Vacanţă cu aromă orientală în Egipt

Egipt este o destinaţie pentru toate tipurile de vacanţe: familii, cupluri, lună de miere, gaşcă de prieteni, seniori, pentru toată lumea! Iar pentru noi, marele avantaj de a alege o vacanță în Egipt, este acela că îți poți începe vara mai devreme, ori ți-o poți prelungi, pentru că perioadele recomandate pentru a-ți petrece vacanța aici sunt fie primăvara, fie toamna.

În ciuda evenimentelor socio-politice petrecute în Egipt, această destinaţie cu aromă orientală, continuă admirabil să fie pe lista vacanţelor preferate de turiştii români. Şi pe bună dreptate, pentru că nu întâlneşti oriunde ospitalitatea egiptenilor, tradiţiile şi cultura lor sau staţiunile turistice şi resorturile de la Marea Roşie, care îţi încântă toate simţurile. Sharm El Sheikh și Hurghada sunt cele două stațiuni de marcă din Egipt și cele mai căutate de turiștii din întreaga lume.

Iţi prezint aici experienţa mea din Sharm El Sheikh

 

Există în această perioadă oferte speciale pentru sejururi în Egipt, Sharm El Sheikh şi Hurghada, pachete complete de vacanţă, cu charter din Bucureşti. Este vorba de tarife unice, pentru oricare plecare din perioada august- noiembrie 2017.

De exemplu:

Sharm El Sheikh, 450 EUR/persoană/sejur 7 nopţi, pachet charter, hotel Helnan Marina 4*, All Inclusive

 Sharm El Sheikh, 495 EUR/persoană/sejur 7 nopţi, pachet charter, hotel Tamra Beach 5*, All Inclusive

 Hurghada, 446 EUR/persoană/sejur 7 nopţi, pachet charter, hotel Hilton Resort 5*, All Inclusive

 Hurghada, 470 EUR/persoană/sejur 7 nopţi, pachet charter, hotel Mercure 5*, All Inclusive

 toate taxele de aeroport sunt incluse

 

DE CE ESTE EGIPT O DESTINAŢIE APARTE?

Egipt este fără doar şi poate, o destinaţie pentru toate tipurile de vacanţe: familii, cupluri, lună de miere, gaşcă de prieteni, seniori, pentru toată lumea!

Apa marină, soarele strălucitor, infinitul cerului albastru, cultura egipteană sunt doar câteva motive excelente de a-ţi petrece o vacanţă cu aromă orientală. Şi poţi alege o astfel de vacanţă în orice perioadă a anului, mai puţin, poate, în lunile iulie şi august, când temperaturile sunt destul de ridicate.

Fauna marină variată şi spectaculoasă a Mării Roşie este o sursă excelentă pentru scuba diving. Astfel, Egipt (cu ale sale staţiuni spectaculoase Sharm el Sheikh şi Hurghada) este una dintre cele mai importante destinaţii din lume pentru scuba.

Iar dacă vei întreba pe cineva pasionat de scuba, cum este această experienţă, este foarte probabil ca în următoarea oră, nimeni şi nimic să nu îl poată întrerupe. Îţi va povesti cât de fascinantă este senzaţia să te scufunzi în adâncuri, să descoperi vietăţi dintre cele mai deosebite şi cât de life-changing poate fi.

Iată un top al celor mai bune locaţii pentru scubadiving din Sharm El Sheikh

  • Croazieră pe Marea Roşie: 35 EUR
  • Jeep safari în deşert: 40 EUR
  • Scufundare cu submarinul: 60 EUR
  • Parasailing: 25 EUR

Despre cultura şi tradiţiile egiptene s-a scris istorie. Şi în acest sens, gândul îmi zboară la celebrele piramide egiptene.

Piramidele din Egiptul Antic au fost construite ca morminte pentru faraoni. În prezent ele sunt simbolul lumii egiptene şi îi fascinează pe toţi cei care vin să le viziteze şi să le exploreze.

Având în vedere că în Egipt se află cel mai mare monument de piatră de pe Terra și singura minune a lumii antice păstrate până azi, Piramida lui Keops, nu trebuie să fii un specialist în arheologie, ca să îţi dai seama de minunile de aici.

Motivele pentru care egiptenii au ales să îşi construiască piramidele cu vârful ascuţit sunt de natură religioasă. Zeul egiptean al soarelui, era considerat tatăl tuturor faraonilor. Despre acesta se spune ca s-a autocreat dintr-o movilă de pământ care avea forma unei piramide, după care i-a creat și pe ceilalți zei.

Pentru cei pasionaţi de localuri autentice, Old market & Sharm el Maya este cu siguranţă o atracţie! Ierburi aromate şi condimente, suveniruri, bijuterii, accesorii şi îmbrăcăminte din piele, bumbac, produse de olărit sau decoraţiuni. Dar oare ce nu poţi găsi aici? 🙂

De asemenea, bucătăria tradiţională trebuie încercată! Nu poţi veni în Egipt fară să savurezi preparatele autohtone, precum tahina (un sos alb picant), falafel (chifteluţe din soia cu susan), torshy (murături picante), friptură din carne de miel sau vită, dar şi diverse preparate din fructe de mare. Însă, un adevărat deliciu sunt dulciurile tradiţionale (baclava, kunafa, bazbusa, ummuali) servite cu băuturile tradiţionale: ceaiul negru (shay), karkade – ceaiul de hibiscus şi cafeaua orientală specific aromată (kahuaturky).

@flickr.com

 

Pentru oferte personalizate, consultanţă şi rezervarea unei vacanțe în Egipt, te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile