10 motive să alegi Malta pentru vacanţa ta

Din experienţa mea, îmi dau seama că, pentru mulţi dintre noi, alegerea destinaţiei de vacanţă, nu mai e o treabă chiar uşoară, din cauza atentatelor din lume, iar din păcate, anumite destinaţii rămân nesigure.

Tocmai de aceea, vin cu o nouă recomandare, din categoria vacanţe cu destinaţii sigure şi care merită toată atenţia noastră.

Este vorba despre Malta, o destinaţie cu un amestec delicios arabo-italiano-britanic, o fortăreaţă apreciată de turişti, dar şi un loc romantic, plin de clădiri superbe, din calcar, de culoarea mierii şi de străduţe înguste, care duc spre mare.

 

11377078_960429983988307_4372367588497202907_n

 

 

De ce să alegi Malta?

Am ales 10 motive care te pot convinge că Malta este o destinaţie pe gustul tău.

  • Marea, desigur, este un motiv principal pentru a alege această destinaţie. Albastrul azuriu şi renumele de cea mai limpede şi cristalină apă din bazinul Mediteranei. Cum ţi se pare? 🙂

 

IMG_4451

 

 

  • Valetta este, de departe, bijuteria coroanei malteze. În inima oraşului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume, tronează Palatul Marilor Maeştri. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poţi vizita, mergând la pas in vacanţa de vară.

 

FotorCreated

 

  • Staţiunea St. Julian trebuie să fie, măcar pentru o seară, pe lista destinaţiilor tale. Pentru că aici pare să pulseze viaţa nebună a Maltei, zona e cea mai căutată şi mai populată din insulă. Fostul sat pescăresc, care a înflorit în timpul ocupaţiei britanice, acum face parte din acele destinaţii turistice în care găseşti hoteluri de lux, dar şi cazări pentru bugete reduse; sau iahturi care-ţi taie răsuflarea, pline de turişti veniţi din toată lumea, pentru câteva zile de mare, soare şi distracţii până-n zori, în cluburi de noapte, restaurante, baruri sau terase pe plajă.

 

FotorCreated

 

 

  • Fortul Saint Elmo străjuieşte coasta malteză din peninsula Sciberras, care desparte cele două mari porturi naturale Marsamxett şi Marele Port, cel mai mare port natural al Mediteranei. Pont: Dincolo de construcţia în sine şi de frumuseţea străduţelor care-l înconjoară, fortul este special în perioada „Paradei Gărzilor”, un adevărat spectacol în care maltezi tineri reconstituie evenimente istorice autentice, cu tot cu salve de tun şi parade fastuoase. Este o atmosferă cu totul deosebită pentru tine, ca turist, venit în căutarea unei vacanţe aparte.

 

maxresdefault

 

 

  • Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni, în urmă cu peste 2.700 de ani, se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stăpânirii romane a fost construit, în interiorul ei, Palatul guvernatorului şi se spune că, tot aici, a locuit şi Sfântul Pavel, după naufragiul său pe insulă. Dar nici până acum „oraşul tăcut”, cum i se spune acestei cetăţi de vis, de culoarea mierii, în care nu au voie decât maşinile celor care locuiesc în ea, nu şi-a pierdut farmecul, ci chiar a devenit unul din cele mai importante obiective turistice. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele sau florile căţărătoare, nu fac decat să-l desăvârşească.

 

FotorCreated

 

 

  • Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de peşte sau de fructe de mare. Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca marime din Malta, satul pescăresc plin de bărci, pictate în culori vii şi decorate cu sirene şi cu ochi meniţi să-i păzească pe pescari de rele, te întâmpină în fiecare duminică, chiar pe malul mării, cu cel mai mare bazar cu peşte proaspăt, dar şi cu suveniruri la preturi accesibile. Pont: tot aici, în Marsaxlokk, găseşti cea mai impresionantă piscină naturală din Malta. Este vorba despre Peter’s pool 

 

FotorCreated

 

 

