Milano

Domul din Milano

Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano, Domul este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala Santa Maria din Florența.

Are o suprafaţă de 1200 mp, o lungime de 157 m şi capacitate de peste 40.000 de locuri. Construcția în stil neo-gotic s-a întins pe durata a câtorva secole şi a devenit un simbol al puterii economice din Italia.

Faţada este contruită în stil baroc până la primul rând de ferestre, iar apoi în stil neo-gotic. Foarte interesante sunt cele 3500 de statui şi cele 135 de turle ce decorează Domul.

Pentru a putea admira pe deplin Domul şi priveliştile oferite de acesta, trebuie să urci pe acoperiş şi să te bucuri de imaginea în ansamblu a oraşului. Iar dacă este senin, poţi admira, de la depărtare, vârfurile semeţe ale Alpilor.

Program:
Catedrala este deschisă zilnic de la 7:00 AM la 7:00 PM.
Turiştii pot urca pe acoperişul Catedralei (pe scări sau cu liftul) de la 9 AM la 4:15 PM în perioada noiembrie – februarie şi de la 9:00 AM la 5:45 PM în perioada martie – octombrie.

Transport:
Metrou: Duomo
Autobuz: 54
Tramvaie: 1,2,3,12,20,23,24,27

Preţuri:
Intrarea în catedrală este gratuită.
Urcarea pe acoperişul Catedralei costa 5 eur pe scări şi 8 eur cu liftul. (preţurile sunt informative şi pot oscila în funcţie de sezonul turistic).