Cipru

sejur larnaca, cipru

Plajele din Cipru atrag, anual, mii de turişti. Nisipurile fine, peisaje deosebite, apa limpede, toate acestea duc la o destinaţie perfectă de vacanţă. Oricare dintre plajele cipriote poate fi considerată o destinaţie perfectă, în funcţie de preferinţele fiecăruia, desigur.

Ayia Napa este considerată, de mulţi turişti, staţiunea cu cele mai frumoase plaje din Cipru. A fost comparată, ani la rând, cu Ibiza, datorită vieţii de noapte foarte active. Ayia Napa este plină de restaurante, cafenele, cluburi, muzee, locuri de joacă şi magazine, ceea ce o recomandă atât celor care vor să se distreze, cât şi familiilor cu copii. Plaja Ayia Napa este foarte curată, cu nisip fin şi mici golfuleţe unde poţi face şi scufundări.

Nissi Beach, în apropiere de staţiunea Ayia Napa, este printre printre puţinele plaje din Cipru unde poţi face bungee jumping. Nissi este înconjurată de vegetaţie luxuriantă şi, pe lângă relaxare, poţi găsi aici posibilitatea de a practica multe sporturi de apă, de la volei la windsurf. Şi interesant la această plajă mai este ţărmul, care străbate marea şi formează astfel, un fel de arhipelag.

Plaja Alagadi, cunoscută şi ca Turtle Beach, se află în zona Cipru de Nord, staţiunea Kyrena. Este renumită pentru broaştele ţestoase care îşi depun aici ouăle, în timpul verii. În acea perioadă, accesul spre ţărm este restricţionat îm porţiunea respectivă, dar priveliştea este, cu adevărat unică. Astfel, plaja Alagadi este una dintre cele mai frumoase plaje din Cipru, dar şi cea mai întinsă, fiind căutată atât de turişti, cât şi de localnici.

Ladies Mile este una dintre cele mai romantice plaje din Cipru. Este recomandată celor care caută intimitate, deoarece nu este aglomerată, dar şi celor care ştiu să înoate foarte bine, apa fiind destul de adâncă.

Pont! Ai grijă, însă, când te scufunzi în valurile din regiunea de nord a plajei, pentru că în partea din apropierea portului, apa devine rapid, extrem de adâncă. La polul opus, cea mai indicată zonă a acestei plaje, pentru cei care nu ştiu să înoate, este regiunea de lângă baza aeriană Akrotiri.

Tot în partea de nord se află plaja Escape, apreciată pentru valurile curate, de un albastru minunat, dar şi pentru posibilitatea practicării sporturilor de apă, despre care vorbeam mai sus.

 

foto: loveayianapa.com, flickr.com, dicoveringcyprus.com, ladysmilebeach.com