  • Nu trebuie să existe vacanţă în Malta fără o ieşire la Festa, acea sărbătoare a artificiilor, în care se implică întreaga comunitate a unui sat. Casele şi străzile sunt decorate în culorii vii, bisericile şi catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminiţe multicolore, au loc spectacole de muzică tradiţională sau clasică, parade ale cavalerilor costumaţi în stil medieval sau baroc, iar mâncarea, băutura şi suvenirurile se vând peste tot. Pont: Ce contează, însă cel mai mult, sunt spectacolele pirotehnice unice în lume, oraganizate sub formă de întrecere, pe străduţele liniştite. Iar tu nu vei duce lipsă de oferte de excursii care să te ducă la aceste evenimente explosive.

 

FotorCreated

 

 

  • Insula Gozo, a doua ca mărime din arhipelag, care a păstrat mai mult din tradiţia rurală a vechilor locuitori ai Maltei, trebuie să ocupe, de asemenea, una din zilele tale de vacanţă. Ai de văzut frumoasa biserică Ta Pinu, singura nepictată pe interior, care cuprinde o expoziţie cu obiecte donate de cei care au venit aici şi s-au rugat, iar apoi, se spune, că au trăit o minune.

 

  • Nu rata nici „Azure Window” şi „Blue Grotto”, fereastra şi grota albastre, care par să amplifice turcoazul incredibil al mării.

 

FotorCreated

 

  • Insula Filfla, este încă un motiv important, pe care Malta se bazează, ca destinaţie de vacanţă. Forma absolut simetrică atât deasupra, cât şi sub apă a născut o legendă potrivit căreia aici se afla un mic sat de oameni răi care au fost pedepsiţi de Dumnezeu şi aruncaţi în iad. Bucuros de oaspeţi, Diavolul a sfârşit prin a fi atât de îngrozit de ei încât a hotărât să îi arunce înapoi de unde au venit – numai că de data aceasta cu capul în jos. Iar faptul că insula se deplasează constant, anual, sporeşte legendele 🙂

 

malta-cliffs

 

 

Iată câteva imagini primite de la turişti de-ai mei, care s-au bucurat de marea azurie, sporturi de apă, plimbări, tururi de insulă, croaziere şi multă distracţie. Astfel, au putut cuprinde, într-o săptămână, toate cele 10 puncte forte pe care Malta ni le oferă.

 

IMG_4456

 

10341548_959239227440716_7887055419198504221_n

 

11070338_958838580814114_1804866091030804065_n

 

11295566_958838237480815_8938847905431284373_n

 

11391660_958837994147506_3815181821478369541_n

 

IMG_4457

 

Şi apropo de aceste imagini delicioase, îţi recomand două locaţii unde poţi mânca excelent, ţinând cont de raport calitate/preţ şi de o privelişte încântătoare.

La Nave Bistro

Cafe del mar

 

 

 

Poţi alege şi tu să-ţi petreci vacanţa de vară în Malta. Află aici care sunt pachetele turistice 

 

 

@flickr.com, pinterest.com, malta.ro, tripadvisor.com

Articole recomandate:

Află ce tip de destinaţie de vacanţă ţi se potrive... Sunt atâtea și atâtea locuri superbe în această lume încât, uneori, ne este foaaarte greu să ne hotărâm asupra unei singure destinații dedicate vacanț...
Ultimele locuri disponibile de Revelion în Sharm E...   De ce să alegi Sharm El Sheikh de Revelion? Zbor direct charter Bucureşti - Sharm El Sheikh – Bucureşti, catering inclus pe perioada zbor...
Early booking 2017! De ce e bine să-ţi rezervi vac... S-au lansat pachetele de vacanță pentru sezonul 2017, în special cele de vară, care sunt cele mai așteptate de noi toți. Și odată cu aceste pachete, î...
Cea mai bună înghețată din Europa! 11 sugestii pen...   MINI DONDURMA, ISTANBUL Înghețata turcească e celebră. Există zeci, poate sute de tonete unde vânzătorii fac spectacol, cu o dexteritate care...

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>