Hoteluri unice în lume

Când te gândeşti la hoteluri, preferinţele sunt destul clare: trebuie să fie confortabile, localizate potrivit, eventual luxoase, amplasate în zone pitoreşti. Află că niciuna din aceste preferinţe nu le găseşti la hotelurile ce urmează să ţi le prezint, însă asta nu înseamnă că nu vei avea parte de experienţe inedite!

De la hoteluri de gheaţă, la hoteluri în care te poţi juca cu girafele sau să dormi în paturi în formă de coşciug (buhuhuu), iată despre ce este vorba, mai exact:

 

Glass Igloo Hotel – Finlanda

Ştim cu toţii că Finlanda este lumea zăpezii şi a gheţii. Dar poate nu ştiai că aici se află hotelul Iglu (Igloo), situat lângă Parcul Naţional Urho Kekkonen, Satul Igloo al Hotelului Kakslauttanen. Oferă o privelişte incomparabilă a cerului şi a Aurorei Boreale (atunci când aceasta este vizibilă), toate în timp ce turistul stă relaxat în camera sa.

Igloo-rile au pereţi din sticlă rezistentă la temperaturi scăzute, ce nu se abureşte nici chiar atunci când temperaturile scad sub -30o Celsius. Staţiunea pune la dispoziţia turiştilor şi o serie de igloo-uri tradiţionale, construite din gheaţă.

 

MAJOITUS_Lasi-iglut_1

 

hotel-kakslauttaenen-2

 

hotel_kakslauttanen_finlandia_5589_1200x800

 

 

Casa din copac „Mirror Cube” – Suedia

Fantezia şi imaginaţia unor arhitecţi sau a unor constructori este de-a dreptul impresionantă! Este vorba despre un cub construit într-un copac, cu scheletul din aluminiu şi învelit în sticlă reflectorizantă, ce oferă perspectivă asupra împrejurimilor. Se poate servi micul dejun, prânzul şi cina într-o manieră specifică anilor 1930-1950.

 

10-Mirrorcube

 

mirrorcube-treehouse-sweden-treehotel-1

 

349_mirror_cube_interior_8a

 

 

The Drain Pipe Hotel/Das Park Hotel – Austria

Practic este vorba de nişte structuri de cazare construite în interiorul unor ţevi! Nu ştiu cât poate fi de plăcută senzaţia atunci când “treci pragul”însă în interior te va surprinde un design modern.

 

634024-tubo-hotel

 

the-drain-pipe-hotel-o

 

das-park-hotel3[2]

 

 

Propeller Island City Lodge se află în Berlin. Fiecare cameră are un design diferit – unele au paturi zburătoare sau scaune lipite de tavan, iar altele au pat în formă de coşciug! Buhuuuu!

 

image-tools

 

Coffin-hotel-431872

 

 

Cazare într-o mină de argint – Suedia

Este considerat cel mai adânc hotel din lume, fiind situat la 152 metri în subteran, într-o mină de argint abandonată din Suedia. Camerele sunt mai mult nişte bordeie sculptate în fostele galerii, mobilate modest cu piese suflate cu argint. După un scurt tur, oaspeţii dorm la rece, la temperaturi de 2o C (temperatura medie).

 

3-Hotel-in-mina-de-argint-Suedia

 

silvermine-1

 

 

 

Save the Beach Hotel – Roma, Italia

Acest “hotel” a fost construit din gunoaie, cu scopul de a atrage atenţia asupra cantităţilor uriaşe de gunoaie pe care turiştii le lasă anual în urma lor pe plajele din Europa. Nu este deschis publicului larg.

 

IMG_5923

 

 

Şi “navigând” cu mintea şi imaginaţia de-a lungul mapamondului, hadeţi să ne oprim şi la destinaţiile exotice. Evident că şi ele au astfel de hoteluri. Poate cele mai multe.

De exemplu, hotelul plutitor din Zanzibar 

Este un hotel cu etaj subacvatic, plutitor, din Oceanul Indian. Hotelul are trei etaje, unul subacvatic, al doilea la nivelul apei şi al treilea, terasa, numai bună pentru plajă. Aflat la 2 minute de mers cu barca de ţărm, hotelul e situat departe de aglomeraţia oraşului, la 250 de metri de mal. Dispune de trei camere, din care doar una subacvatică.

Wow!

 

 

 

Montana Magica Hotel – Chile

Este o unitate de cazare situată în inima pădurii, unde poţi trăi o experienţă cu adevărat wild, în Munţii Anzi, în cadrul unei rezervaţii naturale, în apropierea unui fost vulcan.

 

Hotel-Montana-Magica

 

 

Hotelul Giraffe Manor – Kenya

Acesta e chiar simpatic! 🙂 După cum se vede în fotografie, acest hotel este vizitat de … girafe. Graţioasele animale  s-au obişnuit să fie hrănite de către turiştii din zonă şi se dovedesc a fi foarte prietenoase.

 

GiraffeManor2

 

Kenya-0098

 

 

@wikipedia.org, nationalgeographic.com, flickr.com, pinterest.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile