Creta

O vacanță în Creta este o escapadă pe o insulă în care Legenda se întâlnește cu Istoria, unde cultura cretană veche își are rădăcinile cu mult timp în urmă, unde marea întâlnește munții, iar natura nealterată convieţuieşte cu infrastructura turistică modernă.

Vacanță în Creta 2019, cu discount Early Booking!

Ce înseamnă o vacanță în Creta, frumoasa insula din Grecia?

Creta are o mie de fețe: una pentru fiecare categorie de turist: exploratorul, iubitorul de natură, istorie sau cultură, cosmopolitul, romanticul incurabil. Lista este lungă și cuprinzătoare!

Trebuie să știi, de la bun început, că într-o vacanță în Creta nu ai cum să te plictisești, indiferent de cât de activ ești. Natura sa, împreună cu dezvoltarea turismului facilitează într-un mod excelent posibilitatea turiștilor de a explora insula, în diferite feluri. Fie la pas, fie cu atv-ul sau cu mașina închiriată, fie cu jeep safari sau pe un vas de croazieră, în Creta ți se oferă nenumărate variante și idei de a de bucura de potențialul acestei insule grecești.

 

vacanta in insula Creta, Grecia

Excursie în Insula Gramvousa – vacanță excelentă în Creta, Grecia

 

Puțină istorie

Înainte de toate, să aflăm câte ceva din istoria şi începuturile Cretei: în anul 67 î.Hr., Creta figurează în cronicile istorice ca o insulă aparținând Imperiului Roman. După căderea imperiului, Creta a intrat sub dominația Bizanțului. Între anii 1211-1669 s-a aflat sub controlul Republicii Veneția și a devenit un bastion de apărare a intereselor acesteia în est. În perioada 1669-1898 locuitorii greci ai Cretei au luptat împotriva dominației Imperiului Otoman. În 1913, Creta a devenit parte a Greciei.

Este cea mai mare insulă grecească, a cincea din Marea Mediterană. Aici poţi vizita monumentele istorice şi siturile arheologice de o importanţă deosebită, poţi explora plajele cu nisip fin, te poţi relaxa sau distra în staţiunile turistice de la malul mării şi nu în ultimul rând, ai ocazia să guşti preparatele culinare.  Aşadar, fie că ai venit în Creta pentru mare și soare, cultură sau tradiție, aici există ceva pentru fiecare.

Oraşul Heraklion, capitala insulei, este o îmbinare de vile veneţiene, străzi aglomerate, un port cu multe bărci pentru pescuit, pieţe cu restaurante bune, taverne şi magazine cu haine. De asemenea, Heraklion, este un oraş grecesc tradiţional, cu elemente moderne.


Contactează-mă!


vacanta in Creta, Grecia

Vacanță pe Insula Creta – foto @Andy Montgomery, Nikon D40X


vacanta in Creta, Grecia

Vacanță pe Insula Creta – foto @Andy Montgomery, Nikon D40

Unul dintre principalele motive pentru care turiştii aleg Creta, ca destinaţie de vacanţă, sunt plajele superbe cu nisip fin, apa cristalină şi facilităţile oferite de resorturile all inclusive. Cele mai apropiate plaje de oraşul Heraklion sunt Ammoudara, Agia Giorgios, Fodele, Anisaras.

Atracții din Creta

Poți alege o vacanță în Creta inclusiv datorită numeroaselor experiențe locale și tururi pe care le poți face, aici. Și totul este facil, iar prețurile sunt accesibile pentru mai toți turiștii care aleg un sejur în Creta.

Spre exemplu, eu îți recomand să vizitezi Agios Nikolaos, zona portuară fiind foarte drăguță. Muzeul Arheologic din Heraklion este un obiectiv important din Creta, cu 27 de galerii și cu un ghid care te va ajuta să cunoști mult mai bine istoria și cultura cretană. Plaja Elafonisi este și ea o atracție de top din Creta, deci fă-ți timp și viziteaz-o, pentru că merită. Nispul fin, alb și apa turcoaz oferă priveliști încântătoare iar fotografiile pe care le vei face aici, vor fi memorabile. Și te poți bucura de o aventură off road pe cinste, în care vei admira îndeaproape lacurile și barajele, munții și plantațiile de măslini ale insulei. Vei pătrunde în esența spiritului insulei și vei putea spune că te-ai bucurat, cu adevărat, de potențialul acestui loc superb.

vacanta in Creta, Grecia

 


Contactează-mă!

Rezervă direct o vacanță completă în Creta, Grecia:

 toate serviciile incluse
 cauți, rezervi, plătești online!

Tarifele de mai jos sunt valabile pentru 2 adulți, sejur de 7 nopți, transport cu avionul, toate taxele incluse.

vacanta ieftina in Creta, Grecia. Rezerva un sejur complet.

 

La o primă vedere, acestea sunt câteva direcții și sugestii pentru a avea o vacanță frumoasă în Creta. Dar pentru și mai multe recomandări, atracții turistice sau tururi și activități din Creta, accesează secțiunile de mai jos, dedicate experiențelor locale. Scopul meu este să te ghidez spre o vacanță cât mai reușită, iar dacă ești interesat de o ofertă de vacanță completă, aștept să mă contactezi:


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Creta:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Vacanța ideală pentru copii și părinți, la Ela Quality Resort, Antalya

Ofertă de vacanță la Ela Quality Resort – Kids Concept (Antalya), 2019 Discount Early Booking de 25%! Ela Quality Resort îți pune la dispoziție un întreg complex de activități special create pentru copilul tău, unde va învăța o mulțime de lucruri noi și utile în joacă, alături de alți copii de vârste apropiate. O ofertă de vacanță excelentă pentru tine și familia …

Continuă să citești  

Start vacanțelor cu discount early booking din vara 2019!

În 2019, cele mai râvnite vacanțe de vară rămân cele în Turcia (Antalya, Bodrum), Grecia (Creta, Rodos, Santorini), Cipru, Spania (Mallorca, Tenerife, Costa del Sol), Italia (Coasta Amalfitană, Sicilia, Sardinia sau Ischia) și Portugalia. Iar pe lângă acestea, un sejur în Croația, sau Muntenegru poate fi o alegere interesantă! „Devreme” e noul „la timp” Poate ți se pare că e …

Continuă să citești  

Vacanțe cu personalitate pentru oameni cu personalitate

Ce face un consultant de turism? Uneori, când încerc să le explic oamenilor ce face un consultant de turism, le spun că potriveşte personalitatea clientului cu personalitatea vacanţei. În relaţia cu o agenţie de turism, clientul şi operatorul rămân entităţi impersonale. În schimb, interacţiunea mea cu clienţii e mult mai directă şi personală, chiar dacă, cel mai adesea, nu ne …

Continuă să citești