zonele de deşert) este foarte important să purtaţi haine adecvate, lejere, deschise la culoare, din bumbac sau in, prin care pielea poate să “respire”. Deoarece reacția naturală a corpului nostru este să transpire şi să obosească uşor la temperaturi ridicate, purtând o cămașă, de exemplu, cu mânecă lungă, va usca mai uşor şi mai rapid umezeala. Nu degeaba, oamenii deșertului (beduinii) au folosit de secole astfel de îmbrăcăminte, pentru a evita deshidratarea și epuizarea în climatele aride. De asemenea, tot la categoria îmbrăcăminte adecvată zonelor cu temperaturi ridicate, este foarte importantă pălăria, şapca sau o eşarfa şi o pereche bună de ochelari de soare, cu un grad ridicat de UV. Iar dacă doamnele şi domnişoarele preferă pălăriile de soare, ar fi bine să aveţi din acelea care se leagă sub gât. În Egipt, vântul bate mai tot timpul, uneori destul de tare, de îţi zboară pălăria, la propriu 🙂

 

 

Folosiţi creme de plajă cu factor mare de protecţie, în orice moment al zilei

 

Ştiţi vorba aceea, ” să faci ce zice popa, nu ce face popa..” Adică, nu faceţi ca mine, să folosiţi creme de protecţie, doar când staţi la plajă. Mai ales când eşti în Egipt. Ultima dată, când am fost în Hurghada, în aprilie anul acesta, am crezut că nu este nevoie de prea multă cremă pentru că am prins câteva zile destul de răcoroase. Însă, sub bătaia vântului care sufla atunci cu putere, razele soarelui îşi făceau treaba lor, liniştite şi ardeau de nu îţi dădeai seama. Astfel că, m-am prăjit la propriu, deşi, de felul meu, am grijă de toate aspectele ca să nu îmi stric vacanţa. Aşadar, folosiţi cremă de soare de calitate şi cu factor de protecţie mare, în orice moment al zilei din vacanţele voastre în Egipt.

 

Alegeţi doar hoteluri de calitate

 

Aşa cum ştiţi, calitatea nu este o opţiune în ceea ce priveşte recomandările mele de vacanţe şi călătorii. Deşi există o gamă largă de hoteluri în Egipt, atât în Sharm El Sheikh, cât şi în Hurghada, trebuie să ştim să alegem corect şi să studiem cu atenţie ofertele. Din experienţă vă spun că, un sejur în Egipt care costă sub 700 eur de persoană nu poate fi o alegere inspirată sau cel puţin nu poate atinge standardul pe care eu îl propun turiştilor mei.

Egipt nu este destinaţia în care să nu pui preţ pe cazare şi să alegi hoteluri oarecare. Dacă faci asta, vei avea parte de surprize neplăcute, precum condiţii de cazare şi mâncare nesatisfăcătoare. În schimb, vestea bună este că există aici şi hoteluri cu servicii şi ospitalitate ireproşabile. Multe dintre ele sunt noi sau recent renovate. Când am fost în info tripuri, am testat şi am selectat cu atenţie hotelurile pe care le-am vizitat (zeci, chiar). Iar cele pe care le-am ales, le recomand fără griji, turiştilor mei.

Iată aici o selecţie de hoteluri din Egipt pe care vi le recomand cu încredere:

https://ancapavel.ro/ghid/egipt/hoteluri-din-hurghada/

https://ancapavel.ro/ghid/egipt/resorturi-din-sharm-el-sheikh/

 

În concluzie, Egipt este o destinaţie foarte atractivă şi ofertantă, pe care o puteţi vizita în orice perioadă a anului. Se ajunge simplu şi uşor: 3 ore de zbor direct, în regim charter. Iar dacă ţineţi cont de recomandările mele de mai sus, dar şi ale turiştilor mei, cu siguranţă, veţi avea şi voi vacanţe la fel de reuşite.

Aveţi întrebări sau sunteţi interesaţi de o vacanţă în Egipt?


Contactează-mă!

 

foto #VacanteleTuristilorMei

copyright @ANCAPAVEL.RO

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile