Limoncello tradiţional de pe Coasta Amalfi

Limoncello este un lichior de lămâie, produs dintr-o specie de lămâie numită “Oval de Sorrento” care se cultivă mai ales în sudul Italiei, pe Coasta Amalfi. Cel mai adesea se bea rece, în shoturi, la sfârşitul mesei. Poate fi folosit şi la îngheţată, salate sau ca aromă pentru anumite prăjituri.

Află de la celebrul chef italian, Gennaro Contaldo, cum se prepară limoncello:

 

 

Coasta Amalfi este una dintre cele mai impresionante zone din Europa, datorită peisajelor naturale absolut superbe şi localităţilor pline de istorie. Interesantă este şi ingeniozitatea localnicilor care şi-au construit casele pe cornişele abrupte de pe coastă.

 

16517801561_af6f61421e_k

 

16375073746_46f1ed9f4a_k

 

Cel mai apropiat oraş este Sorrento, un oraş tipic italienesc, plin de istorie, ce constituie un punct excelent de pornire în descoperirea Coastei Amalfi. De asemenea, Sorrento se află aproape de aeroportul din Napoli, la care poţi ajunge uşor, cu un zbor direct din România.

 

6583572891_043478d442_b

 

25377164130_6d543d6582_h

 

4735552501_f56d636468_b

 

Revenind la limoncello, italienii obişnuiesc să spună ca orice om trebuie să bea un pahar de limoncello măcar o dată în viaţă. Este, cu adevărat, una din cele mai uzuale băuturi din Italia, şi nu numai.

 

Limoncello-Amalfi

 

2632190367_f6f9ed8a21_b

 

8513943127_4654c4fc98_k

 


Contactează-mă!

 

@youtube.com, flickr.com

Lasa un raspuns la Anonim Anulaeza raspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile