Unde călătorim pentru shopping?

Călătoriile sunt în strânsă legătură cu moda şi shoppingul. Tocmai de aceea, propun să vorbim în detaliu despre cele mai îndrăgite destinaţii pentru shopping.

MILANO

Este capitala modei prin excelenţă şi nu înseamnă doar magazine şi tendinţe, ci şi o cultură complexă a segmentului de modă. În acest sens, Săptămâna Modei de la Milano este cel mai cunoscut eveniment din lume.

 

Care sunt zonele de shopping din Milano?

Via Montenapoleone, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso şi Via Sant’Andrea alcătuiesc Quadrilatero della Moda sau Quadrilatero d’ Oro (Dreptunghiul de aur), pe care mulți designeri îl consideră cel mai important cartier al modei din lume, locul în care vei găsi designeri de renume şi cele mai noi colecţii din magazinele lor, dar şi piese rămase din colecţiile trecute, la preţuri mai accesibile. Aici sunt magazinele Armani, Roberto Cavalli, Valentino, Versace, Dolce & Gabbana şi multe altele din aceeaşi categorie.

 

Galeria Vittorio Emanuele este cea mai veche zonă pentru shopping din Milano. Datează din 1860 şi poartă numele primului rege al Regatului Italiei. Astăzi este o zonă foarte populată de iubitorii de shopping şi de asemenea, este punctul de conexiune dintre două repere importante din Milano: Domul şi Teatrul alla Scala.

Shopping pentru toate buzunarele, găseşti în zona Corso Buenos Aires, una dintre cele mai lungi străzi din Europa, o arteră de shopping de peste un kilometru lungime, “dedicată” celor cu bugete mai “pământene”, unde sunt magazinele unor branduri internaţionale, prezente şi în România. Din aceeaşi categorie sunt şi magazinele de pe via Torino, tot în Milano.

Recomandare de cazare: Ibis Milano Centro

 

LONDRA

Londra a fost declarată cea mai bună destinaţie de shopping din Europa de către Globber Shopper Index.

Iar Oxford Street este locaţia britanică de shopping pentru toate buzunarele. Aici găseşti multe categorii de produse: îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, electronice şi electrocasnice, cosmetice, parfumuri, produse sportive etc în peste 500 de magazine, pe o întindere de 2,5 km.

Pentru mai multă inspiraţie poţi vizita siteul http://www.oxfordstreet.co.uk/

Recomandare de cazare: St Giles London

 

PARIS

La Paris moda, cumpărăturile și eleganța pot fi combinate într-un mod atât de fabulos!

Rue de Rivoli, strada care se întinde de-a lungul grădinilor Tuileries și al Muzeului Luvru, este una din zonele importante pentru cumpărături. Fii pregătit să găsești aici atât de multe magazine, pe care practic, nu vei putea să le vizitezi într-o singură zi. Iar magazinele se continuă şi pe străzile laterale, pline de buticuri cochete și magazine de modă. De la Rue de Rivoli poţi merge până la Place de l’Hôtel de Ville, unde vei găsi BHV – unul dintre cele mai mari magazine din Paris.

Recomandare de cazare: Hotel Cervantes

 

VIENA

Încă un oraş european celebru şi pentru shopping! Mariahilferstrasse este strada cu cele mai multe magazine din Viena, a cărei reputaţii se datorează mai ales părţii interioare (Innere Mariahilferstrasse), unde se găsesc multe branduri internaţionale. Magistrala de metrou U3 este în zonă, iar partea exterioară a străzii poate fi explorată la pas sau cu tramvaiul.

Mariahilferstrasse a început să devină cunoscută pentru shopping în anii 90 când s-a construit şi magistrala de metrou care să o deservească. De asemenea, s-au construit trotuare şi s-au amenajat zone pietonale, care devin spectaculoase în perioada sărbătorilor de iarnă.

Recomandare de cazare: Ibis Wien Mariahilf

 

Şi outletul Parndorf trebuie adus în discuţie! Se află lângă Viena şi poţi ajunge aici cu maşina personală din România sau cu avionul până la Viena. Din Viena există autobuze care duc spre Parndorf. Orarul autobuzelor îl poţi găsi aici

Iată şi programul outletului:

Monday – Thursday 09:30 – 20:00
Friday 09:30 – 21:00
Saturday 09:00 – 18:00
Sunday Closed

 

Şi tot din categoria outlet, cel din Metzingen, aflat la 40 km de Stuttgart, Germania, este încă o recomandare pentru shopping la preţuri accesibile. Outletul Metzingen este unul dintre cele mai mari şi atractive outleturi din Europa, cu peste 70 de branduri importante. Primește anual peste 3,5 milioane de vizitatori din 185 de țări. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

 

DUBAI

Dubai este o lume a superlativului, o lume sclipitoare, a alegerilor nesfârşite, atribute care atrag milioane de turişti pentru vacanţe şi shopping.

Pentru cumpărături în Dubai poţi să ai în vedere lunile ianuarie şi februarie, când este perioada reducerilor. Şi tot atunci are loc Dubai Shopping Festival, care celebrează „sportul rege” al oraşului: shopping-ul, bineînţeles!

Şi poate nu ştiai: în Dubai există 96 de mall-uri, fapt datorită căruia, fenomenul cumpărăturilor conferă evnimentului din luna ianuarie titulatura World’s Best Shopping.

Recomandare de cazare: http://ancapavel.ro/ghid/dubai/hoteluri-recomandate-cazare-dubai/

 

 

@flickr.com, pinterest.com, youtube.com

Pentru oferte personalizate, consultanţă şi rezervări, te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>