Creta

O insulă în care Legenda se întâlnește cu Istoria, unde cultura cretană veche își are rădăcinile cu mult timp în urmă, unde marea întâlnește munții, iar natura nealterată convieţuieşte cu infrastructura turistică modernă.

Creta are o mie de fețe: una pentru fiecare categorie de turist: exploratorul, iubitorul de natură, istorie sau cultură, cosmopolitul, romanticul incurabil. Lista este lungă și cuprinzătoare!

Înainte de toate, să aflăm câte ceva din istoria şi începuturile Cretei: în anul 67 î.Hr., Creta figurează în cronicile istorice ca o insulă aparținând Imperiului Roman. După căderea imperiului, Creta a intrat sub dominația Bizanțului. Între anii 1211-1669 s-a aflat sub controlul Republicii Veneția și a devenit un bastion de apărare a intereselor acesteia în est. În perioada 1669-1898 locuitorii greci ai Cretei au luptat împotriva dominației Imperiului Otoman. În 1913, Creta a devenit parte a Greciei.

Este cea mai mare insulă grecească, a cincea din Marea Mediterană. Aici poţi vizita monumentele istorice şi siturile arheologice de o importanţă deosebită, poţi explora plajele cu nisip fin, te poţi relaxa sau distra în staţiunile turistice de la malul mării şi nu în ultimul rând, ai ocazia să guşti preparatele culinare.  Aşadar, fie că ai venit în Creta pentru mare și soare, cultură sau tradiție, aici există ceva pentru fiecare.

Oraşul Heraklion, capitala insulei, este o îmbinare de vile veneţiene, străzi aglomerate, un port cu multe bărci pentru pescuit, pieţe cu restaurante bune, taverne şi magazine cu haine. De asemenea, Heraklion, este un oraş grecesc tradiţional, cu elemente moderne.

 

Unul dintre principalele motive pentru care turiştii aleg Creta, ca destinaţie de vacanţă, sunt plajele superbe cu nisip fin, apa cristalină şi facilităţile oferite de resorturile all inclusive. Cele mai apropiate plaje de oraşul Heraklion sunt Ammoudara, Agia Giorgios, Fodele, Anisaras.

 


Contactează-mă!

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe