Milano

 

La Milano există două perioade bine definite pentru cumpărături, pentru că atunci sunt şi reducerile de sezon: sezonul de iarnă, în luna ianuarie, iar cel de vară, în lunile iulie şi august. În principiu, acestea sunt cele mai bune perioade ale anului, în care poţi face shopping la cele mai bune preţuri, atât pentru brandurile standard, cât şi pentru numele mari ale industriei fashion.

 

Care sunt zonele de shopping din Milano?

Shopping pentru toate buzunarele, găseşti în zona Corso Buenos Aires, o arteră cu magazine de peste un kilometru lungime, una dintre cele mai lungi străzi din Europa, “dedicată” celor cu bugete mai “pământene”, unde sunt magazinele unor branduri internaţionale destul de accesibile, prezente şi în România. Din aceeaşi categorie sunt şi magazinele de pe via Torino, tot în Milano.

 

 

 

Via Montenapoleone, Via Borgospesso ,Via Sant’Andrea , Via Della Spiga, Via Santo Spirito alcătuiesc Quadrilatero della Moda sau Quadrilatero d’ Oro (Dreptunghiul de aur), pe care mulți designeri îl consideră cel mai important cartier al modei din lume, locul în care vei găsi designeri de renume şi cele mai noi colecţii din magazinele lor, dar şi piese rămase din colecţiile trecute, la preţuri mai accesibile. Aici sunt magazinele Armani, Roberto Cavalli, Valentino, Versace, Dolce & Gabbana şi multe altele din aceeaşi categorie.

 

 

 

Galeria Vittorio Emanuele este cea mai veche zonă pentru shopping din Milano. Datează din 1860 şi poartă numele primului rege al Regatului Italiei. Astăzi este o zonă foarte populată de iubitorii de shopping şi de asemenea, este punctul de conexiune dintre două repere importante din Milano: Domul şi Teatrul alla Scala.

 

 

 

Spor la cumpărături!