Tenerife

Cea mai mare insulă a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, situată la numai 300 km de coasta Africii de Nord. Aici, în Tenerife, vei descoperi plaje spectaculoase, vulcani, munți, păduri luxuriante, faună și floră exotică. La Tejita, Las Teresitas, El Duque sau Fañabé sunt printre cele mai atractive plaje. Localnicii sunt foarte primitori iar terasele și restaurantele sunt pline de turiști care vor să se bucure de bucătăria locală.

Peste 10 milioane de turiști vizitează, anual, insula Tenerife.

Deloc întâmplător!

Insula are foarte multe de oferit: un cadru natural superb, cu munți și vegetație, plaje cu nisip alb, resorturi all-inclusive, baruri și restaurante de calitate, diversitate culturală și gastronomie excelentă. Poți face o plimbare în pădurile tropicale, poți vizita muzee și temple istorie. Iar Pico del Teide este cel mai înalt munte din Spania, vulcan activ care în anul 2007 a fost consemnat în Patrimoniul Omenirii al UNESCO și este situat chiar în mijlocul insulei Tenerife.

Așadar, datorită diversității pe care o oferă, poți alege Tenerife, indiferent că mergi cu familia, cu prietenii sau în doi.

Climă: Tenerife este insula primăverii eterne. Doar intr-o oră de condus, poți trece de la o baie în ocean la o plimbare prin zăpadă pe muntele Teide. Temperatura variază în funcție de locație, sudul și vestul insulei având cele mai ridicate temperaturi spre deosebire de zona din vecinătate a Muntelui Teide, unde deseori sunt vânturi puternice și chiar zăpadă.

Gastronomie: Gastronomia insulelor Canare combină rețetele tradiționale spaniole cu influențele din Africa și America Latină și este impresionantă prin bogăția și diversitatea de preparate din pește și fructe de mare. Specifice insulei sunt «gofio», un sortiment de patiserie substitut al pâinii, «Papas Arrugadas», cartofi fierți preparați cu condimente și sosuri, preluate din aria culinară a insulei-Mojo, «Caldereta» și «Sanchoco Canario», rețete tradiționale de pește.

Sport și activități pentru timpul liber: Aici puteți practica nenumarate sporturi: golf, călărie, tenis, trekking, hiking, ciclism, parapantă, surfing, windsurfing, scufundări, pescuit, navigat și multe altele.

Shopping: Umple-ți coșul cu parfumuri, băutur sau chiar cu produse electronice – toate acestea sunt mai ieftine în Tenerife! Putem spune că insula este un imens duty-free, pentru că aici, la produse nu se aplica TVA. Asta face din Tenerife un paradis al cumpărăturilor, locul de unde poți cumpăra la prețuri mai mici decât în alte părți ale lumii. Cele mai bune centre comerciale sunt în zona de nord, in special Santa Cruz, in Playa de Las Américas și Costa Adeje. Magazinele din stațiunile pline de turiști sunt deschise toata ziua, dar cele din afara stațiunilor respectă cu strictețe siesta intre 13:30-16:30.


Contactează-mă!

@biosphere-images.net, melia jardines del teide hotel

Locuri din Tenerife

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

Revelion în Tenerife! Oferte şi recomandări

  Tenerife este o opţiune foarte bună pentru cei care preferă destinaţii cu temperaturi calde şi zboruri directe de Revelion! În plus, Tenerife are foarte multe de oferit: un cadru natural superb, cu munți și vegetație, plaje cu nisip alb, resorturi, baruri și restaurante de calitate, diversitate culturală și gastronomie excelentă. Poți face o plimbare în pădurile tropicale, poți vizita …

Continuă să citești  

Atlantis The Palm Dubai – promoţie în decembrie!

Aşa cum v-am obişnuit, urmăresc ofertele speciale şi mă străduiesc ca voi, cititorii şi turiştii mei, să le prindeţi! Atlantis The Palm Dubai ne surprinde din nou cu oferte speciale! 1830 EUR/persoană/sejur 7 nopţi cu demipensiune/loc în cameră dublă deluxe şi bilete de avion incluse Este un tarif foarte bun, ţinând cont că în general, un sejur la Atlantis The Palm …

Continuă să citești  

Snorkeling în Sharm El Sheikh

Marea Roşie este considerată cel mai interesant loc din lume pentru scufundări, cu cea mai bogată faună şi floră submarină. Mă bucur că am trăit şi eu această experienţă, făcând snorkeling, în sufletul Mării Roşii, în parcul naţional Ras Mohammed, din partea sudică a Peninsulei Sinai, unde se află cele mai impresionante zone pentru scufundări. Este imposibil să nu ramâi impresionat de …

Continuă să citești